09/10/31 – Klubb Illegal

Klubbillegal_web

Klubb Illegal
When
Saturday, October 31, 2009
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Illegal
Lördag 31a oktober
Kl.19-01
Entré: 60 kr
Åldersgräns 20 år

Klubb Illegal lever igen! Välkommen till festen för oss som vill dansa till att alla har rätt att röra sig fritt och bosätta sig var som helst i världen! Nätverket Ingen människa är illegal har ännu en gång stödfest för sitt arbete för och med papperslösa. Det bjuds som vanligt på livemusik och dj:s.

19.00 Dj Smash
20.00 Tikkle Me
21.00 You Say France And I Whisle
22.00 Dj Loretta

Vegomat, öl och vin finns till försäljning.

Vill du ha mer info om nätverket? www.ingenillegal.org

« Back to the calendar

09/10/30 – Qlub Rosa Drömmar

rosa_logga_rosa_liten

Qlub Rosa Drömmar
When
Friday, October 30, 2009
8:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lsäpisk after work, mysigt värre på Högkvarteret mellan kl. 17 & 19. DJ Framstierth spelar best of the best och du får rödtjut, ekobärs och vegomat till oslagbart mysiga priser!

Qlub Rosa Drömmar
Fredag 30 oktober
Kl 19-01
Entré: 60 kr
20 år

Qlub Rosa Drömmar är ett hemma-hos-häng för dig och dina vänner.
Din kväll på Rosa Drömmar inleds av att du under hösten får sjunga karaoke till livepiano, lära dig dansbandsdansgrunden eller delta i allsång till heta musikvideos. Just ikväll är det dansband som är grejen, så kom i tid och lär dig redan kl 19.00 stegen som gör dig till danzbandzproffz. Runt elva snurrar vi igång diskokulan och våra house-DJ:s börjar spela sina absolut hittigaste plattor.

Vill du ha information om Qlub Rosa Drömmar skickad till dig? Gå med i vår klubb på Facebook eller skicka ett mail till qlubrosadrommar@gmail.com så lägger vi till dig på vår maillista.

« Back to the calendar

09/10/29 – Tre kvinns. Tre osignade akter. Massa musik. En kväll.

Tre kvinns. Tre osignade akter. Massa musik. En kväll.
When
Thursday, October 29, 2009
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarteret, Närkesgatan 8.
29 oktober, kl 18-00
20 kr - 18 år

Den 29 oktober intar de – Akiine, Miss Mare och Lundin, Högkvarterets scen och bjuder in dig - musikfantast, mysfabror, multifeminist – till en helkväll.

Akiine.
www.myspace.com/akiinemusic
Akiine utgörs av Akiine Kivelä Ngarambe, som försjunker bakom sin keyboard och skapar actionsmusik med skarp stämma. Hon tenderar att fastna i saker, känslor och epoker och tycker att klassisk pianomusik kan lösa världsproblem. Hennes musik låter ibland som en gammal dam, ibland som något schizofrent, ofta som något annat än det som utspelar sig i hennes huvud.

----------------------------------------------------

Miss Mare.
www.myspace.com/gabrielssonmare
Miss Mare, a.k.a. Jenny Gabrielsson, bjuder på rock'n'roll kryddat med hjärtlig passion och uppviglande blickar. Hennes musik influeras av cabaret, teater, rock'n'roll & damer och hennes texter kretsar kring ilska, sex & kärlek. Miss Mare har spelat i olika konstellationer bl.a. 'One Very Slutty Orchestra' och 'Jenny Gabrielsson Mare Extravaganza' . Det är från projektet 'Extravaganza' hon på Högkvarterets scen kommer framföra en handfull melodier med endast sång & elektrisk gitarr.

