10/06/23 – VI ÄR HÄR – en feministisk föreställning

Pombild

VI ÄR HÄR - en feministisk föreställning
When
Wednesday, June 23, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pom Presenterar: VI ÄR HÄR - En feministisk föreställning, på Högkvarteret!
Onsdagen 23 juni
Kl: 19-24
Kassan öppnar 19.00
Föreställningen börjar 20.00
Längd: 30 min. ( Men festen fortsätter även efter föreställningen!!! )
18 år/35 kronor

Om kändisbruden visar brösten förstärker hon sexualiseringen av kvinnors kroppar. När en feminist solar topless vill hon sudda ut könsrollerna. Medan en tjej skrattar högt och hörs mest för att få killarnas uppmärksamhet höjer en feminist sin röst för att ta lika stor plats som män.

Det här är sådant vi har funderat och diskuterat kring i förarbetet till föreställningen.

Vi är här är en föreställning sammansatt av flera skilda delar som visar på en strävan och kamp men också på en rörelse som ofta känns splittrad. Delarna har växt fram var för sig men ryms alla på ett eller annat sätt under parollen feminism. Det bjuds på dans, teater, cheerleading och en sång. Lite radio och lite öronproppar. Lite mer. Det är roligt men inte på skoj.

"Vi Är Här" är en föreställning av och med Tora Botwid och Agnes Holmberg, som tillsammans bildar duon Pom.

På Högkvarteret!

POM SÄGER KOM!

Och glöm för tusan inte att bjuda in alla du känner!!!

Mer om Pom;
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=226745572965&ref=ts

« Back to the calendar

10/06/22 – EuroPrideWarszawa

EuroPrideWarszawa
When
Tuesday, June 22, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
EuroPrideWarszawa
ART PRIDE, QUEERWARSAW, ARS HOMO EROTICA
Tisdagen den 22 juni
Kl. 18:00-00:0.
18 år
Fri entré

9-18 juli 2010 arrangerar Warszawa EuroPride, som den första öst- och centraleuropeiska staden i EuroPrides historia. På tisdag 22 juni uppmärksammar Polska institutet i Stockholm detta med ett helkvällsprogram på Högkvarteret. Det blir samtal, uppträdanden, film, videokonst och musik.

Under kvällen får ni möta polska kulturprofiler och HBT-aktivister (Paweł Leszkowicz, konstvetare, kritiker och författare, curator för utställningen Ars Homo Erotica på Nationalmuseet i Warszawa, Wojciech Szot, hbt-aktivist, förläggare och en av författarna till boken QueerWarsaw och Mike Urbaniak, curator, journalist och aktivist, PR- och programansvarig på Delikatesy TR i Warszawa) i samtal med Linda Elstad från RFSL.

Efter samtalet kan publiken ställa frågor till gästerna, titta på foto- och filmvisningar, delta i ett interaktivt performanceverk FOTOAUTOMATEN av r a k e t a (ett nätverk som driver interdisciplinära samarbetsprojekt inom konst, design, arkitektur och digitala media) samt lyssna till FREDDIEMERCURYKÖREN som åker till Warszawa för att uppträda under EuroPride.

Polska institutet i samarbete med Högkvarteret, RFSL, Freddiemercurykören och r a k i e t a

« Back to the calendar

10/06/19 – Brigitte Bardot presenterar: St Tropez på Närkesgatan

sttropez

Brigitte Bardot presenterar: St Tropez på Närkesgatan
When
Saturday, June 19, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördag 19 juni
Kl. 18-01
Fri entré till kl 20, därefter 50 kr
20 år

Brigitte Bardot presenterar: St Tropez på Närkesgatan
- Med Patti, 15 minutes of fame, Beyoncake feat. HJ Paul - Baby Boy (Locash Version), Gud skapade kvinnan, brun utan sol

Gör som Högkvarteret och ta sommarlov utan att sluta jobba. Vi tar chansen att på vårt alldeles egna vis, och med hjälp av Brigitte Bardot, rufsa till bratsens monopol på allt sydfranskt genom att omformulera och fantisera fram nya tolkningar på St. Tropez. Du kan ta chansen att hylla dekadensen och värmen genom att uppfinna sommarnatten igen och igen på Högkvarteret. Börja på allas vår eminenta sprillans nya och fortfarande blanka uteservering. Fortsätt natten nere i källaren där värmen är på riktigt – svettig, tung och egensinnig, St. Tropez helt enkelt.

Planen är att gemensamt queerifiera det ljuva livet. Att ta det åter ur klorna på klonerna. Alltså dra på dig din snyggaste, glammigaste outfit, eller en gammal trasa, vad du än känner för och drick och dansa dig lycklig för en stund med likasinnade dekadenta outsiders på allas vårt Högkvarter.

