10/02/27 – Bejublad återkomst: Musikalernas afton – episod 2!

hairhedwig-and-the-angry-inch

Bejublad återkomst: Musikalernas afton - episod 2!
When
Saturday, February 27, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Musikalernas afton på Högkvarteret – episod 2
I've a feeling we're not in Kansas any more. We must be over the rainbow!
Lördagen 27 februari, kl. 18-01
Fri entré till 20, därefter 30 kr

Vad vore väl en bal på slottet utan hårspray och sina ruby slippers? Högkvarteret fortsätter den tidigare succén med gala, glam och buller och bång – med inget mindre än Musikalernas afton episod 2!

Musikalkväll på Högkvarteret betyder en resa till en annan värld - Oz, Baltimore, Broadway? Tänk dig en kväll helt utformad utifrån två utvalda ciceroner, och låt dig genom film, musik, dekorationer, dresscode, djs och projektioner lotsas genom musikalfilmens underbara universum. Keep it gay, så att säga.

Kl. 18.30-20.00
Kvällens första resa till bortom regnbågen kommer från John Cameron Mitchell, som både regisserat och intagit huvudrollen i filmatiseringen av ”Hedwig and the Angry Inch”. Det är berättelsen om kärleken, drömmarna om ett bättre liv, könsbyte, gränsöverskridanden och om en ständig överlevare. Vi inleder med visning, redan kl 18.30 för den som verkligen på riktigt vill komma i rätt stämning och börja kvällen med middag, film och festmys.

Kl. 21.00-23.00
Den andra hälsningen för kvällen kommer från det sena 70-talets New York, med hippies, flätade skinnband i pannan, flower power, Aquarius och alla de andra bästa låtarna. ”Hair”, även kallad ”The Tribal Love Rock Musical”, skapade ramaskri när under sena 60-talet sattes upp i New York och bjöd på nakenscener. 1979 kom den filmatiserade upplagan i regi av Miloš Forman, som ofta angetts vara bättre än det sceniska originalet. Och ja, vad annars kan det bli med balettdansande hästar, LSD-trippad dans och sångerna vi aldrig kan sluta nynna på, i kombination med en kritisk diskussion kring ras, kön, politik och krig. Svårt att inte bara älskart.

Avslutningen efter denna tårta på tårta är att få besök av två återvändande galadamer i dj-båset. Det blir ett musikaliskt fyverkeri av glittriga pervesioner och dekadenta stjärnsmällar, levererat av Maria Lönn som assisteras av sin fruga Anna-Maria Sörberg. Det blir musikal, musikal och musikal, men även annan film- och TV-musik utlovas. Och såklart, divor, katter, transor, bögar och en herrans massa fjollor. Happy go gay!

Det enda som alltså återstår för att göra denna kväll till kvällarnas kvällar är att ta fram musikalen i dig. Alla uppmanas att i klädsel eller accessoarer bejaka sitt musikaljag, och då i synnerhet valfri karaktär ur Hedvig and the Angry Inch eller Hair. Släpp fram de dolda drifter du alltid vetat att du haft men inte vågat visa! Eller kom som Hedwig, Fantomen, en katt, Audrey, Tracy, Norma, en kåt gumma, Evita, familjen von Trapp, Jesus eller varför inte i Lånta fjädrar...? Och kom ihåg, keep it gay.

« Back to the calendar

10/02/26 – Rah! Rah! Replica premiär på Högkvarteret

lisaopiumellan

Rah! Rah! Replica premiär på Högkvarteret
When
Friday, February 26, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Rah! Rah! Replica: Woodstock gå och släng er i väggen

När: 19.00-01.00
Var: Högkvarteret, Närkesgatan 8
Inträde: 50 kr
Åldersgräns: 20

RAH! RAH! REPLICA: WHEN THIS WAS THE FUTURE.
Rah! Rah! Replica fortsätter sitt schizofrena grävande i kvinnligt skapande. För drygt ett år sedan var det bara en skiss av ett upp-och-ner vänd scenrum där värderingar och status ifrågasätts och förkastas. NI har visat att det behövs. VI ser det hela som ett giftemål mellan publiken, musiken och konsten med brudar vid altaret. På vårt ett års jubileum vill vi ge er i bröllopspresent någonting

GAMMALT: det är självklart Replican i sin hög person.