----------------------------------------------------

Lundin.
Lundin utgörs av Annsofie Lundin, som tidigare utgjort ena halvan av Idiot Kid (http://www.myspace.com/idiotkidslottet) och som parallellt med sin enkvinnsakt även är en av medlemmarna i Heikki. Lundin är hennes soloprojekt, som ackompanjeras av piano och valfri musiker, olika för varje spelning. Lundin är enkelt och rakt och går, på ett nostaliskt och barnsligt sätt, rakt in i hjärtat. Du nynnar med till melodier som känns bekanta, gamla, men i ny mörkare tappning. Det vilar något dunkelt och suggestivt över tonerna och det är svårt att värja sig mot Lundins direkta och okonstlade texter som vägrar väja med blicken.

« Back to the calendar

09/10/28 – Queer-Quiz med Lenny&Wild

lenawilda

Queer-Quiz med Lenny&Wild
When
Wednesday, October 28, 2009
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Läspisk myskväll inleder onsdagen och det är inga mindre än Eli & Erik som bjuder på mjuka toner att dricka sin extra billiga ekologiska öl till! Kl: 18-20, som uppvärmning inför Lenny & Wilds quizz!

QuerQuizz med Lenny & Wild
Onsdag 28 oktober
Kl. 20-24
Fri entré

Lenny & Wild från Club Subjekt (Umeå) kan inte bara ordna de mest spektakulära festerna (läs Rehab), dansa, vara bartenders (Wild är också Högkvarterets Vilda i baren), ha de snyggaste outfitsen och så vidare. De kan också ställa till med samkväm och quizz. På deras måntaligt återkommande queerquizzkvällar bjuder duon upp till en kväll med queerquiss, musik och anekdoter.

Quizzen inleds redan kl 20.00 och det är oumbärligt viktigt att infinna sig i tid om en vill ha chansen att delta i alla frågor vilket är nödvändigt för att aspirera på de finfina priserna som de spektakulära vinnarna erhåller.

Efter färdigtvälat quiz fortsätter kvällen med Lenny&Wild bakom skivspelarna. Mysigt!

« Back to the calendar

09/10/27 – Vernissage: Maria Nordin

maria nordström 2

Vernissage: Maria Nordin
When
Tuesday, October 27, 2009
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Vernissage på Galleri LundhÅstrand för Maria Nordin
Tisdagen 27 oktober
kl. 19:00-24:00
Inträde: Gratis
18 år

Det är dags för vernissage igen på Galleri LundhÅstrand och denna gång är det Maria Nordin som står i fokus. I utställnigen ”I'll stare at you until you stop staring at me” visar Maria Nordin (www.marianordin.com) en animation med samma titel. Animationen leker med blicken och dess makt och tar sin början i slutscenen i Jean-Luc Godards film Till sista andetaget.

Maria Nordin studerar femte året på Kungliga Konsthögskolan och vi kommer att mingla kvällen lång till tonerna av Osaka vs Tokyo som spelar skivor medan vi dricker rödvin. Senare spelar Lux Lumen (http://www.myspace.com/visitluxlumen) live, så himla bra! Vi börjar vid sjusnåret, varmaste välkomna!

« Back to the calendar

09/10/24 – Wotever

woteveropera

Wotever
When
Saturday, October 24, 2009
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Club Wotever goes OPERA
Lördagen 24 Oktober
Kl. 19.00-01.00
Entré: 60 sek

We love the drama that is OPERA! Stora gester, höjda röster, stil, kläder och uttryck! Detta vill vi fira med att välkomna er till en kväll på Operan Wotever Style. Vi har den skönsjungande trion från Folkoperans Glada Änkan här; Conny Thimander, Maria Johansson och Josphine Wilson. Kvällen inleds redan kl 19 med filmen Bröderna Mozart, ett drama om hur man sätter upp en opera, av Suzanne Osten.