Dresscode: ”yacht” – mörkblå blazer, seglarskor, vita byxor, öppen skjorta, brun utan sol eller ”Brigitte Bardot” – bikini.

Kallt sliskiga drycker till Högkvarterets ständigt bästa priser erbjuds. Framåt tidig kväll visas ”Gud skapade kvinnan…” med, just det, Brigitte Bardot för alla oss som kan behöva inspiration för natten som kommer.

Gunget står den äntligen hemvända Patti som kommer få pattarna att skaka i sommarnatten. Besök får hon av 15 minutes of fame, dj-duon med lika många namns som outfits som musikgenrér.

Let’s go & let go - it’s summer!

« Back to the calendar

10/06/18 – Alternativ bröllopsfestival

klubbillegalwebflyer

Alternativ bröllopsfestival
When
Friday, June 18, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 18e juni 19.00-01.00
Inträde: 60 kr
Gratis inträde innan kl.20.00
Åldersgräns: 20 år

Pombo och Klubb Illegal presenterar
ALTERNATIVT BRÖLLOP

Hade du tänkt låsa in dig hemma eller fly stan under kungafamiljens bröllopshelg för att slippa kommersen? Gör inte det! Vi tycker det är viktigt att inte låta kungabröllopet passera utan motsånd.

Vi vill slippa brännande av skattepengar och hyllande av odemokratiskt valda statschefer i kärlekens namn. Vi får inte ihop hur staten kan lägga tiotals miljoner kronor på ett jippo samtidigt som papperslösa inte har rätt till grundläggande sjukvård. Tillsammans intar vi högkvarteret.

Vi kommer dessutom få en förbaskat trevlig kväll tillsammans. Vi har ett späckat schema bestående av liveakter, film och lite allsång. Klockan sju drar vi igång med invigning av kvällen.

Mat och dryck finns till försäljning!

Som vanligt går inte pengarna för inträde till att köpa tusen glas till något bröllopspar utan till Nätverket Ingen människa är illegals arbete. Kolla in för mer info om nätverket: www.ingenillegal.org

Kolla in vårt facebookevent:
http://www.facebook.com/event.php?eid=122576741115917

Smakprov på vad som kommer på scenen!

Pombo: http://www.myspace.com/pombomusic
Röda Tuppen: http://www.myspace.com/rodatuppentrio

Julias Speldosa: http://www.myspace.com/juliasspeldosa
Film Illegal: http://vimeo.com/11443275

Men där kommer också mer på scenen, mer film, mer allsång och mer!

« Back to the calendar

10/06/17 – En roadtrip till Americat

en roadtrip

En roadtrip till Americat
When
Thursday, June 17, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
En Roadtrip till Amerikat
Torsdag 17:e juni
Kl. 18-00
20 kr / 18 år
Presenteras med stöd ABF Stockholm

När sommaren och semestern står runt knuten åker vi gärna på Roadtrips. Vad kan vara bättre än att göra det till och genom USA? Filmerna med amerikanskt ursprung som introducerat oss till denna ädla resekonst är fler än vad någon kan minnas, och dem med queer tematik och/eller våra favoriter till skådisar är inte heller fåtaliga. Eftersom USA är landet vi älskar att hata – kulturen vi vältrar oss i att förakta, nationaliteten vi utan hejd hävdar våra olikheter gentemot, och så samtidigt, det sötaste, mumsigaste, det vi inte kan vara utan, trots att vi så gärna vill hävda att vi kan det – presenterar Högkvarteret en kväll helt dedikerat till Roadtripen som resekonst och Amerikat som landet, med film, musik och litteratur.

Möt Britney Spears, Bree Osbourne, författarna till Vi är Misfits!, Wesley Snipes, Patrick Swayze, amerikanen och DJ:en Christoph Fielder, och många fler.

Program:

18.30-20.10
# Transamerica

Bree Osbourne ska äntligen få genomgå sin könskorrigering, då hon får ett samtal från en 17-årig pojke – Toby – som letar efter sin biologiska pappa Stanley. Bree, som tidigare i livet hette just Stanley, är ovetande om en eventuell son, men beger sig till New York för att lösa ut Toby ur häktet. Bree väljer att, istället för att delge Toby om sin f.d. identitet, ta rollen som en kristen socialarbetare då hon tillsammans med Toby påbörjar en road-trip som ska ta dem båda till Los Angelses, där Toby förutom att leta reda på sin far även har siktet inställt på att bli porrskådis.

