10/09/30 – Filmsamtal: Tim Burns/Timothy Spanos

Filmkväll_på_Högkvarteret_(400x566)

Filmsamtal: Tim Burns/Timothy Spanos
When
Thursday, September 30, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
FILMKVÄLL PÅ HÖGKVARTERET
Torsdag den 30 september
Kl.18-00
50 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

DEN AUSTRALISKE REGISSÖREN TIMOTHY SPANOS KOMMER TILL STOCKHOLM!

Högkvarteret visar två filmer av den prisbelönte australiske kultregissören Timothy Spanos och bjuder in Spanos själv från Melbourne till Stockholm för att delta i detta event. I sitt sällskap kommer han ha Cameron Nugent, som gör huvudrollen i Boronia Boys och en mindre roll i Prisoner Queen. Timothy Spanos och Cameron Nugent kommer intervjuas mellan de två filmerna. Det kommer också finnas möjlighet för publiken att ställa egna frågor.

Kl.18.30: Presentation och PRISONER QUEEN
En svart komedi om en ung kille som flyr vardagen genom att klä ut sig till karaktärer från TV-serien Kvinnofängelset. På sina nattvandringar i Melbourne möter han allt från bögknackare till transgender-artisten Miss Chrissy. Huvudpersonens mamma spelas av Kvinnofängelset-stjärnan Jude "Noeline Bourke" Kuring.

Kl.20.00: Intervju med Tim Burns/Timothy Spanos och Cameron Nugent.

Kl.21.00: BORONIA BOYS
Spanos senaste film om två killar i 30-årsåldern som bestämmer sig att lämna den grå vardagen i förorten Boronia, och ge sig ut i den stora världen. Även i den här filmen får vi återse skådespelare från TV-serien Kvinnofängelset: Elspeth Ballantyne, Maxine Klibingaitis, Kylie Foster, Reylene Pearce och Desirée Smith.

« Back to the calendar

10/09/29 – Födelsedagsfest för Aglaktuq

aglaktuq-bocker_29_sep

Födelsedagsfest för Aglaktuq
When
Wednesday, September 29, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Onsdag 29 september
kl.18-00
Fri entré // 18 år

Aglaktuq ordnar födelsedagsfest med Litterär Salong!

Det nystartade förlaget Aglaktuq släpper sina två första romaner och firar detta med högläsning, levande musik, digitalt boksoundtrack och litterär ljussättning.
Den ryska sjalen av Anna Vogel är en relationsroman om livet efter skilsmässan.
Våld av Karin Ström är en experimentell roman om att tvinga språket till underkastelse.

Kl.20.00 Salongsläsning och musikakt
Välkomna!

www.aglaktuq.se
info@aglaktuq.se

« Back to the calendar

10/09/28 – Humorshow – VARDAGSLYX

Vardagslyx

Humorshow - VARDAGSLYX
When
Tuesday, September 28, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tisdag den 28 september
Kl.18-00
60 kr // 18 år

Äntligen har det blivit dags för Högkvarteret att intas av komikens ärofyllda konst!
Vänta er bubblande, fnissande, brölande skrattkavalkader när Moa Svan (Morgonpasset och Kyss min plysch i P3) och Liv Elf Karlén (Lacrimosa) gör:

Kl.19.00: VARDAGSLYX
En stand-up show kring det där med vardag + lyx = sant.
Varför blir bullarna större men kaffet mindre? Varför är det lyxigt med en espressomaskin men tacky med kaffebryggare? Ibland är det svårt att förstå varför vissa saker är lyxigt och andra inte. Liv och Moa guidar dig igenom vardagslyxens djungel. På ett roligt sätt, givetvis.
Med Liv Elf Karlén och Moa Svan + gäster.

Släpp ut ditt garv - HK:s egna humorshow!

« Back to the calendar

10/09/25 – BALKANFEZZT

balkanfest

BALKANFEZZT
When
Saturday, September 25, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Äntligen Balkanfezzzt!
Davaj (live) och Mracho + Tidholm i DJ-båset
Lördagen den 25 september
Kl. 18-01 // 20 år // 60 kr
Genomförs med stöd av ABF

Har du tröttnat på rak bas och blippig electro? Känns det trist att sittdansa dig igenom en hel kväll? Less på att stampa med ena benet i takt till Håkan Hellström? Vi har botemedlet! Högkvarteret bjuder in till Balkanfezzzt med våra husdjs Mracho och Tidholm och balkanbandet Davaj! Det kommer att gå hett till, det kommer att svänga och det kommer att gunga.

Kl.18.00 öppnar vi dörrarna för den som vill ha fri entré, vegomat under hundralappen och ekovin. Detta intar du till Emir Kusturicas film UNDERGROUND. Berättelsen utspelar sig 1941 och Hitler bobmar Belgrad för fulla muggar. Under tiden förälskar sig Marko och Svarten i samma donna, Natalija, och det bär av mot ett äventyr fullt av bedrägeri, lögner och svek. Missa ej!

Kl.21.00 Dj Mracho och Tidholm slår till på riktigt och du kommer att fullkomligt bombarderas av klezmer, balkan tunes, serbiska beats och albansk groove!

Kl.22.00 står Davaj på scenen och utlovar ett kalas du sent kommer att glömma!

