10/08/28 – Captain Kinky Pinky

femmetrash28aug

Captain Kinky Pinky
When
Saturday, August 28, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen den 28 augusti
19-01
50 kr/20 år
FEMME-TRASH KVÄLL @ HÖGKVARTERET

YO bitches! its that time of the month....
so make sure to gather up all yr sisters and femme-trash brothers.. its big time trash party baby!

♥ ♥ ♥ Femme-Trash ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ Burlesque open stage kl 21.30 ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ Live på scen kl 22: MOA ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ Djs - RADICAL LOVE CREW ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ABFAB ♥ ♥ ♥


VAD ÄR FEMME-TRASH?
Den Feministiska Projektledarutbildningen Creative Feminism i Arvika har startat en ny ideologi "FEMME-TRASH"
Efter flertal lyckade fester fortsätter succén med FEMME-TRASH KVÄLLAR så missa inte denna chans att få trasha till dig ordentligt och bara njuta tillfullo av dig själv denna fabulösa kväll!

yo bitches!
nästa är = i sommar = Lördag 28 Augusti = kl.19-01 = inbjuder vi alla potensiella bitches till en jävlar anamma Femme-Trash kväll!!! vi behöver all kraft vi kan få inför kommande festande, bad opertunities och diverse divalater! (Obligatorisk närvaro, not!) Vår fantasktiska Burleska openstage är här och vår underbara liveartist MOA står på scen.. Katja Gustafsson med fantastiska RLC - Radical Love Crew bjuder på kvällens dj-tongångar!!! its gonna be bitches everywhere and we just love it!

♥♥♥

föreställ er att ni medtager (obs! varningstext detta är endast för inspiration): Trashmat, fett, socker, nätstrumpbyxor, högklackat, gitarr, röklukt (röking inomhus ingår), punk=ok, kanske rövvin, läppstift, Patsy & Edina, mörkrom med whiskey, hår under armarna, visa pattarna!!! helo helo, mustascher, hängmatta, bagile, rosa flamingos och bubbles ... no limits!!!! Just det tänk på att det är juli månad, its gonna be hot, svettigt, paraplydrinkar, bikinilinjer, tanga.... musikval = endast 90-tal med undantag för snuskpop! dragkings and dragqueens are prefered!

♥♥♥
« Back to the calendar

10/08/27 – Högkvarteret fyller 1 år!

ettårskalasetaffisch_A3

Högkvarteret fyller 1 år!
When
Friday, August 27, 2010
7:30pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info

Högkvartret fyller 1 år!

På scen: The Tiny, Hägerstens Botaniska, Pia Laskar, Shotguns and Shotguns, Dom Dugliga, Riksteatern, Ottonie Trobeck, Dj Carlsson, Patti, Pungen & Carl Johan Karlsson

Fredagen den 27 augusti
...19:30-01:00
60 kr // 20 år
Kvällen presenteras i samarbete med ABF

Vägen för att realisera drömmen om vårt Högkvarter var lång, krumbuktande och svettig. Men så den 27 augusti 2009 skälvde underjorden till, långt under stadens gator och torg. Under lager av fördomar, hat och smuts hängde där äntligen de röda draperierna, där lyste schackrutorna över golvet, där bubblade skumpan och där befolkades scenen av konst, musik och teater. En högborg för queera ifrågasättanden, för feministiska teorier, för utmanande scenkonst och normbrytande klubbar, öppnade portarna för att intas och inta.

Och utan att vi riktigt märkt det har snart ett helt år hunnit passera. Drömmarna, visionerna, hoppen och farhågorna vi närt under året mellan varven av filmvisningar, vernissager, konserter, klubbar, samtal, föreläsningar, litterära salonger, lindyhop, performance, ekoöl, vegomat, ostbågar, smågodis, svett, hångel och extas, är fler än vi kan minnas. Dock aldrig fler än vad vi kan hylla. Så när vår bebis, vår gemensamma utopi under jorden, nu fyller hela 1 år, bjuder vi in till en hej dundrans fest, en kväll utan dess like, ett fyrverkeri i scenkonst och kultur.