20.30-21.00
# Vi är Misfits! – Läsningar och berättelse om bokens tillkomst

Efter åtta år med historiens minst omtyckta president reste Elin Sandström Lundh och Christoph Fielder till USA för att via New York, San Francisco och Austin intervjua queerfeministiska aktivister. De sökte efter människor som står upp, som gör motstånd, som slåss och som visar oss andra vägar att gå. Resultatet av denna resa blev ”Vi är misfits!”. En bok som blandar intervjuer med aktivister med egna betraktelser och funderingar kring anarkism, anti-assimilering, rasism och intersektionalitet.

Vi är misfits! är en inspirationsbok för alla som ser att denna värld radikalt behöver förändras för att vi ska kunna överleva. Den är ett queerfeministiskt manifest och den är en samling berättelser om människor som gör praktik av den ofta så teoritunga queerfeminismen. Den vill bråka, vara jobbig, den vill sporra läsaren till att aktivera sig. Överallt, alltid.

Träffa författarna till boken, hör dem läsa sina egna favvo-avsnitt och berätta om resan, projektet och resultatet. Och har du inte redan ett ex kan du självfallet få dig ett denna kväll, dessutom med autograf.

21.30-23.10
# To Wong Fu Thanks For Everything (1995, med Wesley Snipes, Patrick Swayze och John Leguizamo i rollerna som tre fabulösa ladies)

Det är svårt att tro på det första gången en hör det. Men. Det är sant. I ”To Wong Fu Thanks For Everything ” träffar vi Wesley Snipes, Patrick Swayze och John Leguizamo i rollerna som tre grandiosa ladies. De tre damerna beger sig med bil mot Los Angeles efter att ha vunnit ett drag queen tävling i New York, men fastnar i en småstad mitt i ingenstans då deras bil går sönder. Deras ankomst förändrar allt och alla i staden – tills den homo- och transfobiska sheriffen Dollard hinner ifatt dem.

Hela kvällen:
# DJ Mr I Löve Amerika aka Christoph Fielder
Christoph Fielder, aktivisten, författaren, konstnären, galleristen, producenten, klubbarrangören, kärt barn har många identiteter. Även amerikansk. Jajamensan, hen är amerikan. Hen kommer därför bjuda oss på det bästa och mesta av amerikansk musik, hela kvällen lång.

Rullande hela kvällen i galleriet:
# Crossroads (2002, med Britney Spears!)

Från Amerikat kommer så mycket kvalitetsfilm. Om Britney Spears har varit skådis kan man räkna med att resultatet är just detta. Kvalitét. Och intrigen är självklar: Tre bästisar går ut high school, och beger sig via da Road till Los Angeles tillsammans med en snubbe vid namn Ben, som under färdens gång avslöjas vara en eventuell mordsugen galning. Britney (eller Luce som hon heter i filmen) går dock som vanligt mot strömmen och blir förälskad i den eventuella mördaren. Mycket spännande.

« Back to the calendar

10/06/16 – QueerQuiz

QueerQuiz
When
Wednesday, June 16, 2010
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
QueerQuiz
Onsdag 16 juni
Kl. 20 - 24 (bar, musik och häng både innan och efter quiz som pågår mellan 20-22)
Fri entré
Presenteras med stöd av ABF

Kära förtjusande darlings.

Vi laddar nu upp med Quiz nummer 8.
onsdag den 16 juni, kl 20 - 22.
Detta blir säsongens sista.
Säkerligen inte historiens sista.
Men med säsongsavslutning ska det firas så som sig bör.

Teman tidigare omgångar har varit bland annat - Hollywood, Västerbotten, Sjukhus och lidande, Natur och vetenskap, tufft och snyggt, skräck, samt ett okänt tema.

Vi laddar nu upp med ännu ett oklart tema, men vet ännu inte vad det lutar åt.

Självfallet blir det som vanligtvis utsvävande anekdoter, stora viktigheter, skvaller, småtjafs, utbroderade känslor och allt som oftast förträfflig musik.

Vi har även som alltid gästfrågare, samt en eller två överraskningsgäster.

(ca) 20 frågor
Kl. 20 - 22
Gratis inträde

Kom i tid.

Vinnarna får på posten paket med guld och glitter.

Hoppas och önskar er där.

« Back to the calendar

10/06/15 – Dr. Sketchy’s Cirque du Croquis!

cirque du croquis

Dr. Sketchy’s Cirque du Croquis!
When
Tuesday, June 15, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tisdagen den 15 juni
Kl. 19:00-21:30.
18 år/50 kr

Dr. Sketchy’s Anti Art School presenterar:
Dr. Sketchy’s Cirque du Croquis!