NYTT: LISA o PIU (acid folk) far iväg på en sprakande europaturne och gnistorna tänds hos oss!!! Deras efterlängtade debutskiva "When this was the future" är fyllt av underbara och förtrollande skogfolk hymner ledda av Lisas versatila röst: ibland lägger den sig tjock och tät som mossa på barrträd, ibland flyter den iväg som dimma i gryningen. Lisas poetiska skildringar av planetens och människans natur känns inte främmande i storstadens monokroma miljöer, utan, precis som Rah! Rah! Replica, är det en tolkande erinrinng av vårt musikarv, vacker och ärlig, långt bortom genrer, trender och sommarplågor. Ladda upp med Joni Mitchell, Jefferson Airplane, Bridget St John, Mr Airplane Man och youtuba det mytomspunna uppträdandet Lisa o Piu gjorde med den legendariska Roger Wootton som på 70-talet ledde bandet Comus inför förfesten till Lisa o Piu. Se dem innan de dyker upp på omslaget av Rolling Stones och biljettpriset blir ekvivalent till en budgetsemester!

LÅNAT: är Högkvarteret. Vi började här och nu är cirkel sluten!

BLÅTT: är TV-skärmen, eller snarare projektorn och duken som kommer visa upp ej tidigare visad konstfilm av Maryam Fanni! En dokumenterad dansperformance där dansare och amatörer gör sina tolkningar av Kate Bush’s Wuthering Heights i höstlandskap, iklädda samma röda klänning. Håll ögonen öppna efter den röda klänningen som kommer att finnas på plats under kvällen...

DJ Duo Replica bjuder på de sexigaste och nyaste kvinnliga rösterna inom Post Punk, Acid Jazz, Swing, Electro, Fados, Indie, Shoegaze, Freaky Folk, Blues, Chill-out, Motown, Progg, Psykedelia och Folkrock.

Kvinnor på scen, kvinnor bakom scenen och kvinnor i högtalarna. Vi kommer att få er att skrika som små flickor!

« Back to the calendar

10/02/25 – Bokcirkeln Hatar du män, älskar du böcker? + Dina skor står kvar i hallen

cirkel2

ProtoPosterSthlmSmall

Bokcirkeln Hatar du män, älskar du böcker? + Dina skor står kvar i hallen
When
Thursday, February 25, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
En kväll i månaden med start den 27/1 kommer träffas bokcirkeln "Hatar du män? Älskar du böcker?" på Högkvarteret för att diskutera skönlitterära böcker som attackerar män/mansrollen och dricka rödtjut. De träffas strax efter 18 då det finns möjlighet att köpa något att äta och dricka i baren. De drar igång vid 18:30 och kommer hålla på i ungefär en timme. Om du vill läsa ett stycke ur boken högt går det bra, vill du sitta med och inte säga ett knyst så går de också bra. Förhoppningsvis kommer både din mamma och småbarnspappan Gustaf delta. Det kommer bli roligt och bra och du är hjärtligt välkommen!

Därefter:

Teater Nemo presenterar:
DINA SKOR STÅR KVAR I HALLEN
Gratis entré.
Spelas kl 20.30

Manus och regi: Cornelia Karlsson
På scen: Malin Hall, Cornelia Karlsson, Louisa Rosenqvist, Anna Stålhanske och Stina Tufvesson

Dina skor i hallen är ett nyskrivet familjedrama som handlar om sorg, svek och förlåtelse. En helt vanlig dag går en dotter ut genom dörren för att aldrig återvända. Hon ställer sig på den mest trafikerade vägen. En bil kommer körande. Hon står kvar. Det här är berättelsen om familjen som blev kvarlämnad. Om de som måste leva med hennes beslut. Vi får följa deras kamp i att kunna mötas på nytt och gå vidare tillsammans. Föreställningen är cirka 40 minuter lång.