Bakom skivspelarna under hela kvällen huserar Marie Carlsson från Qlub Rosa Drömmar, Anso & Pelle spelar erotisk dansmusik och vildast av dom alla är Patti, som när hon inte vänder plattor på Slick klättrar på Slicks pelare!

19:30 - I Galleri Lundh Åstrand är det vernissage för Ottonie Trobecks fotoutställning och 20:00 bjuder Riksteatern in till Hyllning av ingen mindre än Högkvarteret självt! Vi vet ingenting förutom att det kommer att innehålla lite vegoburgare, lite R Kelly och en massa uppvaktning. Inte ett öga kommer vara torrt! Brandtalen står genusvetaren, idéhistorikern och högisstammisen Pia Laskar samt den storslagna duon Shotgun and Shotgun för, så se till att stå längt fram i scenrummet 21:45. På scenen 22:00 har vi den stora äran att presentera inga mindre än mystiska Hägerstens Botaniska och skönsjungande The Tiny. Klockan 23:30 avslutar vi kvällens scenkonstkavalkad med Dom Dugliga. Festen fortsätter förstås efter det, här tar våra djs vid igen och du dansar!

Kom och fira vårt gemensamma slott i källaren på en fest du sent kommer att glömma.


« Back to the calendar

10/08/26 – Nätverket sq2540sthlm & de rödgröna ger er…

vi reder ut begreppen3.cdr

Nätverket sq2540sthlm & de rödgröna ger er...
When
Thursday, August 26, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Torsdagen den 26 augusti
Kl. 18-24
18 år
Fri entré

Inför valet den 19 september träffas sq2540sthlm och de rödgröna vid fem
tillfällen på olika platser i Stockholm för att prata politik och reda ut begrepp.
Den 26:e augusti har turen kommit till Högkvarteret och ämnet för kvällen är
politik för stjärnfamiljer.

Kvällens program:
18.00
Högkvarteret öppnar

19.00
Panelsamtal om politik för stjärnfamiljer med Ulrika Westerlund
(RFSL), Helene Sigfridsson (Mp), Linnéa Björnstam (S) och Sofia
Wärngård Lang (V). Moderator Johanna Palmström (författare).

19.45
BEFRUKTELSENS TRIUMFER
Vad är det egentligen som händer när man vill bli befruktad?
Pasiflora Pärson från BARNMORSKOR UTAN (några som helst)
GRÄNSER erbjuder ett förlösande inseminarium.

20.00
Panelsamtalet fortsätter.

20.45
DJ Vega spelar musik från 20- till 50-talet.

21.45
Skabbteatern ger ett smakprov av föreställningen Bäverblues.
Skabbteatern startades för ett år sedan och är ett initiativ om kvinnors
lust och tabun kring den. Kom och låt dig förskräckas och förföras.

22.15
DJ Vega.

24.00
Högkvarteret stänger - God natt!

De femtio första bjuds på en alkoholfri välkomstdrink.

Välkomna önskar de rödgröna och sq2540sthlm!

« Back to the calendar

10/08/21 – Stängt för abonnering

Stängt för abonnering
When
Saturday, August 21, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarteret är stängt ikväll för abonnering och firande av Högis storebror. Han fyller år.
Vi öppnar igen, torsdagen den 26 augusti!

/Högis

« Back to the calendar

10/08/20 – Rah Rah Replica!

rah!rah!leker tre

Rah Rah Replica!
When
Friday, August 20, 2010
7:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 20 augusti
19-01
50 kr / 20 år

Rah! Rah! Replica är tillbaka med nytt blod, det hände en svettig sommarnatt i Berlin. Replica visar att det inte är svårt att leka tre. Den 20 augusti manifesteras tresamheten på Högkvarteret. Vi firar,
bjuder upp bjuder in bjuder ut bjuder till en exceptionell musikupplevelse!