På sin väg till de amerikanska nöjesfältens gyllene land svängde en av vagnarna i cirkuskaravanen fel, äntrade en ångbåt, seglade i storm över Atlanten, slingrade sig upp på Europas landsvägar, förbi franska vingårdar, österrikiska väderkvarnar, tyska ölstugor och skånska äppelodlingar, för att slutligen bre ut manegen, slå upp tältet, och släppa ut djuren, på ingen mindre plats än vårt allra käraste Högkvarter.

Den 15:e juni bjuder vi således in er till ett spektakel av sällan skådat slag: Dr. Sketchy’s Cirque du Croquis! Träd in i cirkustältet och låt dig svepas med av akrobatiska damer, världens starkaste människa, dramatiska direktörer och de dresserade djurens mästarinna!

Come join the circus!

Glöm inte blocket och pennan! Ett fåtal block/pennor säljs vid dörren till självkostnadspris.

« Back to the calendar

10/06/12 – Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona

fi taharrok2

Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
When
Saturday, June 12, 2010
5:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
In Movement: Our Roots, Our Futures
Friday 11th and Saturday 12th of June
5 pm - 01 am
Headquarters [Högkvarteret], Närkesgatan 8, Stockholm
80 sek per night / age 20
The event is being presented together with ABF Stockholm and Arab Initiative (Mena-Group)

Featuring:
# Playing contemporary and traditional music from the Arab world - DJ Gemma (AU)
# Performance artist - Nicole Barakat aka Wife (AU)
www.yaleil.com.au
# Armenian-arab hip hop MC Tru Bloo (USA)
www.myspace.com/trubloo5
# Funk-rock driven Hip Hop band Ajah (UK)
www.myspace.com/ajahuk
# Palestinian-American photographer and writer Umayyah Cable (USA)
www.umayyahcable.com
# Persian sisterhood world pop band Abjeez
www.myspace.com/abjeez
# Poet Athena Farrokhzad
# Hezy Ya Naoam Group, Daniella, Alissa, Nancy och Allano (SV)
# Poet and photographer Amahl Khouri (Jordan)
# Poet Naima Chahboun (SV)
# Spoken word artist Jaheda Choudhury (UK)
# Graphic artist Jennifer Camper (USA)
www.jennifercamper.com
# Photographer Happy Hyder (USA)
www.lahyderphotography.com
# Filmmakers Heba Gamal (USA) Alissar Gazal (Australia).

Den 11-12 juni är det dags för Högkvarterets hittills viktigaste arrangemang. Under snart ett års tid har konstnärer och aktivister över hela världen, förenade genom maillistor och virtuella forum som existerar utanför masskulturens kanaler i ett förbjudet motståndsland, planerat ett rigoröst program. För att äntligen, nu, den 11-12 juni 2010 genomföra ett två dygns vältrande i rötter och skridande mot framtider, när källaren på Närkesgatan 8 invaderas av queera och feministiska konstnärer, artister och aktivister från hela den icke-västerländska världen.

Fi Taharrok: Jouzourna wa Mostaqbalona [I rörelse: Våra rötter, våra framtider] kommer bjuda dig på kultur, konst, drömmar och visioner som aldrig någonsin visats i Sverige förut, direkt från en queerarabisk samtida rörelse. I gränslandet.

För mer information, titta på det nu färdiga programmet här:
http://www.hogkvarteret.se/programblad%20fi%20taharrok.pdf

För intervjuer och pressbilder, vänligen kontakta Hanna Wildow, hanna@hogkvarteret.se eller 0708-545175.

----------------------------------------------

Fi Taharrok presents a weekend of art, culture, music, dancing, performance, spoken word and dialogue. An opportunity for exploring, transcending and repositioning through creative action. A space where new languages are created to uncover personal and collective stories.

Idyll and Headquarters, together with DJ Gemma and Nicole Barakat (Australia), invite you to a weekend of art and culture from queer, feminist and non-Western perspectives. DJ Gemma and Nicole Barakat have collaborated for a number of years exploring expressions of queer Arab imaginations through queer Arab cultural production.

Their projects challenge and subvert conservative norms, shifting and repositioning the perceived Other from the perceived margins. Primarily working with music, sound, visual and performance art, they produce multi-sensory experiences creating new languages to impart personal and collective stories.

At Fi Taharrok Gemma and Nicole will present a taste of their work for the first time in Sweden. Together with Idyll and Headquarters they present a diverse selection of local and international artists, musicians, and activists – all active within queer, feminist, anti-racist, progressive, non-Western movements and cultural production. Meet:

Fi Taharrok offers a weekend of unpacking, yet honouring our roots and transcending towards our futures.