Teater Nemo är en nybildad teatergrupp bestående av teaterstudenter på Blekinge läns folkhögskola. Föreställningen är en del av vårat Egna projekt som vi arbetat med under våren.

Välkommna!

Efter förställningen intar dessutom SUG (Stockholms Universitets Genusstudenter) skivbåset och utlovar härliga tider med härliga toner hela vägen till midnatt.

« Back to the calendar

10/02/24 – Hemliga Klubben is back!

juntan_logo

Hemliga Klubben is back!
When
Wednesday, February 24, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Hemliga Klubben Onsdag den 24 februari!
Kl.19:00
Fri entré
18 år

Detta händer:
Skådespelerskan Ellen Norlund kommer och läser ur föreställningen "Hemligheter" som spelades på Uppsala Stadsteater 2008.
Skådespelarna Ellen, Mauritz och Emil använde sig av sina egna hemligheter, boken "Hemligheter" och skapade en föreställning som rörde sig mellan fiktion och verklighet.
Vi på Hemliga Klubben bjuder nu på en exklusive läsning ur den bejublade föreställningen.
Utöver detta bjuder vi som vanligt på klassisk dagboksläsning a la "Hemliga Klubben".
Och vi skrattar och vi dansar och vi kanske dricker och äter.
Kom kom kom!
Ta med dej nåt att läsa ur samt spetsade öron att lyssna med.

Läs om oss:
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/hemligheter-i-rampljuset_3899019.svd

« Back to the calendar

10/02/23 – Spelning: Degpungsen & No tears for queers-efterhäng m samtal!

degpungsen

no_tears_for_queers

Spelning: Degpungsen & No tears for queers-efterhäng m samtal!
When
Tuesday, February 23, 2010
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Spelning: Degpungsen
Tisdagen 23 mars
Högkvarteret, Närkesgatan 8
Kl. 20.00
Fri entré // 18 år

”Långt nere i Lunds djupa källare gömmer sej något du aldrig nånsin skådat förut. Gult och hårigt. Kåt, naken och slemmavsöndrande.”

Degpungsen, två små tjejor direkt från flickrummet, med barbiedockor, gitarrer och pungar, bjuder på spelning, ganska mycket snusk och en del underligheter.

---------------------------------------

Efterhäng till premiären av No tears for queers på c/o Stadsteatern
21:30
Fri entré

Kom och fira premiären för No tears for queers på Högkvarteret! Häng och mingel i baren från kl 21:00. Ca kl 22:00 arrangeras samtal i scenrummet med regissören Nina Wester och författaren till boken Johan Hiltonsamt någon ur ensembeln! Samtalet modereras av Linda Zachrison. Varmaste välkomna!

« Back to the calendar

10/02/20 – Virgins and Suicides

virginsandsuicides

Virgins and Suicides
When
Saturday, February 20, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Virgins and Suicides
Lördagen 20 februari
kl. 18-01
20 år

Virgins and Suicides, portalen till en annan verklighet. Bakom tapetklädda, affischtäckta och tejpskadade flickrumsväggar finns andra världar. Att växa upp är att inse att det finns något annat, en annan verklighet är möjlig. Virgins and Suicides vill återgå till det där ögonblicket ibland.

« Back to the calendar

10/02/19 – Födelsedagsfest: Over the top!

Overthetop_Hogkvarteret

Födelsedagsfest: Over the top!
When
Friday, February 19, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Entré: Fri entré
Ålder: 20 år

Moderation is a fatal thing.
Nothing succeeds like excess.

Välkommen till bal på Högkvarteret schackrutiga golv!

Det blir balkanpunk. Juveler. Dj-set av Blänk. Tango. Chockerande cupcakes och Gloria Estefan!

Klädkod: Over the top!