Systrarna Loulou reser världen runt med långsamma tåg, hoppar av här
och där för att spela. Livet på den ljusa sidan - garageswing, feelgood, Carosone, LesPaul, Les Negresses Vertes m.m. Loulou är ett av de råaste banden i fina klänningar ni sett. De har
förmodligen sjungit ihop längre än ni har levt. De har 100tals spelningar bakom sig, har bl.a. turnerat i Italien, spelat i Paris, gjort burleskevent och drivit egen klubb på Södran. Loulou är
Zsazsa: sång, fiol, såg, dragspel. Nana: sång, ukulele, slagverk. Cécíle: sång, gitarr
www.myspace.com/loulousisters

Kids of the Ranch är en duo som föddes i Umeå men nu befinner sig i Malmö. Bandet består av Elin Mörkberg och Imri Sandström och är en syntburen popgrupp med dragning mot än det sköra, än det djuriska, än det farsfyllda.
www.myspace.com/kidsoftheranch
www.kidsoftheranch.com

Elinor, Puma och Alice har grävt fram den sexigaste, nyaste och bästa musiken från det andra könet inom Post Punk, Acid Jazz, Swing, Elektroniskt, Fados, Indie, Shoegaze, Neo-psykadelisk, Blues, Hip-Hop, Balkan, Tuggummipop, Kambodiansk rock'n'roll, Lo-fi och Kletzmer.

Kvinnor på scen, kvinnor bakom scenen och kvinnor i högtalarna. Vi kommer att få er att skrika som små flickor!

« Back to the calendar

10/08/19 – Gisslan på Högkvarteret

gisslan1

Gisslan på Högkvarteret
When
Thursday, August 19, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tors den 19:e augusti
(+ ons 8:e sept & tors 16:e sept)
Kl. 18-24 // 50 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm och i samarbete med Slutsålt

Gisslan på Högkvarteret
- Partiutfrågningar i tre omgångar

I september är det återigen dags för val i Sverige, och som vanligt trappas det politiska klimatet upp under sensommaren. Så även i källaren på Närkesgatan 8, där stadens enda queera och feministiska bar, scen och galleri huserar - Högkvarteret.

Under tre sensommarkvällar kommer Högkvarteret ta partirepresentanter som gisslan, för att med hjälp av landets smartaste queera feminister ställa dem mot väggen.

De första att grillas, den 19:e aug, är Desiré Pethrus Engström (KD), Ylva Johansson (S) och Jonas Göthner (F!). Som utfrågare har vi bjudit in Anna Maria Sörberg. journalist, debattör och författare till bl.a. ”Det sjuka”, för att ge respektive partirepresentant 20 minuters svettig tid i förhörsljuset.

Utfrågningen börjar exakt 20.00, med Sossarna först ut, följt av KD exakt kl. 20.50, och slutligen Fi 21.40. Reglerna är hårda, utfrågningen pågår i exakt 15 minuter per representant, och det finns exakt 5 minuter till två publikfrågor per representant. Så börja finurla på din fråga till ditt älsklings/inte så mycket älsklingsparti redan nu, och hojta högst när det är dags.

Dessutom kommer vår eminienta konferencier Indra Linderoth från performancegruppen TIR att vägleda dig genom denna afton, som utöver gastkramande politiska strategier och queerfeministiska ifrågasättanden även fylls med musik, framträdande och mingel. Mole says hi står på scen kl. 22:30 och för att skapa musikalisk stämning under hela kvällen har vi tagit Svärtan (anarcho-pride) och trust.the.girl (Berlin) samt Klubb Så dansade Zarathustra trio till vår hjälp.

Så ta din chans att ta reda på vilka partier som egentligen bryr sig om HBTQ-frågor, vilka som bara har koopterat feminismen som ett trendigt begrepp, vilka skyr den feministetiketten som pesten, och vilka som har koll på vikten av intersektionella perspektiv. Kom och var med, kom och bestäm dig, kom och byt åsikt eller kom och befäst dina farhågor
– Gisslan på Högkvarteret del 1.« Back to the calendar

10/08/14 – Super Jams stora efterfest!

Efterpartyjam

Super Jams stora efterfest!
When
Saturday, August 14, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen den 14 augusti
18-01
Entré:
Ålder: 20 år

Minns ni Gatukvarteret? Som tog över Högkvarteret i våras och fick det att gunga som aldrig förr tillsammans med Ovetenskapsakademien? Nu är de tillbaka, Freshest, med en efterfest som inte är av denna värld! Super Jam presenteras av Parkteatern & Riksteatern och går av stapeln torsdagen den 12 och fredagen den 13 i Vitabergsparken. Sverige, regerande världsmästare i kategorin hip-hop, bjuder in de bästa grupperna från övriga världen till två galet inspirerande kvällar med skruvade moves och svettiga battles.