« Back to the calendar

10/09/24 – Q!ub Rosa Drömmar + Release: Randy

cover_RANDYpress.inddrosa2_liten

Q!ub Rosa Drömmar + Release: Randy
When
Friday, September 24, 2010
6:00pm - 25
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Qlub Rosa Drömmar: Musikvideo- sing-a-long och Mogen-disko!
+ Release: Randy
Fredag den 24 september
Kl.18-01
25 år // 60 kr
Med stöd av ABF Stockholm

Höstpremiär för Q!ub Rosa Drömmar - ett hemma-hos-häng för dig och dina vänner. Den 24 september presenterar vi med stolthet Musikvideo sing-a-long och dessutom nytt för säsongen: Rosa Drömmar tar tag i de äldres utanförskap med Mogen-disko!

Att börja skrida över 30 år, in mot 40 och 50 år, innebär för många att känna sig som mellan två världar. Inte längre ung och snärt, knäna värker, ryggslutet ömmar, och det mesta börjar kännas lite för trångt, lite för varmt, lite för helt enkelt. Men inte heller gammal och sugen på att fastna i soffan framför TV:n. Rosa Drömmar hävdar att detta utanförskap är värt att utmana. Därför instiftar vi traditionen ”Mogen-disko”, disko för oss över 25 år. Inte längre ska vi bli bortputtade från dansgolvet, eller känna att våra höfter inte svänger lika snabbt som alla andras. På Rosa Drömmar, en kväll i månaden på Högkvarteret, är det disko för alla över 25 år.

Kl.20:00 Minns du din favorit- musikvideo? Var tog de vägen egentligen? Vi hedrar musik-videon genom att bjuda på allsång till de bästa som vi sett genom åren. Vår konferencier Sailorboy håller i sånghäftet när han tar oss med på en allsångsresa där vi alla får skråla med till de finaste, festligaste och knäppaste musikvideosarna! Halvtimmes pauser portioneras ut för tid att att fukta sångstrupen. Runt elva snurrar vi igång diskokulan och våra house-DJ:s Sailorboy och Världsbanken börjar spela sina hittigaste plattor.

Ps. Vill du ha information om Qlub Rosa Drömmar skickad till dig? Gå med i vår klubb på Facebook eller skicka ett mail till qlubrosadrommar[at]gmail. com så lägger vi till dig på vår maillista.
www.qlubrosadrommar.se

Dessutom denna kväll Sverigerelease för det nya zinet Randy från New York, kom och glutta på tidningen!
RANDY is a personal and nepotistic project by A.K. Burns & Sophie Mörner, and this is our first gesture. RANDY is about the people close to us and the people we have yet to meet. It is a celebration and critique of the queer arts. It is feminist and vag-centric because that is a perspective we want to support.

FEATURING WORKS & CONTRIBUTIONS by:
Cass Bird, Christelle de Castro, Leidy Churchman, Edie Fake, Onya Hogan-Finlay, Shannon Funchess, Mariah Garnett, Luke Gilford, Katherine Hubbard, Mariana Juliano, Lee Maida , MPA, Ulrike Müller, Sheila Pepe, R. H. Quaytman, Dana Bishop-Root, Melissa Shimkovitz, Amy Sillman, Jazmin Venus Soto, Celeste Dupuy-Spencer, Ginger Brooks Takahashi, Wu Tsang, Lisa Ulik, Leilah Weinraub, B. E. Wiest, iO Tillett Wright.

Capricious
103 Broadway
Brooklyn, NY 11211
becapricious.com, sophiemorner.com

« Back to the calendar

10/09/23 – Gubb och Tantafton

gubbkväll - bild

Gubb och Tantafton
When
Thursday, September 23, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gubbkväll möter Tantafton
Torsdag den 23 september
Kl.18-00
20 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

Högkvarteret har nu utforskat Gubben i snart ett år. Det är hög tid att Gubben och Högkvarteret får möta sin andra hälft, andra sidan av samma mynt – sin tvilling – Tanten.

Detta gör vi genom att hylla en gubbe och en tant. Leonard Cohen och Joni Mitchell.

När det visade sig att det var hög tid för att gubben och tanten skulle återförenas och mötas på nytt ställde vi oss frågan - vilken gubbe och vilken tant ska vägleda oss alla i detta magiska möte?

Vår utgångspunkt blev i texten. Texten ledde oss till Joni och Leonard. Till ett geni och dess avbild. En känsla de delar. Musiken som spegel. En dimma som flyter från Joni och kan förnimmas hos Leonard. En tant och en gubbe och samtidigt varken gubbe eller tant. Varken musiker eller poet. Varken nu eller då.

Kl.18.30 Painting with words and music (1998)
I denna konsertfilm från 1998 möter vi Joni Mitchell i en intim spelning inspelad i Los Angeles. Konserten är en klassiker, där Joni Mitchell framför låtar från hela hennes karriär, till en backdrop av sina egna målningar.

Kl.20.30 Vi valde att sammanför två av våra favoriter. Eli Levén och Nina Jeppson, två textkonstnärer med en fallenhet för sceniska skeenden, greppar texten i musiken, orden bakom och framför Cohen och Mitchell. Eli Levén har bland annat författat "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats", förra årets kanske bästa debutroman. Nina Jeppson har bl.a. setts i Jonas Hassen Khemiris "Vi som är hundra" på Göteborgs stadsteater, och i en rad olika uppsättningar av performancekollektivet TIR. Hon är just nu aktuell i Händelse: start: 11 september 2010 på Teaterhögskolan.

