09/08/29 – Invigning nr. 3: BURLESQUE DRAG!

burlesque

Invigning nr. 3: BURLESQUE DRAG!
When
Saturday, August 29, 2009
7:00pm - All Ages
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen den 29 augusti: Buslesque Drag
Kl. 19-01
30 kr
18 år

De röda draperierna hänger tunga längs väggarna, som materialiserat begär; mjuka, släpiga och följsamma. Klackar som smattrar mot golvet, en tassel glimmar till i mörkret, det viskas förväntansfullt. Det är lördag på Högkvarteret, det är den första lördagen på Högkvarteret, den tredje invigningsaftonen och det är dags för Burlesque, det är dags för Drag.

Försök att föreställa dig följande, i stora salen välkomnar tysksvenska cabaretorkestern Sternfall (myspace.com/sternfall) behagliga toner, de fyller källaren, varje lite vrå. Din fuktiga hand som kramar glaset med välkylt bubbel, plötsligt de ljuva tonerna av ett brandtal, kläder som kastas av, rumpor som skakas.

På scenen avlöser akterna varandra, presenterat av den godaste Leinah K, konfrancier denna afton. Först ut på scen är performancekollektivet TIR (diktafondiktatur.blogspot.com) som kommer att framföra ”All forms of love are drag”, skräddarsydd enkom för Högkvarterets tredje och sista invigningskväll. Vidare har vi äran att presentera Ann Jansson med tillhörande brandtal, följt av Knicker Kittens (myspace.com/knickerkittensburlesque), vinnare av Burlesque-VM i Las Vegas 2009. Dragonkings (myspace.com/dragon_kings) entrar scenen strax därpå med sina excellenta kungar och avslutar gör Karin Viktorin och Klara Gratte från Hootchy Kootchy och tasslandet kommer att nå nya höjder! Tonsätter kvällen, skapar sväng och dans och bultande hjärtan, gör Sir Ike och IF (New York/Berlin).

« Back to the calendar

09/08/28 – Invigning nr 2: LAJV!

lajv

Invigning nr 2: LAJV!
When
Friday, August 28, 2009
7:00pm - All Ages
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 28 augusti: Lajv
Kl. 19-01
30 kr
18 år

Högkvarterets scen vill bli din scen. Vill bli en musikscen, vill skapa rum och tid åt det oetablerade, det nya, det obskyra och normbrytande, det åsidosatta. Vi vill ha lajv på vår scen och vi vill göra det ungefär så här. Det är Högkvarterets andra invigningskväll och repertoaren är, precis som hösten på vår scen, smockfylld. Men alla får plats.

Frida Selander (myspace.com/fridaselander) står på scenen med sin bluespopiga röst och gura och Howdie Ho (myspace.com/howdiehoho) ger oss rungande country. Vi pausar, går ut till baren, får en nypa luft och det börjar gunga. Kakan är nämligen hus-dj och levererar ett hiphopgroove det inte går att ta miste på.

Vidare blir det brandtal, av Andy Candy, och för att skapa allsång har vi bjudit in Kaya Ålander från Röda Bönor, Sverige första feministiska proggband. Zibur (myspace.com/ziburklezmer) entrar sedan scenen med kletzmermusik för att öka gunget. Mer tal av Frida Lo utlovas, på scen sedan ljuva toner av AJ Shanti (NYC/Zagreb myspace.com/ajshanti) och avslutar gör, för att riktigt peppa upp oss, gör det elektronikainspirerade rockbandet Love is a burning thing (myspace.com/liabt). Ni kommer att få röra på er, det kommer att bli dans då Mister Bombastic står för mister-lovalova-dängor kvällen ut. Det kommer att bli trångt, svettigt och alldeles, alldeles oslagbart. Med Lajv, på Högkvarteret.

« Back to the calendar

09/08/27 – Invigning nr. 1: GIRLS JUST WANNA HAVE FUN!

girls

Invigning nr. 1: GIRLS JUST WANNA HAVE FUN!
When
Thursday, August 27, 2009
8:00pm - All Ages
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Torsdagen den 27 augusti: Girls just wanna have fun
Kl. 20-00
Fri entré
18 år

Mother dear we are not the fortunate ones, but girls they wanna have fun.

Torsdagen den 27 augusti bjuder vi, Högkvarteret, in Dig, gäst, medskapare av Högkvarteret, törstig och hungrig, på dryck och scenkonst, på queerfeminism i alla dess fantastiska former, in till en kväll som sent kommer att glömmas. Det är då vi inviger det som kommer att bli queerkulturens fasta näste, fem kvällar i veckan, året om. Det är dags att stolt öppna portarna till bar, scen och galleri Högkvarteret. En kväll fylld av konst, musik, dans.
Fylld av känslan att det här, det kommer att bestå.

We wanna be the ones to walk in the sun, oh girls just wanna have fun.

Vega tonsätter inledningen av kvällen med toner från långt borta, dansmusik av trettiotalets kvinns. Galleriet ställer ut If (Berlin/NYC) i foto och video. På scenen: talandes, böjandes, skrattandes och sjungandes; professorn och aktivisten Tiina Rosenberg, världspremiär för enkvinnsbandet Lundin, poeten och litteraturkritikern Athena Farrokzhad, Rikard Wolff gör sin Edith Piaf (rikardwolff.se),entertainern Kalle Haglund (myspace.com/kallehaglund), skådelspelaren, dramatikern Carl Johan Karlsson, och cabaretprinsessorna Peggy Sands & Pippi (myspace.com/peggysands). Allt detta lindas avslutningsvis in av tonerna från Eli som spelar för oss, firar oss under senare delen av kvällen, tills timmen slår midnatt och Högkvarterets första invigningskväll är över.

-------------------------------------------------------------

Invigningen är också invigningen av Galleri LundhÅstrands nya hem, likväl som vernissagen av konstnären IF:s utställning ”IF only I knew/know”. Utställningen hänger kvar till och med 22 september, och innehåller även kortfilmen ”white noize”.

« Back to the calendar

Högkvarteret

3

Högkvarteret är en bar. Som också är en scen. Som också är ett galleri. En bar dit du, utan stor plånbok men med gigantiska visioner, kan gå när du vill dricka en öl eller äta mat. Med en scen och ett galleri där du alltid kan vänta dig något du inte väntat dig.

Högkvarteret är för dig som är aktivist, konstnär, artist, musiker, arrangör, festmakare, poet, filmskapare, debattör, författare, förläggare, redaktör, föreningsföreträdare, organisatör, eller du som kort och gott har visioner om en lokal där dina drömmar kan bli till verklighet. Högkvarteret är ditt att förvandla, en plats där allt omöjligt blir möjligt. Ett utrymme som är ditt, mitt och allas som letar efter ett queert utopia.