« Back to the calendar

09/10/22 – En helt NORMAL afton

normal_22okt_liten

En helt NORMAL afton
When
Thursday, October 22, 2009
7:00pm - All Ages
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
En helt NORMAL afton i litteraturens tecken
Torsdagen 22 oktober
kl. 19-24
Entré: 20 kr

Queererotik. Psykoanalys. Sex. Våld. Kärlek. Passion.
Anna Lytsy, Sanna Wallin och Niklas Gårdfeldt har en sak gemensamt: De är alla författare på Normal förlag. Normal är Nordens första queerförlag – förlaget som bryter isär normer och bryter ner traditionella föreställningar om kön, relationer och sexualitet. Som öppnar upp för allt det andra och för alla oss andra. Författarna kommer att prata om och läsa ur böckerna Fru Freud och jag, När jag letar efter Max och På knä i Köpenhamn. Självklart utlovas också bokförsäljning, författarmingelmys och en ljuvt normal-queer stämning.

http://www.facebook.com/event.php?eid=169026828085&ref=ts

« Back to the calendar

09/10/21 – Samtalskväll med RFSL, Amnesty & Civil Rights Defenders

Samtalskväll med RFSL, Amnesty & Civil Rights Defenders
When
Wednesday, October 21, 2009
7:30pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Samtalskväll med RFSL & Amnesty
Onsdag 21 oktober
Kl. 20:00-24:00
Fri entré
18 år

Är Litauens och Serbiens sak vår?
Tidigare i höstas röstade Litauens parlament igenom en lag som bland annat förbjuder positiv information om homosexualitet. Är det verkligen okej att stifta en sådan lag i ett land som är medlem i EU? För en månad sedan försökte Belgrads hbt-aktivister arrangera en Pride-parad. I sista stund gav myndigheterna vika för hoten från högerextremister och förbjöd paraden. Vad har den svenska hbt-rörelsen och mänskliga rättigheter-rörelsen gjort på det här området - och vad borde Sverige göra ytterligare under ordförandeskapet?

Kom och lyssna på Felicitas Bergström, ordförande i RFSL:s internationella utskott; Augustas Cicelis, styrelseledamot IGLYO (International Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organisation) och lettisk queeraktivist; Robert Hårdh, generalsekreterare Civil Rights Defenders (fd Svenska Helsingforskommittén); Börje Vestlund, riksdagsledamot (s); och Maja Åberg från Amnesty. Samtalet hålls på engelska.

Tills kvällen lider mot sitt slut spelar Eddie Summanen asbra musik!

« Back to the calendar

09/10/17 – BalkanFezzt

balkanmusic

BalkanFezzt
When
Saturday, October 17, 2009
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
BALKANFEZZT
Var: Högkvarteret, Närkesgatan 8
När: Lördagen den 17 oktober, kl: 18-01
Kostar: Fri entré tills kl 20, därefter 40 kr
Åldersgräns: 20 år

Högkvarteret goes Balkan. Källaren med dig inklusive kommer att svettas som aldrig förr. Genom Christina Wassholms "Vi är serbians hjärta" fick vi som inget visste lära känna Serbiens queera bultande hjärta. När Högkvarteret ställer till med BalkanFezzt är det dags att dansadansadansa till den bästa av Balkans musik!

Vi startar redan kl. 18, när Högkvarterets portar slår upp, med extraextrapriser på rödbetssoppan med pepparotskräm och tillhörande rödtjut öl. Bästa starten på bästa kvällen alltså.

När klockan slår 19.00 visar vi klassikern "Crna macka, beli macor", på svenska känd som "Svart katt, vit katt", och påminns av Grga Pitic, Ida, Sujka och de andra att kärleken ändå alltid segrar.

Därefter intar de bästa av de bästa, nämligen Anja Rajic och Robin Tidholm, skivbåset. De svär på att det kommer att bli sväng som aldrig för med klezmer, balkan tunes, serbiska beats, albansk groove och mihket mihket mer!

Har vi en jävlans tur kanske kvällen dessutom bjuckar på hemliga överraskningar, såsom liveklezmer, bokläsningar och annat oumbärligt.

Kom! Kom tidigt! Stanna hela natten!