Kl.21.30 EWIK / SONGS BY SILENCE / SONGS OF A BITCH tolkar Leonard Cohen och Joni Mitchell
Ewik är en Högkvarterisk storfavorit. Hon har bland annat setts utföra What what in the butt som en smäktande power ballad på Högkvarterets ettårskalas, och spelar i vanliga fall med sitt soloprojekt SONGS BY SILENCE (www.myspace.com/songsbysilence) eller med sidoprojektet SONGS OF A BITCH i vilket hon tolkar hip hop låtar på piano och sång. I sin tolkning till kvällens huvudpersoner utlovar hon lika mycket bas i rösten som Joni svarar för falsett.

Dessutom står husgubben Ebba med gäster för musik, skivor och annat gott i skivbåset hela kvällen.

Vi kommer tolka ord, spela musik på scen och i skivspelare.
Vi kommer klä upp oss som gubbe eller tant fritt tolkat.
Vi kommer dricka rökig whiskey eller sött portvin.
Vi kommer äta gubbröra på knäcke och småkakor med glasyr.

Vi kommer komma dit och även du!

« Back to the calendar

10/09/22 – Queersalsa

QueerSalsa - bild

Queersalsa
When
Wednesday, September 22, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Onsdag den 22 september
(+ 20:e oktober, 24:e november, 15 december)
Kl.18-00
Fri entré // 18 år

Varmt välkomna till QueerSalsa på Högkvarteret!

Missa inte detta fantastiska tillfälle att svänga höfterna tillsammans med oss och dina vänner.

18.00-19.00: Prova-på-kurs för nybörjare.
19.00-20.00: Fortsättningskurs.
20.00-23.00: Dansfest.

Priset för att vara med på en kurs, eller två, är 40 kr.
Vi som lär ut QueerSalsa heter Peter Csaszti och Malin Backström. På våra kurser lär sig alla både att föra och följa.

Om en vill bli uppbjuden, bjuda upp eller fråga om steg och turer under kvällen så finns det alltid flera personer (s.k. taxidansare) som gärna hjälper till.

Mat och dryck finns att köpa i Högkvarterets fantastiska bar med ekotänk.

Fri entré!

« Back to the calendar

10/09/21 – Dr Sketchy

sketchy FN affisch

Dr Sketchy
When
Tuesday, September 21, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Dr. Sketchy's Anti Art School Sweden
Tisdag den 21 september
Kl.18-00
50 kr // 18 år

Välkomna på Dr. Sketchy's där vi reser till drömmarnas land. Och inte bara vilka drömmar som helst, utan de som tillhör Florence Nightingale och alla andra kvinnor som lever sitt liv för att hjälpa andra. Vilka fantastiska scenario utspelar sig i huvudet på nunnan medan hon ödmjukt böjer sig inför Jesus. Och vad drömmer kokerskan om medan hon rör runt i kaptenens löksoppa?

Dr. Sketchy's - The Secret Dreams of Florence Nightingale
Kl.19.00 Krokimålning
Kl.21.00 Burleskshow

Kom och rita heta husmödrar och sköna sjuksköterskor!

« Back to the calendar

10/09/19 – Högkvarteret & ETC gaddar ihop sig till valvaka!

Högkvarteret & ETC gaddar ihop sig till valvaka!
When
Sunday, September 19, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarteret
18-24//18 år/ 20 kr
Kvällen presenteras i samarbete med ABF

Stunden är kommen. Domedagen nära. I tider av oro, kris och ultranervositet behöver vi varandra mer än någonsin. Därför ställer Högkvarteret och ETC till med valvaka, extraöppet, söndagen den 19 september.

Tillsammans rider vi ut kvällen med hjälp av tokbra djs, svängiga band och brännande talare.

Vi inleder kvällen kl. 18:00 med DJ Sanna Samuelsson (Virgins and Suicides) och Jonna Sima från ETC, vi minglar, tröstäter chips och hetsdricker.
Kl. 19.00 hälsar kvällens värdar Ida och Elin er välkomna och strax därefter talar Johan Ehrenberg från ETC om radikala visioner. Sen pausar vi lite, kanske börjar resultaten visa färg redan nu?
Strax innan 20.00 ber vi Jakob Ohlsson (som hittade på NoKo jeans) pratade om PR och politik. Då kommer också SVT:s valundersökning.
20.30 står Samira Ariadad från tidningen Brand på scenen, en sann brandtalare. 21.00: Resultatet börjar synas.
Strax efter nio välkomnar vi Maria Pia Böethius upp på scenen för att tala om media och visioner.
Närmare 21:30 kommer bandet utan namn att tacksamt ta emot förslag på namn i en liten hatt under valvakan på Högkvareret. Bandet spelar i vanliga fall Britney Spears-covers men gör ett undantag för att muntra upp oss i valhetsens sista skälvande minuter och bjuder på borgerligt trams i trallvänlig form.
Mellan varven spelar Martin Halldin från ETC bra låtar.
Sedan tar Tikkle Me över och får oss att dansa, glatt, om än nervöst.
23:00 väntas vi få det slutgiltiga resultatet och ja, efter det blir det gravöl eller kalasöl samt avslutande ord av Johan Ehrenberg.

2/3 av Subbkultur (Rebecka Hedström och Richard Läppalainen) fortsätter dj-racet och avslutar kvällen med hiphop och 80-talshits.