« Back to the calendar

10/02/18 – Gubbkväll

gubbkväll3gubbkväll2gubbkväll

Gubbkväll
When
Thursday, February 18, 2010
6:00pm - 18+
Where
(map)
Other Info
Gubbkväll på Gubbkvarteret
Torsdag 18 februari, kl. 18.00-24.00
Högkvarteret, Närkesgatan 8
Fri entré // 18 år
Presenteras med stöd av ABF

Igen. Sist var det obeskrivligt gubbhärligt med den bästa av jazzkvällar. Nu, igen, gubbigt i gitarrens tecken:

Dags att återerövra gubben. Den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla. Detta uppnär vi i gemenskap genom att sätta på oss vår bästa gubbiga/gentleman outfit, lyssna på blues, jazz, rock och andra gubbiga tendenser, dricka rökig whiskey och äta gubbröra med knäcke för 65 kr.

Under kvällen kommer Husgubben – Ebba - att spela det mesta av det bästa i gubbig jazz- och bluesväg. Besök får hensom vanligt av olika gubbar i olika gubbiga former. Dessutom intar även självaste Brucette (aka Maria Lindberg) scenen. Brucette är läspisk (såklart), och iförd jeans och t-shirt bjuder hon på stor närvaro, ganska lite distans och berättelser om sin första kärlek Marie, Mary som hon gjorde gravid och andra viktiga historier på med gitarr och sång, med inspiration från the number one gubbe - Bruce Springsteen. Brucette börjar sin konsert strax efter 20, och bör alltså inte missas.

Försiktig och lite staplande pardans eller egen dans i ett hörn uppmuntras! Likaså något förvirrade men djupa samtal över Högkvarterets guldlackade bord. Alla gubbar välkomnas i källaren - unga, gamla, någonstans däremellan, kvinnor, män, något däremellan eller helt annat, brittiska gubbar, små gubbar, långa gubbar - alla gubbar!

« Back to the calendar

10/02/17 – QueerQuiz med Lenny&Wild

lenawilda

QueerQuiz med Lenny&Wild
When
Wednesday, February 17, 2010
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
QueerQuiz + efterföljande afton med Lenny&Wild
Onsdag 17e februari
Kl. 20-22
Fri entré
Genomförs med stöd av ABF

Kära förtjusande darlings.

Quizandet på Högis med Lenny & Wild fortsätter. Du gör bäst i att anlända tidigt, dvs. kl sex, när baren öppnar och det är bästa myspriser och du kan äta och dricka gott, vegetariskt, ekologiskt och billigt. Sen. Quizet startar som vanligt prick kl 20.00 och pågår i två timmar med den mesta informationen om det bästa. Teman tidigare omgångar har varit bland annat - Hollywood, Västerbotten, Sjukhus och lidande, Natur och vetenskap, samt ett okänt tema. Lenny & Wild laddar nu upp med ännu ett oklart tema, men vad vi vet är att det kommer bli väldigt roligt. Självfallet blir det som vanligtvis utsvävande anekdoter, stora viktigheter, skvaller, småtjafs, utbroderade känslor och allt som oftast förträfflig musik.

(ca) 20 frågor
Kl. 20 - 22
Gratis inträde

Kom i tid.
Vinnarna får på posten paket med guld och glitter.
Hoppas och önskar er där.

« Back to the calendar

10/02/16 – Vernissage i Galleri LundhÅstrand: Sångfåglarna

Vernissage i Galleri LundhÅstrand: Sångfåglarna
When
Tuesday, February 16, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Vernissage Galleri LundhÅstrand
16/2-10-9/3-10
Tid: 18-21
Fri entré

Sångfåglarna är en utställning om ljud.

Hur gör man en utställning om ljud? Vi frågade några av sångfåglarna så klart. De har alla bidragit med sina tankar.

Resultatet: Lite radio, lite poesi, lite musik, lite konst. Och en hel del djurljud.

Ljud begränsar sig inte. Det knarrar, rister, tjuter och viskar. Vi är ljud och vi skapar ljud.

blip blop

En del ljud är kul, andra är obehagliga. Vissa ljud är svåra att förstå, speciellt om de tas ur sitt sammanhang. Men det kan också vara charmen med ljud.

Vad vi noterar säger en del om oss själva.

Swish svosh floff poff crex

Det roligaste med Sångfåglarna?