« Back to the calendar

09/10/16 – FREDDIEMERCURYKÖREN presenterar stolt: Freddie 4-ever

freddiemercurykorencrop

FREDDIEMERCURYKÖREN presenterar stolt: Freddie 4-ever
When
Friday, October 16, 2009
8:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
FREDDIEMERCURYKÖREN presenterar stolt: Freddie 4-ever
Fredag 16 oktober
Kl. 20-01
Entré: 30 kr (inklusive Freddie-tatuering)
20 år

En oförglömlig kväll i Freddie Mercurys anda. Vi berättar Freddies hjältesaga med musik, uppträdanden, dans, mingel, kareoke, danseoke, utklädning, uppklädning, kroppsmålning och lite till. Kom och va med!

För mer info se: www.ratandbear.com/freddiemercurykoren

« Back to the calendar

09/10/15 – Releasekalas: Rundgång

Rundgång4..

Releasekalas: Rundgång
When
Thursday, October 15, 2009
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Releasekalas för "Rundgång"
Torsdagen den 15 oktober
Kl. 18-24
Fri entré
18 år

Releasekalas för en ny bok på Makadam förlag: ”Rundgång. Genus och populärmusik.” Makadam ordnar bokbord med författarna Hillevi Ganetz, Anna Gavanas, Ann Werner och Hasse Huss. DJs Gavana och Cat Ballou Hasse har tagit fram ett Absolute Jämställt special-set för kvällen. Det blir allt mellan dirty blues ladies och Midi, Maxi & Efti. Bokmingel 18-21 och efterkalasande till 24.

« Back to the calendar

09/10/14 – Hemliga Klubben

juntan_logo

Hemliga Klubben
When
Wednesday, October 14, 2009
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Juntan presenterar: Hemliga Klubben
Torsdagen 14 oktober
Kl. 19-24
Fri entré
18 år

Juntan uppmanar dej att söka i ditt förflutna! Hitta en dagbok, en dikt, en låt - ta med den till Högkvarteret och dela med dej på Hemliga Klubben. Ingenting är för banalt, ointressant, skämmigt, konstigt för att tas med till vår hemliga klubb.
På Hemliga Klubben samlas vi för att tillsammans skratta, gråta och minnas. Vi läser för varandra på en rund liten mysig scen fylld med kuddar i ett rum fyllt av förtroende och förståelse. Under kvällen dansar vi också till bra musik, dricker goda drycker och
käkar av allt smågodis som bjuds på. Hemliga Klubben är unik och härlig - precis som du!

Därför uppmanar vi nu till en rensning av vinden och lovar dej en mäktig upplevelse. Tror du att du kanske kommer att läsa något? Maila då oss och berätta det, bara så att vi vet. dagbokHK@gmail.com

Under kvällen kommer vi dessutom få en se en scen ur föreställningen "Kusiner" - av och med Louise Löwenberg och Eva Johansson. Delar av manuset publicerades i Riksteaterns bok "NY TEXT!". "Kusiner" handlar om kusinerna Axel och Anton som har en väldigt nära relation.

VI LÄNGTAR TILLS VI SES. DET KOMMER BLI GRYMT. PUSS / JUNTAN

« Back to the calendar

09/10/09 – Queers Beers and Rears

QBR__5_webb

Queers Beers and Rears
When
Friday, October 9, 2009
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Queers Beers and Rears
Högkvarteret, Närkesgatan 8
Fredagen den 9e oktober
Kl. 19-01
Entré: 50 bagis

Vi är oerhört stolta över att HetsHCpunkarna (http://www.myspace.com/ac4hc) med rötter i bl a Refused gästar oss ända från Umeå. Dennis Lyxzén – sång, David Sandström – bas, Karl Backman – Gitarr, Jens Nordén - trummer lovar oss stenhård HC-punk, mycket kropp, mycket nakna män framför och på scen då temat är KROPP! Kom i tid! På grund av att vi huserar i ett bostadshus måste vi lägga spelningen ganska tidigt. Du hinner om du är där åtta men kan missa det om du är där tio...