Varmaste välkomna.

« Back to the calendar

10/09/18 – Varitéklubb // HORAH-RAH REVUE

ladyrawrawfixed

Varitéklubb // HORAH-RAH REVUE
When
Saturday, September 18, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Varitéklubb // HORAH-RAH REVUE
Kl.18-01
50 kr // 20 år
I samarbete med ABF

HO-RAH-RAH REVUE med Lady Rah-Rah & Crumbles the Butt Pirate - Ditt livs klubbupplevelse! För endast 50 riksdaler!
TEMA: Vem fan är du?

ÖPPEN PLAYLIST:
http://open.spotify.com/user/adamgard/playlist/2ecxfiC5TgdR8DQ8Ajr8VL
LÄGG TILL MUSIK!!

Stockholms burleska nattliv kommer aldrig bli detsamma igen! I Högkvarterets rökfyllda källare kommer ni att bevittna två nya stjärnor födas på klubbhimlen: Lady RAH-RAH och Crumbles the buttpirate! Med musik, dans, teater och så lite naket (eller mycket, det beror på er)!

Vi vet att ni vill veta vilka vi är men vi undrar också; Vem FAN är du! Så kom som du är eller förslagsvis den du vill vara, önskar att du var eller den du vill uppfattas som! Vi föredrar allt som är sexigt och är du extra sexig kanske vår fantastiska vimmelfotograf Bob Currê förevigar dig med en bild.

Kl.20.00
Pyssel och ansiktsmålning med Crumbles the Butt Pirate!
Kl.21.00
DJ RAH-RAH spelar fabulös pepp musik!
Kl.22.00
Ho-Rah-Rah Revue! - Kvällens föreställning!
Kl.23.00
Partyt fortsätter fram till 01.00

Så kom! Glöm inte att det lönar sig att komma i tid då det kan bli trång och svettigt i vår lilla källare....

« Back to the calendar

10/09/17 – Rah Rah Replica

rahrahrah

Rah Rah Replica
When
Friday, September 17, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredagen den 17 september
18-01
50 kr // 20 år

Välkommen till en mysterisk afton i kvinnlig regi. Ett födelsedagskalas med blandad godispåse och farlig fiskdam! Hurra! Ja må vi leva - Puma Berg fyller år & Replica bjuder upp!

Kl.19.00 Replicas *Vernissagedebut!*
Denna ljuvliga afton bjuder vi inte bara på födelsedagskalas och makalösa liveakter utan även konst av YLVA EKLÖF http://www.flickr.com/photos/52732263@N04/
Vi bjuder på snacks (och, om omständigheterna tillåter, även vin) i äkta vernissageanda! Konstnären kommer att närvara!

Kl.21.00 Live: MORGANE HOUDEMONT & AYMERIC AVICE (Fr)
Kvällens bravader är ackompanjerade av Morganes dagdrömmande höstviskningar. Får oss att tänka på Darling River, Tjechov och rysk landsbygd. Vidsträckta åkrar, uppsvällda av regn. Dimmigt och folktomt. Skogen brinner.
http://www.myspace.com/morganenoisy
http://www.myspace.com/aymericavice

Kl.21.45 Live: JULIA RÖSSEL & JULIA LINDBLOM
Med inspiration hämtad från PJ Harvey, Diamanda Galas, Cat Stevens och John Dowland – Julia Rössel med ett piano och Julia Lindblom -på en gång djärvt och försiktigt, snabbt och djuplodande, som ett sista skott man avlossar just som man tar till flykten
http://www.myspace.com/juliarossel

Kl.22.30 Live: SARA PARKMAN (Kraa) & SAMANTHA OHLANDERS
”Hej! Jag och Sara Parkman fick ett brev från kulturministern (ett riktigt fint, parfymerat och allt!) där hon uppmanade oss att försöka ta död på en del fördomar kring den svensk folkmusiken. Så vi har nu satt ihop en liten shåw som vi far land och rike runt med och där vi predikar om folkmusikens alla dygder. Shåwen är en historisk resa genom folkmusikhistorien och för att lätta upp det hela har vi vävt in en hel del folkmusik med ångermanländsk touch. Samt käcka nummer med inslag av freaks och pyroteknik. Jävligt fräsigt, om en annan får tycka. Puss och kram/Din Samantha Ohlanders”

Femtonde klubben, tjugoförsta födelsedagen. Vi har den äran, kom och fira med oss! ♥

Frågor? Maila rahrahreplicastockholm@gmail.com

« Back to the calendar

10/09/16 – Gisslan på Högkvarteret – del 3

gisslan

Gisslan på Högkvarteret - del 3
When
Thursday, September 16, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gisslan på Högkvarteret
- Partiutfrågningar i tre omgångar
Torsdag den 16:e september
Kl.18-00
50 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

Ulrika Westerlundh (RFSL) frågar ut Folkpartiet, Vänstern och Centern.

Under tre kvällar kommer Högkvarteret ta partirepresentanter som gisslan, för att med hjälp av landets smartaste queera feminister ställa dem mot väggen. Inför den sista av Högkvarterets gisslantagningen faller mörkret tungt över kvarteren. Valet är nära, prognosen dyster, och vi tar grepp om den sista politiska utfrågningen med ett svart tema. Eddie från Hemlig Svartklubb spelar skivor mellan utfrågningsstunderna och Eka, ljud- och filmkonstnär från Georgien, bjuder på elektronisk, mörk och djup musik. Vi låter Ulrika Westerlundh (RFSL) hämta svar ur politikernas djup.