-------------------------------------------------------------------------------------

في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
الجمعة 11 يونيو ، الساعة 17-01
السبت 12 يونيو في. 17-01
الشارع ناركس كاتان 8 ، ستوكهولم
80 في ليلة الحد الأدنى للسن / 20 عاما

جمعية "القصيدة الرعوية" ، وحانة في "المقر" أن أدعوكم إلى جانب جيما دي جي وبركات نيكول من استراليا لعطلة نهاية الاسبوع للفن والثقافة والاحتفال عند تقاطع عليل ، والرؤية النسوية وغير الغربية. يارد ويخبز على مر السنين أن تعمل على استكشاف والتعبير عن الرؤى من خلال الثقافة العربية عليل والإنتاج الفني. وظائفهم تشكل تحديا وإعادة التفاوض بشأن معايير المحافظين ، ومفاهيم خاصة من المشرق و "الآخر" المهمشة. التعبير الفني هو تلك عند تقاطع الصوت والموسيقى والفنون البصرية وفنون الأداء ، وإتاحة تجارب وخبرات متعددة ولغة جديدة عن التجارب الشخصية والجماعية.

لأول مرة يقدم دي جي جيما وبركات نيكول عمله في السويد مع مجموعة من الفنانين المحليين والدوليين ، والموسيقيين والناشطين ، وكلها تعمل في عليل ، النسوية ، والتعبيرات المناهضة للعنصرية وغير الغربية لخلق عطلة نهاية الاسبوع لتفريغ ولكن تكريم جذورنا ومواصلة التحرك نحو مستقبلنا

« Back to the calendar

10/06/11 – Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona

fi taharrok2

Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
When
Friday, June 11, 2010
5:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
In Movement: Our Roots, Our Futures
Friday 11th and Saturday 12th of June
5 pm - 01 am
Headquarters [Högkvarteret], Närkesgatan 8, Stockholm
80 sek per night / age 20
The event is being presented together with ABF Stockholm and Arab Initiative (Mena-Group)

Featuring:
# Playing contemporary and traditional music from the Arab world - DJ Gemma (AU)
# Performance artist - Nicole Barakat aka Wife (AU)
www.yaleil.com.au
# Armenian-arab hip hop MC Tru Bloo (USA)
www.myspace.com/trubloo5
# Funk-rock driven Hip Hop band Ajah (UK)
www.myspace.com/ajahuk
# Palestinian-American photographer and writer Umayyah Cable (USA)
www.umayyahcable.com
# Persian sisterhood world pop band Abjeez
www.myspace.com/abjeez
# Poet Athena Farrokhzad
# Hezy Ya Naoam Group, Daniella, Alissa, Nancy och Allano (SV)
# Poet and photographer Amahl Khouri (Jordan)
# Poet Naima Chahboun (SV)
# Spoken word artist Jaheda Choudhury (UK)
# Graphic artist Jennifer Camper (USA)
www.jennifercamper.com
# Photographer Happy Hyder (USA)
www.lahyderphotography.com
# Filmmakers Heba Gamal (USA) Alissar Gazal (Australia).

Den 11-12 juni är det dags för Högkvarterets hittills viktigaste arrangemang. Under snart ett års tid har konstnärer och aktivister över hela världen, förenade genom maillistor och virtuella forum som existerar utanför masskulturens kanaler i ett förbjudet motståndsland, planerat ett rigoröst program. För att äntligen, nu, den 11-12 juni 2010 genomföra ett två dygns vältrande i rötter och skridande mot framtider, när källaren på Närkesgatan 8 invaderas av queera och feministiska konstnärer, artister och aktivister från hela den icke-västerländska världen.

Fi Taharrok: Jouzourna wa Mostaqbalona [I rörelse: Våra rötter, våra framtider] kommer bjuda dig på kultur, konst, drömmar och visioner som aldrig någonsin visats i Sverige förut, direkt från en queerarabisk samtida rörelse. I gränslandet.

För mer information, titta på det nu färdiga programmet här:
http://www.hogkvarteret.se/programblad%20fi%20taharrok.pdf

För intervjuer och pressbilder, vänligen kontakta Hanna Wildow, hanna@hogkvarteret.se eller 0708-545175.

----------------------------------------------

Fi Taharrok presents a weekend of art, culture, music, dancing, performance, spoken word and dialogue. An opportunity for exploring, transcending and repositioning through creative action. A space where new languages are created to uncover personal and collective stories.

Idyll and Headquarters, together with DJ Gemma and Nicole Barakat (Australia), invite you to a weekend of art and culture from queer, feminist and non-Western perspectives. DJ Gemma and Nicole Barakat have collaborated for a number of years exploring expressions of queer Arab imaginations through queer Arab cultural production.

Their projects challenge and subvert conservative norms, shifting and repositioning the perceived Other from the perceived margins. Primarily working with music, sound, visual and performance art, they produce multi-sensory experiences creating new languages to impart personal and collective stories.