För att denna tvådagars happening inte ska ta slut alldeles för fort fortsätter vi dansandet på Högkvarteret med eminenta djs och dansuppträdanden natten lång.

Mer info om medverkande inom kort!

« Back to the calendar

10/08/13 – Klubb Indianen premiärar på HK!

indianen

Klubb Indianen premiärar på HK!
When
Friday, August 13, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 13 augusti
18-01
Entré: 10 - 60 kr beroende på plånbok
(Om vi skulle trots alla odds gå plus så går alla $$$ till nästa fest)
Ålder: 20 år

VÄNNER! Nu är det dags!

☞ Fredagen den 13e augusti intar Indianen underjorden vid Nytorget och där kommer en backanal i hyllning till socialism, feminism, solidaritet och kamp att explodera!! !!!! ! ☜

...Indianen är en fest samtidigt som en protest mot klasskillnader, diskriminering, girighet, våld, utnyttjande, slöseri, ensamhet, elitism, maktcentralisering och oärlig politik. Så kom. Tillsammans får man först och främst tillbaka kraft och kanske lite hopp.

Vi måste ta hand om varandra! Och vi ska ta hand om er!:

FET MUSIK. FETA TAL. FETA KONSERTER. FEST. PSYKADELISK DANS. AGENT COOPER. MOSH PITS. BILLIG BAR. TÅRTA. BILLIG BAR. PYROMANISM (LEONORA). POLITISKA TAL. FILMPROJEKTIONER (KELLY). UTSTÄLLNINGAR. KONSTINSTALLATIONER. SVETT. PILSNER. POLITIK. PASSIONER! KAOS OCH KLEZMEREUFORI KAN KOMMA ATT FÖREKOMMA-

& LISEN LOVADE ATT HA EN DJURDRÄKT PÅ SIG :O :O

<8-P

band:
SILVERARKEN
(http://www.myspace.com/silverarken)
STORA STEG
JULIA RÖSSEL
(http://www.myspace.com/juliarossel)
STRUGGLE AGAINST WAR
(http://www.myspace.com/struggleagainstwar)
LABAN
(http://www.myspace.com/bandetlaban)
JULIA OCH JOPPE
DUNDER

Alla är hjärtligt fantastiskt välkomna till vårt fredskollektiv. Det kommer bli bäst.

FEEL THE FORCE.
!

http://open.spotify.com/track/5vKt7DssyGSORAP9griVaJ

« Back to the calendar

10/08/12 – Dr. Sketchy\\\’s Daring Adventures on the Seven Seas!

sketchy aventyr flyer

Dr. Sketchy's Daring Adventures on the Seven Seas!
When
Thursday, August 12, 2010
7:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tordsdagen den 12 Augusti
19-24
Entré: 50 pix
Ålder: 18 år

Dr. Sketchy's Daring Adventures on the Seven Seas!

Dr. Sketchy's är tillbaka efter ett kort sommarlov men i denna värme vill vi känna havsbrisen mot vårt brända skinn! Så vi hissar seglen, lägger om kursen, laddar kanonerna, fyller på romförråden och gör oss redo för ett hisnande äventyr på den sju haven. I sann Odysseus anda möter vi skönsjungande sirener, pirater, lättfotade matroser och naiva kaptener.

Modeller denna afton utgörs av inga mindre än Mr. & Mrs. Bichard! Mrs Bichard även känd som Fröken Frauke, jazzsångerska och burleskdansös.

Håll utkik här för mer information, det kommer att vara stormskönt!

Block och penna till självkostnadspris.

xoxo - Lola & Evy, Dr. Sketchy's Mistresses

« Back to the calendar

10/08/07 – Högkvarteret pustar ut

trött6

Högkvarteret pustar ut
When
Saturday, August 7, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pride är över för i år och Högkvarteret tänker precis som ni att det nu är dags för kontemplering, vila, lite mer öl, slödans, pingis och häng. Därför har Högis öppet som vanligt, mellan 18-24 torsdag och 18-01 fredag och lördag och du är välkommen att komma och hänga med oss!