Upptäckten att så många omkring oss är så duktiga på att dokumentera ljud. Eller bättre uttryckt: att sångfåglarna varit så generösa med sin fantasi och talang.

Förövrigt brinner vi, alltså sångfåglarna Stefan och Jojo, mest för djurljud.

Kraak sprifs pling

« Back to the calendar

10/02/13 – Captain Kinky Pinky

13feb_hogkvarteret

Captain Kinky Pinky
When
Saturday, February 13, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Captain Kinky Pinky @ Högkvarteret
Lördag 13 Februari, kl 20-01, Närkesgatan 8 - All Genders - 50 kr - 20 år

Ikväll hyllar vi filmen Faster Pussycat! Kill Kill! Med farliga flatan Varla som är ledaren för tre gogo-dansöser som kör ut i öknen med varsin sportbil där de slåss och dödar med karateslag. Varla spelas av Tara Satana. Amerikansk kultfilm från 1965 regisserad av Russ Meyer. Visas med start kl. 19.00

♥ ♥ ♥ SPEED DATING för dom som är nyfikna på att träffa nya människor kl 20.30 drar vi igång och detta som leds av Solar Ray.

♥ ♥ ♥ VI INBJUDER ÄVEN ALLA TILL VÅR POPULÄRA BURLESKA OPEN STAGE. Våra underbara The Magnificent Glam o' Drama Gals m.fl. Så känner du att du vill bjuda på dig själv så är det bara att höra av dig till mig eller anmäla dig här på sidan.

♥ ♥ ♥ LIVE!!!! SOVIAC riot/electro/arty/underground bandet soviac är tillbaka med material för nya plattan och detta firar vi självklart med att presentera dom live på scen. En stor ära lyssna sjäva http://www.myspace.com/soviac

♥ ♥ ♥ Captain Kinky Pinky bjuder som alltid på de grymmaste tongångarna i vårt queera universum

Och bakom rattarna står vår egen husguru Katja Gustafsson och eminenta djs från Radical Love Crew.

A QUEER CAPTAIN PARTY FOR ALL OUR KINKY PINKY FRIENDS
http://www.myspace.com/captainkinkypinky

« Back to the calendar

10/02/12 – QBR-premiär, och det blir blodigt…

QBR #8

QBR-premiär, och det blir blodigt...
When
Friday, February 12, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Queers, Beers and Rears Sthlm # 8

Entré: 50 kr
Ålder: 20 år

2010 betyder att vi har två år kvar att leva. Som bekant vet vi ju att jorden går under i december 2012. Vi har alltså ungefär två år på oss att förlusta oss i synd och allmän jävulskap före skiten brakar. Vi tänker att vi sparkar igång dessa två sista år med en hejdundrande fest på temat blod!
Till hösten käppjagar vi borgarna hem till Hin Håle, där dom hör hemma (och med all säkerhet kommer att hamna) och för att peppa oss själva inför detta har vi laddat kvällen med ett knippe fantastiska DJ´s, Blodfylld Burlesque av bästa och mest blasfemiska sort, Playpiercing (ja, det betyder krokar, spikmatta och ja... mer blod!!) och ingen mindre än världens bästa Kanin; Scotty the Blue Bunny gästar oss från San Francisco och kommer att göra kvällen till en oförglömlig orgie i sex, blod och hedonism.
Alla som kan uppvisa medlemskap i Kristdemokraterna går gratis.
Men det stannar inte där!

Kvällen presenteras nämligen i samarbete med vår kompis ETC Stockholm och kvällen till ära så ingår det en lång och fin provprenumeration på tidningen i kvällens inträde. Johan Ehrenberg i egen hög person kommer att hålla ett föredrag för alla intresserade mellan 19.00 och 20.00. Den som har sett honom hålla föredrag vet att det inte kan finnas ett bättre sätt att inleda de kommande två årens anarkistiska revolution med an detta.
Vi gillar ETC Stockholm och hoppas att ni kommer göra det samma. ETC Stockholm är Stockholms rödgröna nyhetstidning och är till för dig som är trött på det borgerliga mediemonopolet. Högkvarteret har haft provexemplar liggande på helgerna, men nu har ni alltså chansen att få den hem i brevlådan ett tag.