DJ DÖD och Agnes med flera kommer under kvällen att spela skivor så ingen kan stå still. Tombolan utlovar kroppsvätskefyllda priser. Och sist men inte minst kommer vi att arrangera Sveriges första Policy Slam på temat kropp. Tänk er en av Patti Smiths mindfucks influerad hybrid mellan politiskt brandtal och det nu å så döda poetry slam. Vill du ta tillfället i akt och hålla ett snuskigt, poetiskt, vackert, stumt, tyst, skrikande brandtal på tema kropp är du hjärtligt välkommen att höra av dej till en av oss på: ovetenskapsakademien@gmail.com.

« Back to the calendar

09/10/08 – Ink: Det postdigitala manifestet

ink

Ink: Det postdigitala manifestet
When
Thursday, October 8, 2009
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Ink ordnar releasekalas: Det postdigitala manifestet
Torsdag 8 oktober
Kl. 20-24 (Samtal vid 20, därefter häng)
Entré: Gratis

Torsdagen den 1 oktober slår Högkvarteret upp dörrarna för höstens och Sveriges smartaste mansperson, Rasmus Fleischer. Tillsammans med journalisten, författaren och bloggaren Isobel Hadley Kampz kommer han att diskutera sin nyutkomna bok "Det Postdigitala Manifestet".

Samtalet inleds klockan 20 och pågår så länge publiken känner sig peppad. Efteråt bjuds på supertrevligt barhäng. Hemlig men eminent dj spelar bästa musiken kvällen lång.

« Back to the calendar

09/10/07 – Samtalskväll med RFSL & Arabiskt Initiativ

arab_initiativ

Samtalskväll med RFSL & Arabiskt Initiativ
When
Wednesday, October 7, 2009
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
RFSL och Arabiskt Initiativ presenterar:
Homofobi och islamofobi - HBT-personer mellan två världar
Onsdag 7 oktober
Kl. 20:00-24:00
Fri entré
18 år

Del 1 i RFSL:s & Arabiskt Initiativs samtalsserie på Högkvarteret. Först ut debatteras temat "Homofobi och islamofobi - HBT-personer mellan två världar". Samtal som baseras på dokumentärfilmen "Sämre än djur". Delar av filmen kommer att visas under kvällen och efteråt minglar vi och lyssnar på finfin musik tack vare finfina djs som kvällen till ära är ingen mindre än Marie Carlsson från Klubben Rosa Drömmar!

« Back to the calendar

09/10/02 – Captain Kinky Pinky

cpk400x600

Captain Kinky Pinky
When
Friday, October 2, 2009
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Captain Kinky Pinky
Fredagen 2 oktober
kl. 19-01
20 år
Entré: 50 kr

A QUEER CAPTAIN PARTY FOR ALL OUR KINKY PINKY FRIENDS
Berlinbaserade klubben Captain Kinky Pinky är i stan till alla icke-heteronormativa nattsuddares stora glädje. Med sig har dom sina härliga teman som blandas vilt med dagens moderna queerkonst.

Ikväll tar du/vi dig tillbaka till Amerika under 50-talet. Vi klär upp oss med inspiration av queer pin-ups, lesbian pulp, butch, femmes och studs. Kvällen inleds med en Europa film premiär av dokumentären "Fish Out Of Water" som handlar om hur kristna använder Biblen för att berättiga hat mot homosexuella. Ky Dikckens som är bakom denna dokumentär hjälper oss att bevisa motsatsen... Våra plattvändande gudar för kvällen är djs från Radical Love Crew, Eminenta Sugarmama från klubben Blackie , Dj Yrla från göteborgsklubben I dance alone och vår egen husguru Katja Gustafsson. Musiken blir en blandning av dirty electro, hip hop, progressive house, 80+90's. Live på scen får vi se Emily McWilliam - som med en dramatik i rösten och ett melankoniskt sound, berör allt som kommer i sin väg. Vi fortsätter även med den stora succén Burlesque Openstage och inbjuder alla som känner att dom vill bjuda på sig själva....

Mer info:
http://www.myspace.com/captainkinkypinky
http://www.facebook.com/event.php?eid=130810233869&ref=mf

« Back to the calendar