Djs kommer att spela, det kommer finnas rum för dans, pingisspel och öldrickeri och vi kommer att ha det fett mysigt samt peppa upp för den kommande terminen. I augusti har Högkvarteret öppet endast torsdag, fredag och lördag för att vi ska hinna fila, feja, städa, måla och renovera ert Högborg och göra henne alldeles stilig till höstens storslagna program. Det blir alltså lite färre öppna kvällar, men desto najsigare att komma och njuta av kroki, varitéklubb, Rah Rah Replica, partiutfrågningen Gisslan på Högkvarteret, ettårskalas och mycket mycket mer!

« Back to the calendar

10/08/06 – Högkvarteret pustar ut

trött5

Högkvarteret pustar ut
When
Friday, August 6, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pride är över för i år och Högkvarteret tänker precis som ni att det nu är dags för kontemplering, vila, lite mer öl, slödans, pingis och häng. Därför har Högis öppet som vanligt, mellan 18-24 torsdag och 18-01 fredag och lördag och du är välkommen att komma och hänga med oss!

Djs kommer att spela, det kommer finnas rum för dans, pingisspel och öldrickeri och vi kommer att ha det fett mysigt samt peppa upp för den kommande terminen. I augusti har Högkvarteret öppet endast torsdag, fredag och lördag för att vi ska hinna fila, feja, städa, måla och renovera ert Högborg och göra henne alldeles stilig till höstens storslagna program. Det blir alltså lite färre öppna kvällar, men desto najsigare att komma och njuta av kroki, varitéklubb, Rah Rah Replica, partiutfrågningen Gisslan på Högkvarteret, ettårskalas och mycket mycket mer!

« Back to the calendar

10/08/05 – Högkvarteret pustar ut

trött4

Högkvarteret pustar ut
When
Thursday, August 5, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Pride är över för i år och Högkvarteret tänker precis som ni att det nu är dags för kontemplering, vila, lite mer öl, slödans, pingis och häng. Därför har Högis öppet som vanligt, mellan 18-24 torsdag och 18-01 fredag och lördag och du är välkommen att komma och hänga med oss!

Djs kommer att spela, det kommer finnas rum för dans, pingisspel och öldrickeri och vi kommer att ha det fett mysigt samt peppa upp för den kommande terminen. I augusti har Högkvarteret öppet endast torsdag, fredag och lördag för att vi ska hinna fila, feja, städa, måla och renovera ert Högborg och göra henne alldeles stilig till höstens storslagna program. Det blir alltså lite färre öppna kvällar, men desto najsigare att komma och njuta av kroki, varitéklubb, Rah Rah Replica, partiutfrågningen Gisslan på Högkvarteret, ettårskalas och mycket mycket mer!

« Back to the calendar

10/08/04 – Feminism ♥ Socialism

Feminism ♥ socialism

Feminism ♥ Socialism
When
Wednesday, August 4, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Feminism ♥ Socialism
Lör den 4:e september
18-01
40kr//20år
Med stöd av ABF Stockholm

Feministiskt forum arrangerar i samarbete med Vänsterpartiet en peppande kväll på temat feminism ♥ socialism.

Vi bjuder in till en inspirerande och stärkande diskussion om valrörelsens viktigaste jämställdhetsfrågor. Helt enkelt ett gemensamt försök att ringa in vilka frågor som är de mest centrala för oss som utgår från både klass och kön.

Tiina Rosenberg, Josefin Brink (V), Ida Gabrielsson (förbundsordförande Ung Vänster) med flera samtalar om klass och kön. Vilka är de viktigaste politiska kraven för kvinnor inom arbetarklassen? Vilka reformer är de viktigaste för att få en verklig förändring? Hur kan vi jobba tillsammans för att få dessa frågor högre upp på den politiska dagordningen? Nya arbetsmetoder, viktiga frågor, tänkbara allianser – vad göra?

Kvällen bjuder även på bra musik och justa live-akter och mycket annat!

Kom, kom!

« Back to the calendar