Ni vill inte missa detta älskade dissidenter!

/Ovetenskapsakademien

« Back to the calendar

10/02/11 – Pingisafton

Pingisafton
When
Thursday, February 11, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pingisafton på Högkvarteret
Torsdag 11 februari, kl. 18-00
Fri entré, 18 år.
Pingis! Pingis! Pingis!

Nu tar traditionen Pingisafton vid på Högkvarteret igen denna torsdag. Detta är en succé som många upptäckt, men som fler kommer att förföras av. Det vill säga, queers som spelar pingis som dricker öl som springer runt runt och som har roligt roligt. Världens bästa granne och dj Daniel Jangemyr, denna gång med kompis, ackompanjerar med världens bästa musik a´la JO Waldners favoriter. Asså, alla som hört han säger samma sak; han är sjuukt grym.

« Back to the calendar

10/02/10 – Eli Levén firar nyaste boken!

Eli Levén firar nyaste boken!
When
Wednesday, February 10, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Äntligen är den här!
Hur kan vi fira denna ankomst?
Jo vi har en fest!
Men hur ska vi då invokera den helige sankt Sebastians mångtusenåriga själ på Högkvarteret Närkesgatan??? frågar ni så klart.

Jo nämligen: på onsdag kl 18 ca börjar det. Kaffe Kärring och Soffan Adolfsson mjukar upp er och spelar heliga hits.

kl 20 så läser Ida Säll, Pelle Hanæus och Ester Martin Bergsmark sina bästa delar ur det åkallande passionsspelet "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats".

Och vi visar delar ur den kommande filmastiseringen av romanen som går under namnet ”Nånting. Måste. Gå. Sönder”.
OBS STARKA BILDER, om man är känslig för lite naket, här kan man gå till baren och ta ett glas.
Sen säger Eli Levén något och:
sjunger en pampig sång till livet om allt vill sig väl.

Sen blir det ännu mer "helgonhitsigt" av Kaffe och Soffan som spelar oss dit måne blir sol!

BOKEN kommer säljas till det mycket billiga priset hundra kronor. Men den finns inte i hur många ex som helst. Ta med en hundring eller tre mina kära, unna er några svettiga timmar i Sebastian, Andreas och Ellies kroppar.

Väl mött,
thank you.
ps. Det kommer bli fullt så ni kan ju vara där tidigt.

« Back to the calendar

10/02/09 – QueerLindy

Queerlindy2010

QueerLindy
When
Tuesday, February 9, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Queerlindy på Högkvarteret - Lindy hop för queers med vänner
Tisdagen 9 februari, kl 18-00
Kurspris 30kr, därefter fri entré
18 år

Känns din höft alltför stel, din fot utan stuns?
Ta tillfället i akt, missa inte vår baluns.
Grammofoner och läppstift, tindrande blickar,
förväntansfullt ned klockan tickar.
Mot nionde februari då gänget sluter opp
på Högkvarteret för en queer Lindy hop.

Nybörjarintro i Lindy hop kl 19:00 med Lisa och Maria.
Fortsättningskurs för den som kan grunderna i Lindy hop kl 20:00, med Malin Backström. Därefter fri dans till kl 24:00 med DJ Vega.

« Back to the calendar

10/02/06 – Högkvarteret firar sina vänner

Högkvarteret firar sina vänner
When
Saturday, February 6, 2010
9:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Det blir fest ikväll för våra vänner. Så Högkvarteret öppnar lite senare än vanligt. 21:00 slår vi upp portarna.