At Fi Taharrok Gemma and Nicole will present a taste of their work for the first time in Sweden. Together with Idyll and Headquarters they present a diverse selection of local and international artists, musicians, and activists – all active within queer, feminist, anti-racist, progressive, non-Western movements and cultural production. Meet:

Fi Taharrok offers a weekend of unpacking, yet honouring our roots and transcending towards our futures.

-------------------------------------------------------------------------------------

في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
الجمعة 11 يونيو ، الساعة 17-01
السبت 12 يونيو في. 17-01
الشارع ناركس كاتان 8 ، ستوكهولم
80 في ليلة الحد الأدنى للسن / 20 عاما

جمعية "القصيدة الرعوية" ، وحانة في "المقر" أن أدعوكم إلى جانب جيما دي جي وبركات نيكول من استراليا لعطلة نهاية الاسبوع للفن والثقافة والاحتفال عند تقاطع عليل ، والرؤية النسوية وغير الغربية. يارد ويخبز على مر السنين أن تعمل على استكشاف والتعبير عن الرؤى من خلال الثقافة العربية عليل والإنتاج الفني. وظائفهم تشكل تحديا وإعادة التفاوض بشأن معايير المحافظين ، ومفاهيم خاصة من المشرق و "الآخر" المهمشة. التعبير الفني هو تلك عند تقاطع الصوت والموسيقى والفنون البصرية وفنون الأداء ، وإتاحة تجارب وخبرات متعددة ولغة جديدة عن التجارب الشخصية والجماعية.

لأول مرة يقدم دي جي جيما وبركات نيكول عمله في السويد مع مجموعة من الفنانين المحليين والدوليين ، والموسيقيين والناشطين ، وكلها تعمل في عليل ، النسوية ، والتعبيرات المناهضة للعنصرية وغير الغربية لخلق عطلة نهاية الاسبوع لتفريغ ولكن تكريم جذورنا ومواصلة التحرك نحو مستقبلنا

« Back to the calendar

10/06/10 – Premiärkonsert med POP COB

COB_POP_Poster

Premiärkonsert med POP COB
When
Thursday, June 10, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
TORSDAGEN DEN 10 JUNI
KL: 19-24
18 ÅR/ 60 KR

POP COB + GÄSTER SOPHIE RIMHEDEN,
DIGGAPONY OCH CHRISTIAN HÖRGREN
DJ Miss E (Spymlan, Nada m fl)

1. TURNING INTO DAD
2. TIME TO KILL
3. BEYOND YOU
4. LOVESTRIKE
5. POP MY COB

ALLA LÅTAR ÄR SKRIVNA, FRAMFÖRDA OCH PRODUCERADE AV POP COB.
CO-PRODUCERADE AV EBB OCH SOPHIE RIMHEDEN.
MYSPACE.COM/POPCOBMUSIC
POPCOB.SE


« Back to the calendar

10/06/09 – Stödfest för föreningen KIM

KimLogoStor

Stödfest för föreningen KIM
When
Wednesday, June 9, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Onsdagen 9 juni
Kl. 19-24
18 år / 40 kr

TransCabaret!
- till stöd för föreningen KIM blir det TransCabaret på Högkvarteret!

Kvällen är en stödaktion för föreningen KIM!
Intäkterna från kvällen går till KIMs påverkansarbete och att fixa ett tält, en TransOas i PridePark där homonormen är portförbjuden och alla trans-whatsoever med allierade kan träffas, bonda och hitta info. Transnorm nu – homonorm nej!

Ta med alla kompisar, kön, könsidentiteter, könsuttryck och sexuella läggningar du kan hitta i dina byrålådor, eller lämna dem helt för kvällen. Börja direkt på stans bästaste och queeraste uteservering, Högkvarterets egen alltså, och knalla sen nerför trappan och börja kvällen vid 18-tiden med att stödja transkampen och bli medlem i KIM, fynda riktigt sexiga T-shirts, queera vykort och signerad translyrik, skänka en slant i insamlingsbössan och mingla runt.

Från 19.00 bjuds det på TransCabaret!

Peggy Sands
Ljuvligt skönsjungen 30-talsmusik med allas vår Peggy Sands, med Jerry Adbo på pianot.
Nära, intimt, och bara just för Dig!

Transberättelser
Egna texter av KIMs medlemmar!

Spoken Word
Spoken Word med Lukas Romson. Fett ös, uppgörelser med könsetablissemanget och smärtsamt personliga texter framfört i rapp takt på spoken word-manér.

Salome Electro Concert
Cool, mindblowing electro med Salome. Prepare and beware, now we´re going beyond!