Kl.19.00 Utfrågningarna börjar prick klockan sju, med mycket strikt ordning. Exakt 15 minuter och exakt 2 st publikfrågor per partirepresentant. Kvällen till ära kommer Birgitta Ohlsson (FP), Josefin Brink (V) samt Fredrik Federley (C) för att utfrågas i samma ordning som angivet.

Kl.21.00 Innan kvällen är slut står aftonens liveakt på scenen, Eka. Eka är född och uppvuxen i i Tblisi, Georgien, där hon under 5 år studerade surrealistisk abstrakt konst på universitetet och själv började jobba med olika visuella och audiella uttryck inom detta område. Sedan 2002 har hon verkat i Sverige som konstnär och elektronisk musikproducent. I sina liveframträdanden jobbar hon i gränslandet mellan musik, ljudkonst, film, ljus och foto. Hennes konstnärliga ambition är att skapa expressiva och abstrakta sammanhang, och att presentera gömda, outtalade sidor av verkligheter, bortom strukturella gränser och etiketter.

Läs mer: www.myspace.com/ekasina

Så. Ta din sista chans att ta reda på vilka partier som egentligen bryr sig om HBTQ-frågor, vilka som bara har koopterat feminismen som ett trendigt begrepp, vilka skyr den feministetiketten som pesten, och vilka som har koll på vikten av intersektionella perspektiv. Kom och var med, kom och bestäm dig, kom och byt åsikt eller kom och befäst dina farhågor
– Gisslan på Högkvarteret del 3.

« Back to the calendar

10/09/15 – Salong Fronesis

Fronesismigration

Salong Fronesis
When
Wednesday, September 15, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Salong Fronesis
Onsdag den 15:e september
Kl.18-00
30 kr // 18 år

Tidskriften Fronesis i samarbete med ABF och Högkvarteret kommer under hösten 2010 arrangera politisk- och samhällsteoretisk samtalssalong fyra gånger, varav tre gånger på Högkvarteret och en gång på ABF-huset (i samband med Socialistisk forum). Med hjälp av inbjudna gäster kommer vi att undersöka aktuella politiska frågor och i bästa folkbildningsanda presentera teoretiska och estetiska arbeten som kan hjälpa oss att bättre förstå vår samtid. Salongen är ett sammanhang där angelägna frågor diskuteras under avslappnade, trevliga former.

Kl.19.00 Samtal: Tema migration

I höstens allra första Salong Fronesis tar vi oss an ämnet migration. Vi samtalar om migrationens och migrationspolitikens historia och utveckling, asylpolitikens förändringar och nationalstaternas och EU:s gränsövervakning. Och vi utforskar fackföreningsrörelsens strategier för att möta en allt gränslösare arbetsmarknad. I samtalet deltar Gregor Noll (professor i folkrätt), Maria Bexelius (expert i asylrättfrågor) och Håkan Blomqvist (historiker vid Södertörns högskola). Leila Brännström och Sofie Tornhill modererar. Efter paus presenterar Christian Abrahamsson (kulturgeograf) den marxistiske geografen David Harveys teoretiska arbete och förklarar hur det kan hjälpa oss att bättre förstå nyliberalism i den intensifierade globaliseringens era. Kvällen avslutas med att Dj Karlsson & Dj Kill Kid ger musik till folket som kan röra på sina lurviga eller fortsätta diskutera kvällens frågor
med öl eller alkoholfritt i handen.

Torsdag 15 september 19:00, Salong Fronesis
1. Tema migration
Torsdag 21 oktober 19:00, Salong Fronesis
2. Tema kampen om folket
Lördag 27 november, Salong Fronesis
3. Gästspel på socialistiskt forum
Torsdag 16 december 19:00, Salong Fronesis
4. Tema feminismens framtider

« Back to the calendar

10/09/14 – Vernissage Lundh Åstrand

Vernissage - bild

Vernissage Lundh Åstrand
When
Tuesday, September 14, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Vernissage för Karl David Larsson
Tisdagen den 14:e september
Kl.18-00
Fri entré // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

Varmaste välkommen att avnjuta och interagera med Karl David Larsson verk "Hjälp, Mamma har bara ett ben" (2009). Tillsammans bryter vi kärnfamiljen benhårda grepp om oss och dirigerar om den till våra egna önskningar och behov. I baren spelar våra bästbästa djs från klubben Så dansade Zarathustra musik och gunga till, men inte så mycket att du spiller ut det du har i handen, och på scen framåt niotiden står Carls Candy Band och får oss att gunga än mer.

Mått: 530x185 cm.
Flanellograf, interaktiv installation/tavla
Verket består av ett gammalt undervisningsmaterial som är ritat av illustratören Karin Fältzin för förlaget Norstedts på 60-talet. Bildernas sammanhang är ”Hemmet” och där finns allt från människor, husdjur och möbler till cyklar, gungställningar och höghus. I konstverket är scenen öppen. Besökarna får själva flytta runt och arrangera bilderna. Som betraktare möts man av hur tidigare personer valt att ordna familjelivet. Verket blir en spegel som visar upp våra kollektiva föreställningar om hem, familj och normalitet. Titeln anspelar på att mamma-figurens ena ben saknas. Hur passar ett sådant handikapp in i bilden av den perfekta familjen?