« Back to the calendar

10/02/06 – Captain Kinky Pinky

Captain Kinky Pinky
When
Saturday, February 6, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen den 6 mars
Captain Kinky Pinky @ Högkvarteret
50 kr / 20 år / kl. 19-01

Vi börjar redan nu festa inför 8 mars och feminism är självklart vårt tema denna underbara kväll på Captain Kinky Pinky som blir sådär kaxigt jävla cool! The Feminist Warrior.
För att komma i stämning börjar vi med vår största popkulturfeminist Pam Grier. Hyllad & respekterad för kultfilmerna Coffey (1973) and Foxy Brown (1974). Vi väljer att gotta ner oss i nån av hennes härliga rullar som fått en stor succe hos feminister världen över.
Vi fortsätter med vår underbara succé: Burlesk Openstage och ser fram emot vad vi får se för spännande nummer som presenteras kvällen tillära.
Live på scen bjuder vi på fantastiska Charlie Murphys Law som blandar elektro, grime och hiphop i en härlig kombination. Charlie Murphys Law har spelat ihop sedan 2008 och har släppt demot "Enter the machine". LP´n "Pink Trigger" släpps till våren 2010.
http://www.myspace.com/charliemurphyslaw1

Feministiska djs har vi ju alltid! Radical Love Crew och husgurun Katja Gustafsson bjuder på kvällens grymma vibes.. so just suck it in!
Vi håller oss till klyschan ”Its not my revolution if you cant’t dance to it”

« Back to the calendar

10/02/05 – QueerQuiz och efterföljande afton med Lenny&Wild

quiss_5

QueerQuiz och efterföljande afton med Lenny&Wild
When
Friday, February 5, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
QueerQuiz + efterföljande afton med Lenny&Wild
Fredag 5e februari
Kl. 18-01
Fri entré
Genomförs med stöd av ABF

Kära förtjusande darlings.

När quizet egentligen skulle ha gått av stapeln kom sjukan och förstörde allting. Därför slog vi på stora trumman och flyttade på det hela till en helkväll, en fredag den 5:e februari. Det blir alltså inte bara quiz, utan även galej, häng, afton och kanske lite dans, när Lenny & Wild intar skivbåset efter sitt bejublade beundrade quiz. Kanske bjuder de in en och annan vän också, kanske blir det hemskt kalasigt och fint.

Du gör bäst i att anlända tidigt, dvs. kl sex, när baren öppnar och det är bästa myspriser och du kan äta och dricka gott, vegetariskt, ekologiskt och billigt. Sen. Quizet startar som vanligt prick kl 20.00 och pågår i två timmar med den mesta informationen om det bästa. Teman tidigare omgångar har varit bland annat - Hollywood, Västerbotten, Sjukhus och lidande, Natur och vetenskap, samt ett okänt tema. Lenny & Wild laddar nu upp med ännu ett oklart tema, men vad vi vet så lutar det åt : tufft och snyggt. Självfallet blir det som vanligtvis utsvävande anekdoter, stora viktigheter, skvaller, småtjafs, utbroderade känslor och allt som oftast förträfflig musik.

(ca) 20 frågor
Kl. 20 - 22
Gratis inträde

Kom i tid.
Vinnarna får på posten paket med guld och glitter.
Hoppas och önskar er där.

Foto: Lisen Haglund, Pride 2006, kl 06.15.

« Back to the calendar

10/02/04 – Semafor goes divine

semafor

Semafor goes divine
When
Thursday, February 4, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor
Torsdag 4 februari
Kl. 18-00 (Salongen pågår mellan kl 20-22)
20 kr
18 år

I begynnelsen var ordet. Sen dog gud och litteraturen blev materiell. Men det gudomliga finns fortfarande närvarande i den svenska samtidslitteraturen. I heliga Birgittor och konverterande Kristinor, i sufiska verser och katolskt symbolspråk. Gud är en uppfordrande närvaro och en gloria kring författarens huvud.

Är författaren själv en sorts gud som skapar världen i text? Finns det paradisisk eller diabolisk skrift? Kan man transcendera bokstavens begränsning med det gudomligas hjälp?

Semafor goes divine och dyrkar den svenska samtidslitteraturen. Vi bjuder in författarna Ann Jäderlund (Bonniers) och Elisabeth Hjorth (Norstedts) till ett samtal om tro och etik som tema och litterär position. Tova Gerge gör ett framträdande utifrån antologin Poeter och profeter och vi återintroducerar den kenyanska författaren Ngũgĩ wa Thiong'o på svenska.