Kvällen avslutas med DJ Salome med blandat tunggung för alla smaker. Det ryktas om någon låt till Ronnie James minne också, men mycket house och electro såklart! Dröj kvar, ta en till ekoöl och lite mat baren om du glömde det innan TransCabaren och dansa loss! Lite grus i ögonen på torsdagsmorgen är det värt att köra en hel kväll i transnormativitetens tecken!

« Back to the calendar

10/06/08 – Kär återkomst: Gubbkväll

gubbkväll

Kär återkomst: Gubbkväll
When
Tuesday, June 8, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Kär återkomst: Gubbkväll på Gubbkvarteret
Tisdagen den 8 juni
Kl: 18-24
18 år/ 20 kr

Igen. Sist var det obeskrivligt gubbhärligt med den bästa av gubbgitarrkvällar. Så, nu är det dags att återerövra gubben inom dig igen. Den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla. Detta uppnår vi i gemenskap genom att sätta på oss vår bästa gubbiga/gentleman outfit, lyssna på blues, jazz, rock och andra gubbiga tendenser, dricka rökig whiskey och äta renresteksröra med knäcke för 65 kr.

Kl. 18.00 Med ny uteservering samlas gubbar med fördel utomhus på den rosa bänken under ljuslyktorna exakt kl 18, för att avnjuta gubböl till extra bra pris fram tills 20.

Kl. 20:00 får du möjlighet att fråga gubbforskaren om allt du vill veta om hetero-gubbar och sex. Linn Sandberg, doktorand i genusvetenskap på Tema Genus Linköping, berättar om sin forskning om heterosexuella män 65+ och hur de tänker runt sex. Asså när har vi någonsin fått möjlighet till sådan förkovring i de innersta av väsen av gubbigheten?

21.00 Gubbkväll galore: "Paris Blues"
För att komma i rätt stämning visar vi klassiska jazz/blues/gubb filmen "Paris Blues" med gubbikonerna Sidney Poitier och Paul Newman. De spelar två jazzmusiker som njuter av det ljuva livet i Paris. Till Paris reser två amerikanskor på semester. Kärlek/kåthet uppstår. Vad ska gubbarna välja? Kärleken, karriären, en plats med mindre kvävande rasism? Filmen är om inte annat värd att se för jazzmusiken fyller rutan samt att Louis Armstrong gör ett gästframträdande. Alltså gubbar av alla sorter i svartvit film från 1961. Kan det bli bättre?! Nope. Vi ses i biomörkret. Gubbar unite.

Hela kvällen: Högis egen gubbe står i dj-båset med sina utvalda gubb-dj-vänner. Det blir gubbblues, gubbrock, gubbjazz och gubbar i överflöd.

« Back to the calendar

10/06/05 – En afton i Hägerstens Botaniska Trädgård

HBThogkvarteret

En afton i Hägerstens Botaniska Trädgård
When
Saturday, June 5, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen den 5 juni
19-01
20 år / 50 kr

Hägerstens Botaniska Trädgård bjuder stolt in all världens publik till en fantastisk helkväll på Högkvarteret! Vi har samlat det finaste, mest spännande, läskigaste, tystaste, hårigaste och mest vildvuxna vi kunnat hitta i denna prunkande försommar att förgylla er juninatt med. Det blir brilljant hormondans, trädgårdsrap, housekeeping, en allvarsam lek, lite svensk synd, klorofyllhaltiga drinkar, anakondabrottningen, en sentimental och skäggig dam, Super och Great kommer att visa sköna vibbar, Jan Lindblads jätteutter, en guldfisk och en blandning mellan svankvinnan på Kungsholmen och hennes sista badkarssvan. Som vanligt är det bra att vara förberedd på att darra lite, sjunga en stämma till Botoxhjärtalåten, bli kär, kanske gråta en skvätt och att sitta väldigt nära. 50 kr i entré vid grinden.

Medverkande:
Anna Kinbom
Anna Lidberg
Calle Holck
Den Svenska Synden
Gazelle Kianoush
Gustav Franklin
Hanna Gustavsson
Hägerstens Botaniska
Ingela Ihrman
Julia Bondesson
Juni Järvi
Niklas Valenti
Roxy Farhat
Silvana Solo

Hägerstens Botaniska Trädgård är ett samarbete mellan Sofia Hultin, Ingela Ihrman och Johan Eriksson. Vi odlar nästan allt och håller öppet för allmänheten året om. Trädgården utgör en grogrund för olika former av växtlighet, verklighet, musikaliska utforskningar, zoologiska äventyr, pälsdjur, poeter och publik. Där är lagom fuktigt i luften, kanske en aning trångt och svettigt, men alltid mycket högt i tak. Vi har passat en plats till dig.