Kl.21.00 Live: Carls Candy Band
Bandet som med kärlek gör musik om kärlek. En mix av Bossa nova, Country, Pop och Dansband, vi kallar det kärleksmusik. Rakt ur vara hjärtan in i era hjärtan. Massor med kärlek!

Kom, kom, kom. Välkommen.

« Back to the calendar

10/09/13 – Baluns för Bang!

Bang

Baluns för Bang!
When
Monday, September 13, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Release: Bangs nya höstnummer!
Måndag den 13:e september
Kl.19-00
Fritt inträde // 18 år

Fly valrörelsen för en kväll och fira med oss istället!
Bang drar det feministiska strået till framtidsstacken och ger er ett nytt nummer späckat med utopier: oändliga orgasmer, städer av guld och lösningen på klimatfrågan.

Redaktionen spelar skivor, Högkvarteret serverar drinkarna, du bidrar med förtjusande närvaro.

...Eftersom det är måndag kommer köket att vara stängt, däremot säljs Bang billigt i dörren.

Välkommen tillbaka till framtiden!

« Back to the calendar

10/09/11 – Stödfest för Pensionatsbacken

Stödfest för pensionatbacken

Stödfest för Pensionatsbacken
When
Saturday, September 11, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Stödfest för Pensionatsbacken STHLM
Lör den 11:e september
Kl.18-01
60 kr// 20 år

Vår förening startar hösten med att driva pensionat
på Högkvarteret för en kväll. Det blir häng i salongen,
auktion, uppträdande och mycket mer!

Kl.21.00 Auktion och Presentation
Är man fler gör man mera.
Föreningen Pensionatsbacken vill bygga ett aktivitetshus.
Ett andra hem med plats för kollektivt kontor, replokal,
dansstudio, fotolabb, fikarum och allt annat vi kan komma på.

Vi arrangerar denna stödfest för att skramla ihop lite
pengar för att kunna betala en kommande första hyra. För den som vill finns möjlighet att skänka ett bidrag genom entrékassan.

Kl.22.00 På scen: Lindy and The Sneakyfuckers

Lindy and The Sneakyfuckers bildades i hopp om att
få ha roligt tillsammans, förklarar dom själva.
Datakomp, mördargitarr och lite ledsna texter förenas
i en experimentell musikmix att dansa lite lätt till.
Kom till Pensionatet C/O Högkvarteret och dela med dig
av dina idéer kring vad Pensionatsbacken STHLM kan vara.
Det går också mycket bra att bara njuta av musiken och ta
en öl bland goda vänner.

Välkomna!

« Back to the calendar

10/09/10 – Virgins & Suicides

virgins & suicides - bild

Virgins & Suicides
When
Friday, September 10, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Virgins & Suicides
Fredag den 10:e september
Kl.18-01
40 kr // 20 år

"Som jag väntat,
värkt och längtat
det är knappast så jag vågar tro,
att den här dagen är här.
So let's party,
like you mean it
and throw your mutherfucking hands,
into the air"

Kom på klubb! Hösten har ju ändå redan kommit. Dags att festa lite i källare, oui? Vi, Elisabet och Sanna, kommer spela skivor hela kvällen. Försöka finna essensen av Virgins & Suicides. Kaffe och cava. Ramla i trappan. Ja, ni vet.

Kl.21.00 Live: Sail a Whale
Sail a Whale är lika delar band, koncept och odefinierat projekt. Sail a Whale a Documentation, lika delar bok och skiva, släpps snart på Sincerely Yours och Acephale. För mer info se:
http://sailawhale.tumblr.com/

P.s. Vi vet inte riktigt när nästa gång är, ta chansen!

« Back to the calendar

10/09/09 – Pop Cob – Born to Pop

Popcob!

Pop Cob - Born to Pop
When
Thursday, September 9, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
POP COB - Born to pop
Torsdag den 9:e september
Kl.18-00
60 kr // 18 år
Konsert/Livespelning/Performance

Kl.21.00 Carl Olof Berg bjuder på nyskriven syntpop i sitt pop-performance "POP COB - Born to pop". Kvällen bjuder på POP COB hits, dans med majskolv och sällan har popcorn poppats i tajtare kroppsstrumpa. Före och efter konserten regerar Miss E bakom skivspelarna.

Så här skrev Lilla Hotellbaren inför POP COBs spelning där den 5 aug: "Korsa Ola Salo, Dave Gahan och Kraftwerk. Sätt avkomman i ett rum med massa syntar med floppy-drive så får du POP COB. Melodisk syntpop med hjärta och ett begär att få återuppleva 80-talet."

Lyssna in dig på http://www.myspace.com/popcobmusic

Kvällens DJ: Miss E

Fotograf: Anna Ledin

« Back to the calendar

10/09/08 – Gisslan på Högkvarteret – del 2

gisslan

Gisslan på Högkvarteret - del 2
When
Wednesday, September 8, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gisslan på Högkvarteret
- Partiutfrågningar i tre omgångar
Onsdag den 8:e september
(+tors 16:e sept)
Kl.18-00
50 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

För den andra kvällen av tre under valupptakten tar Högkvarteret tre partirepresentanter som gisslan! Denna gång är det Devrim Mavi, journalist och debattör som ställer Moderaterna, Miljöpartiet och Piratpartiet mot den skrovliga, källarväggen. Vår eminenta konferencier Viktor Bernhardtz (Dagens Arena) kommer att vägleda dig genom denna afton som utöver gastkramande politiska strategier och queerfeministiska ifrågasättanden även fylls med musik, framträdande och mingel.