Högkvarteret öppnar som vanligt kl. 18.00, salongen pågår 20.00 till 22.00, och efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning.

Välkomna till Semafor!

« Back to the calendar

10/02/03 – Svenska Flickan

svenska_flickan.indd

Svenska Flickan
When
Wednesday, February 3, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Svenska Flickan
Onsdag 3 feb, kl. 18-00 (föreställningen börjar kl 20.00)
60 kr
18 år

En afton med musik-performance-gruppen SVENSKA FLICKAN - Swedish Girl meets the world ”Prepare yourself to jump into her mind. Seducing drums, enchanting synthesizers, irresistable voices, spectacular costumes, discolights and punk... Maybe you get angry, maybe you get sad, maybe you get happy, or maybe you go mad… Welcome on our journey!”

Svenska flickan består av Moa Nilson, Sofie Forsman och Fanny Leander. De blandar musik, genuspolitik, teater och dans på ett experimentiellt och genrefritt sätt. Med inspiration från sina egna liv och erfarenheter utmanar dom alla normer och förväntningar och vänder upp och ner på våra mest inbitna fördomar.

Efter föreställningen blir det musik, samkväm och häng tills midnatt.

« Back to the calendar

10/02/02 – Samtal med Vanja Hermele + Performancekväll: Stay & Äventyret 2

vanjahermele_485117b

DSC_0097

aventyret

Samtal med Vanja Hermele + Performancekväll: Stay & Äventyret 2
When
Tuesday, February 2, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Samtal: "Vanja Hermele i heta stolen" + Performancekväll: 'Stay' & 'Äventyret 2'
Tisdag 2 februari, kl. 18.00-24.00
Högkvarteret, Närkesgatan 8
Fri entré
Presenteras med stöd av ABF

Galleri LundhÅstrand presenterar:
Vanja Hermele i heta stolen på Högkvarteret
18:30-19:30

Galleri LundhÅstrand har den stora äran att bjuda in den fantastiska, den fabulösa, den oslagbara skribenten och genusvetaren Vanja Hermele, och lovar att hon kommer att svara på alla frågor ni gått och funderat på så länge. Hur ser det ut med jämställdheten inom scenkonsten egentligen? Och huvudsakligen, inom bildkonsten? Och vad menas med jämställdhet egentligen? Vanja Hermele har, tack vare sin forskning och författandet av bland annat I väntan på vadå?, På spaning efter jämställdhet och Konsten – så funkar det (inte ) många av svaren. Samtalet och era frågor kommer att dirigeras av Christoph Emanuelle Fielder, känd från Riksteatern och Ovetenskapsakademien.

Därefter:

19.30 Stay
"Jag vill inte skoja med någon. Jag är trött på iron. Jag vill känna saker på riktigt."

'Stay' är dansaren Aurora Westfeldts slutarbete på den treåriga dansutbildningen i Norra Karelen som innehåller både Donna Haraways cyborger och David Bowie. På Högkvarteret presenterar hon det över schackrutigt golv, mellan blodröda sammetsdraperier, inför sin favoritpublik.

20.00 Äventyret 2
'Äventyret 2' är en 2 h lång installation med två förvirrade tomtar i hotpants som försöker hitta sin plats i samhället, med kroppsexponering, och med ren jäkla uttråkan.

Johannes Blomqvist och Sofia Breimo, performanceartister boende och verkande i Haparanda, har tidigare setts på b.la. Riksteatern/Stockholm Pride, Moderna Dansteaterns/Dans i Nords dansfilmfestival SHOOT!, KROCK! på Uppsala Stadsteater m.m. Detta blir första gången de syns på Högkvarteret, och det med stort nöje.

21.30 - 24.00 Dj Elisabet Lundgren
Från Högkvarterets bejublade klubb Virgins&Suicides kommer Elisabet Lundgren och intar baren med det bästa ur hennes skivsamling för att avsluta kvällen alldeles galant.

« Back to the calendar