« Back to the calendar

10/06/04 – Tryckarklubben

idyll tryckarkväll bild JPG

Tryckarklubben
When
Friday, June 4, 2010
5:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 4 juni
Kl. 17-01
20 år / 40 kr
Kvällen presenteras i samarbete med ABF

Tryckarklubben är åter på Högkvarteret och ni vet vad det betyder; tryckare för hela slanten, all night long. Fast inte så där rigoröst att det bara får vara ballader, utan allt som går att gnida sig mot en annan person eller två till. Allt som får en att börja tänka på:

a) hångel
b) mellanstadiet
c) svettiga handflator
d) hembränt och Fanta
e) Wikipedias definition av en tryckare: Tryckare dansas framför allt till lugna ballader. Mannen håller kvinnan runt midjan medan kvinnan håller mannen runt halsen.
f) att dansa/bump/grinda en hel kväll mellan röda sammetsdraperier, över schackrutigt golv till tonerna av Högis bästa deejays.

Vi inleder kvällen med, förstås, Bodyguard, king of slowdancemusikfilms, för att ni ska komma in i rätt mood, hinna få nåt i magen, lite popcorn också kanske och ekologisk fredagsöl från baren. Kl. 19:00 är det dags för Whitney och Kevin att klyva sjalar med samurajsvärd och titta varandra långe i ögonen.

21:00 spelar Lenny (Subjekt) med vänner det bästa av allt som går att slowdansa till, ända fram till midnatt!

Dresscode: tryckarkläder, bling, kläder som lätt går att få av sig.

PS. Lite försenare har vi även invigningsfest parallellt för vår fantastiska uteservering som vi LOOOOVAR kommer att stå klar till på fredag, så kom medan solen står högt (18:00) och fira med oss!

« Back to the calendar

10/06/03 – Semafor goes CLT CLT goes Semafor

semafor

Semafor goes CLT CLT goes Semafor
When
Thursday, June 3, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Säsongs-avslutning
Semafor goes CLT CLT goes Semafor

Under snart ett års tid har litteratursalongen Semafor och Copacabanas Litterära Tisdagsklubb på varsitt håll försett Stockholm med Sveriges bästa samtidslitteratur.

Nu har Semafor bjudit in femton av CLT:s gäster från det gångna året till sin scen på Högkvarteret, för en gemensam säsongsavslutning.

Det blir en poesifestival mellan hägg och syrén, det blir bättre än någonsin.

Kvällen är indelad i tre akter, och efteråt blir det klubb fram till midnatt.
Inträdet är som vanligt en Selma.

Välkomna till Semafor goes CLT!
http://semaforlitt.blogspot.com/2010/05/torsdag-den-3-juni-semafor-goes-clt-en.html

PROGRAM

19.00 – 19.30
Daniel Neurath Ossnevs
Helena Granström
Niclas Nilsson
Hanna Nordenhök
Jenny Tunedal

20.00 – 20.30
Kajsa Sundin
Martina Lowden
Ulrika Revenäs Strollo
Malte Persson
Ida Säll

21.00 – 21.30
Mara Lee
Helena Boberg
Johan Jönson
Hanna Hallgren
Marie Silkeberg

22.00
Dj:s Per Nyström och Ulrika Revenäs Strollo

« Back to the calendar

10/06/02 – Riksteaterns sommarsläppfest

riks

Riksteaterns sommarsläppfest
When
Wednesday, June 2, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Onsdagen den 2 juni på Högkvarteret
Kl: 18-24
18 år/40 kr

Välkommen till den stora sommarsläppfesten!
Ikväll kommer Riksteatern att med pompa och ståt presentera sommarens festivalprogram och du är inbjuden!
Vi vill bjuda in alla våra vänner, kollegor, samarbetspartners och artister som ska vara med, på, bredvid eller runt våra scener och arrangemang till en härlig dag och kväll.

Från 18:00 blir det öppen scen, överraskningar och fest!

/ Riksteaterns festivalcrew
www.riksteatern.se

« Back to the calendar

10/06/01 – Pingiskväll!

pingis1-330x214

Pingiskväll!
When
Tuesday, June 1, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pingisafton på Högkvarteret
Onsdag 28 april, kl. 18-00
Igen! Igen! Igen!
Pingis! Pingis! Pingis!

Det var länge sen nu, men misströsta ej. För nu tar traditionen Pingisafton vid på Högkvarteret igen denna onsdag. Detta är en succé som många upptäckt, men som fler kommer att förföras av. Det vill säga, queers som spelar pingis som dricker öl som springer runt runt och som har roligt roligt.

Det blir alltså barhäng ikväll på Högis, ekoöl, lite cheesy burgare, pingis, musik värdig en pingiskväll som denna. Du måste komma.

« Back to the calendar