Kl.19.00 Börjar utfrågningen av kvällens första gisslantanga Christer G Wennerholm från Moderaterna. Sedan följer Jakob Dalunde, Miljöpartiet och slutligen Anna Troberg, Piratpartiet.
För att skapa musikalisk stämning under hela kvällen har vi tagit Reb Kerstinsdotter aka Grizzlybear till vår hjälp. Respektive partirepresentant ges 20 minuter i förhörsljuset, däremellan paus med DJ Reb.

Kl.21.10 Live: Lotti Törnros gör ett utdrag ur Fettaktivistisk Agenda!
"Min kropp är en motståndsrörelse, varenda uppsvälld fettcell är en protest. Jag är här för att göra uppror. Smalhetsnormen är min utmaning. Jag vill tänja och töja på den. Bängla och buckla till den. Förskjuta maktförhållandena och utöka utrymmet i den. Jag ser normen and I wanna kick some ass!"

Så ta din chans att ta reda på vilka partier som egentligen bryr sig om HBTQ-frågor, vilka som bara har koopterat feminismen som ett trendigt begrepp, vilka skyr den feministetiketten som pesten, och vilka som har koll på vikten av intersektionella perspektiv. Kom och var med, kom och bestäm dig, kom och byt åsikt eller kom och befäst dina farhågor
– Gisslan på Högkvarteret del 2.

« Back to the calendar

10/09/07 – Nätverket sq2540sthlm & de rödgröna ger er: Recept för en jämställd ekonomi

Alice BSamtal recept för en jämställd eko

Nätverket sq2540sthlm & de rödgröna ger er: Recept för en jämställd ekonomi
When
Tuesday, September 7, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Nätverket sq2540sthlm & de rödgröna ger er: Recept för en jämställd ekonomi
Tisdag den 7:e september
Kl.18-00
Fri entré // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

Inför valet den 19 september träffas sq2540sthlm och de rödgröna vid fem tillfällen på olika platser i Stockholm för att prata politik och reda ut begrepp. Den 7:e september har turen än en gång kommit till Högkvarteret och ämnet för kvällen är jämställd ekonomi.

19.00 Alliansens politik har på de flesta områden haft en negativ inverkan för jämställdheten. Så också på det ekonomiska området. Men hur ser en jämställd ekonomi ut? Och vilka recept finns för att göra ekonomin jämställd? Vi utlovar ett antal strategiska förslag för att varaktigt omfördela tid, makt och inkomster mellan könen. Medverkar gör Josefin Brink (V). Moderator: Ulrika Vedin (LO).

21.00 Efter samtalet står Alice B på scenen. Alice B kan beskrivas som en queerifierad version av Håkan Hellström, en avskalad med livsnära musik på göteborgska, med utgångspunkt i det lilla och det stora men alltid det viktiga i livet.
www.myspace.com/alicegbg

De femtio första bjuds på en alkoholfri välkomstdrink.

Samtalet börjar kl.19.00

Välkomna önskar de rödgröna och sq2540sthlm!

« Back to the calendar

10/09/04 – Feminism ♥ Socialism

femfest4sep

Feminism ♥ Socialism
When
Saturday, September 4, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Lördagen 4 september
Kl. 18-01
40 kr // 20 år
Feministiskt Forum och Vänsterpartiet presenterar:
Feminism ♥ Socialism

Med Tiina Rosenberg, Mian Lodalen, Josefin Brink, Ida Gabrielsson, Nour El-Refai, Kaya Ålander och många fler.

Kvällen inleds redan 19.30 då vi bjuder in till en inspirerande och stärkande diskussion om valrörelsens viktigaste jämställdhetsfrågor, klass och kön. Tiina Rosenberg, Josefin Brink (V), Ida Gabrielsson (förbundsordförande Ung Vänster) med flera samtalar om vilka de viktigaste politiska kraven för kvinnor inom arbetarklassen är, om vilka reformer som behövs för att få en verklig förändring, och om strategier för att få dessa frågor högre upp på den politiska dagordningen.

20.30 intar Tiina Roseberg, den smartaste, den argaste, den roligaste, den mångsidigaste, den mest bögförtjusta – den aldrig för många gånger presenterade – skivbåset. Hon kommer självfallet bjuda på glam, gala och bögar. Såklart.

21.30 ställer sig Sveriges helt klart koolaste komiker, Nour El-Refai, för första gången i världshistorien, på Högkvarterets scen. Hon avslöjar inte mycket på förhand. Men det kommer vara roligt.

22.15 återvänder Högkvarterets favorit Kaya Ålander. När Kaya Ålander, från det feministiska proggbandet Röda Bönor, tidigt i januari 2010 stod på Högkvarterets scen med en fullfjädrad konsert var det mer eller mindre omöjligt att ta sig in. Trots att kylan låg som en bitande midvinter utanför var det svettigt och överfullt i källaren. När hon återvände för efterfesten till feministiskt forum i våras upprepades samma förfarande. Och stämningen, den kan som aldrig beskrivas med ord när det gäller Kaya.

För Feminism ♥ Socialism återvänder hon, med guran, med humorn, med politiken, med satiren, med vreden. Vi räknar med lika mycket jubel och allsång som vanligt.

22.45 sker ytterligare en historisk premiär, självaste Mian Lodalen stiger ned i den Högkvarteriska underjorden för första gången. Detta för att inta vårt skivbås och bjuda på bästa diskodans. Du kommer aldrig vilja gå hem.KOM KOM KOM.

« Back to the calendar

10/09/03 – The Resurrection of Hiphop Pt.2

The resurrection of hiphop pt2 - bild

The Resurrection of Hiphop Pt.2
When
Friday, September 3, 2010
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Fredag den 3 september
18-01
50 kr // 20 år
Presenteras med stöd av ABF

The Resurrection of Hiphop - A triology Pt. 2

Högkvarterets nyaste klubb presenteras i för dej i tre delar. Fredagen 3 september är det dags för part 2. Men låt oss börja från början.

Det sägs att Hiphop föddes under 1970-talet. Det är en lögn.
Hiphop fanns långt innan de fyra elementen uppstod och långt innan vi kunde stava till "populärkultur". Utan Rap, ingen Hiphop.
Rap är ett vokalt uttryckssätt där texter talas i takt till musik. Sjungande poesi.
Vi kallar det Storytelling. Detta är Hiphop och vi vill välkomna henne tillbaka och det gör vi under tre kvällar på Högkvarteret.

Denna andra del av The resurrection of Hiphop har vi bjudit in Queen Isis & Empress ChiChi som kommer att göra ett framträdande som kommer få sig att storkna, svaja och skrika efter mer. myspace.com/queenisisempresschichi. Klockan 22:00 står de på scenen tillsammans med Dom Dugliga och du får inte missa! i båset regerar A-Damn som lirar rap från millenniumskiftet, scratchar och dansar loss. Silván själv levererar Hiphop-Classics och Hiphop-Nääästy-sh**.

Du kommer att gunga. Du kommer att svettas. Du kommer att älskat.

Warning: ”Explicit Night"

« Back to the calendar

10/09/02 – Semafor

Semafor bild

Semafor
When
Thursday, September 2, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tors den 2:a september
18-00
40 kr // 18 år
Med stöd av ABF Stockholm

Nu drar Högkvarterets scen för samtidslitteratur igång igen, med två av våra favoritprosaister som första gäster:

Semafor goes confessional

”Ich Ich Ich Ich”, skrev Sylvia Plath 1963. I den svenska samtidslitteraturen bekänner jaget färg som aldrig förr. Både egna och andras skelett dras fram ur garderoben, huvudpersonen avslöjar allt om urartade branschfester och kartlägger sitt eget själsliga tillstånd. Från Augustinus till Rousseau, från Boye till Brøgger har bekännelsen varit en explosiv genre, någonstans mellan självbiografi och "självbiografi", politisk pamflett och dagbok.

Är den sanna berättelsen en genre inom skönlitteraturen eller befinner den sig utanför? Hur konstruerar författaren sin bekännelse när hon vet att den kommer att läsas biografiskt? Har dagboken trots sin jagcentrering någon kollektivistisk potential? Och vilka är egentligen banden mellan att bekänna och att anklaga?

Semafor goes confessional och avslöjar sina innersta hemligheter. Vi bjuder in författarna Maria Zennström (Hur ser ett liv ut om man inte har tillräckligt med kärlek?) och Maja Lundgren (Mäktig tussilago) till ett samtal om bekännelsen som besatthet och form. Våra performanceartister Tova Gerge och Ylva Karlsson gör ett framträdande utifrån Karl Ove Knausgårds självbiografi Min kamp och vi introducerar Bruno Schulz brev på svenska, i Emi-Simone Zawalls översättning.

Högkvarteret öppnar som vanligt kl. 18.00, salongen pågår 20.00 till 22.00, och efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning. Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

Välkomna till Semafor!

Första torsdagen i varje månad håller Elise Karlsson och Athena Farrokhzad i Semafor – ett arrangemang på Högkvarteret, i samarbete med Föreningen Idyll och ABF Stockholm. De bjuder in aktuella författare för samtal och framträdanden. Semafor lyfter också blicken mot andra delar av världen genom att presentera utländska författarskap på svenska.

Läs mer om Semafor här:
http://semaforlitt.blogspot.com/
http://www.pastan.nu/merpastan/semafor-flaggar-for-aktuella-forfattartraffar-1.963987

« Back to the calendar

10/09/01 – Release: Agape

agape - bild pix

Release: Agape
When
Wednesday, September 1, 2010
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Release: Agape
Ons den 1:a september
Kl.18-00
50kr // 18 år

Det blir tre live akter. En skön blandning av soul pop och akustiskt. Finstämt melankoliskt och humörshöjande poppigt. Allt levererat med stor känsla.

www.myspace.com/lottanilsen
www.myspace.com/sannahallgren
www.myspace.com/klarakazmi

På plats finns också Iva troj som ger oss en försmak av hennes nya utställning på slakthuset.
www.ivatroj.com

Kvällen avslutas av Snygg-Jessica i DJ-båset.

Med kärlek från oss till er, och med lite extra kärlek till kvinnan - kommer vi göra en vanlig onsdagskväll magisk.

Vi syns där!
Agape

« Back to the calendar