11/02/28 – Måndagsklubben TV-kväll med Ylva Ferneaus

malmberg_claes

Måndagsklubben TV-kväll med Ylva Ferneaus
When
Monday, February 28, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18:00-00:00// 18 år
Alltid fri entré

TV-kväll med Ylva Ferneaus. Ylva fixar TVn och tar med sig programtablån, sen har vi en TV-kväll tillsammans. Spel och musik i baren som vanligt. Karin spelar sina favoriter.

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/02/26 – KALAS! International Solidarity Movement fyller 10 år! Live: Boris & the Jeltsins

ism

boris

KALAS! International Solidarity Movement fyller 10 år! Live: Boris & the Jeltsins
When
Saturday, February 26, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
KALAS! International Solidarity Movement fyller 10 år!
Live: Boris & the Jeltsins
Lördagen den 26 februari
18-01//20 år// Entré:50 kr // Första 50 gästerna får en liten present2011 är det tio år sedan ISM - International Solidarity Movement bildades. Lördagen den 26:e februari anordnar ISM därför stort tioårskalas på Högkvarteret för gamla vänner och nya bekanta!

Musik med King Sling som driver klubben Top Nice som under kvällen spelar en dansant blandning av ghettohouse, fast rap och leftfield disco. Samt Oscar Wedrén spelar lite olika låtar!

Om ISM: ISM-Sverige är en del av det världsomspännande nätverk av människorättsaktivister som går under namnet International Solidarity Movement. ISM:s mål är ett stopp för den israeliska ockupationen av de palestinska områdena, och våra medel är icke-våld och direkt aktion.

För mer info se www.ism-sweden.org

« Back to the calendar

11/02/25 – The Resurrection of Hiphop // Live: Sthlmssyndromet

resurrection_feb

The Resurrection of Hiphop // Live: Sthlmssyndromet
When
Friday, February 25, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
The Resurrection of Hiphop Live: Stockholmssyndromet
Fredagen den 25 februari
18-01/20 år/60 kr

kvällen genomförs med stöd av ABF Stockholm

The Resurrection of HipHop startades hösten 2010 av rapparen Silvana Solo med målet om att skapa en klubb som bjöd på förstaklassig hiphop och RnB. Det var en trilogi som vid tre tillfällen presenterade akter som Queen Isis & Empress ChiChi, A-Damn, The Blazers, Dj Bernskort, Dj Sing-A-Long, Dj Chia KO, Dom Dugliga och Silvana Solo herself.

The Resurrection of HipHop a Triology försvann lika snabbt som den uppstod men gör i vår ett återbesök i källaren på Närkesgatan 8. Det var någonting som saknades, en trilogi var inte nog, varken för oss eller er och den 25 februari återuppstår vi för att för en kväll ge er det bästa hiphopen har att erbjuda.

The Resurrection of HipHop goes MAN för en kväll och vi har bjudit in våra idoler Sthlmssyndromet för att köra ett set ni sent kommer att glömma. Botkyrka intar Högkvarterets scen för en kväll och får vi bara Lasta är vi nöjda.

Stockholmssyndromets debutplatta "ETTFYRANÅNSTANS?" med bland annat just "Lasta" var en schmutzig men samtidigt skinande guldklimp för den som rotade i den svenska hiphop-underjorden förra året. Duon som utgör Stockholmssyndromet, Starvin' Mar och Skizz, har låst in sig i studion och Skizz hårdisk är nu full av såväl beats som färdiga låtar. Fö er som ligger i vet ni att nya singeln "Lårparti" läckt utoch nu släpps femspårs EPn "Underhundar EP" på Sveriges två största hiphopsajter Whoa och Kingsize.

Kom till Högkvarteret och gunga till beats om atomiska förorts-byrackor, TV-spel, hyllningar till stora rumpor och lår, samplingar av såväl Skogsturken som papperskorgs-ljudet när man trycker på "Delete"-tangenten samt frustrationen över att få ris till sin kebabtallrik när man beställde pommes frites. Allt infogat i ett ljudkollage som är både vansinnigt svängigt och vansinnigt i största allmänhet.

Bakom skivspelarna under kvällen står Silvana Solo, som med sin nysläppta EP tagit Stockholm med storm. Med sig har hon sina vänner, alla beredda på att ge dig Classics och Hiphop-Nääästy-sh**.
Tex. kommer Isis&Repo att besöka båset, http://isisochrepo.blogspot.com/. Yez!

« Back to the calendar

11/02/24 – Gubbkvällen ger Cave & Morrisey »Svart is the new black«. Live: Skatan (Gbg) + Our Time (Sthlm)

Skatan // www.myspace.com/xskatan // Pianocabarétpop från Göteborg

Skatan // www.myspace.com/xskatan // Pianocabarétpop från Göteborg

our time

www.myspace.com/ourtimeduo // Jonathan Haraldssons på gitarr i mötet med Linda Majaks röst i mötet med inspiration från Morrissey

sigrid

Sigrid Nilsson från Uppsalas enda queera nationsklubb Wilde bär Morrissey i hjärta, själ och skivsamling

Gubbkvällen ger Cave & Morrisey »Svart is the new black«. Live: Skatan (Gbg) + Our Time (Sthlm)
When
Thursday, February 24, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gubbkvällen ger Cave & Morrisey »Svart is the new black«.
Live: Skatan (Gbg) + Our Time (Sthlm)
DJ: Sigrid Nilsson / Klubb Wilde (Uppsala)
18 år // 18.00-00:00
Presenteras med stöd av ABF

År 2011 fortsätter vi att återerövra gubben, fast på nya sätt. Vi bjuder upp till ett utforskande av den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla, tillsammans med två liveakter som utifrån kvällens utvalda gubbar tolkar och omtolkar, samt presenterar sitt eget material. Årets första andra kväll är temat i synnerhet eftertraktat: Svart is the new black.

Vissa saker bör man fråga sig. T.ex. - bör man inte ägna en kväll åt att hylla och tolka Nick Cave & Morrissey? Svaret blir alltid jo. Så, sätt på dig all black, tänk på sorgen och smärtan men också den svarta humorn och kärleken. Tänk på vad Cave gjort med ditt hjärta och Morrissey med ditt mellangärde. Låt dig sen förflyttas till en plats där gubben inte är en farlig smutsig gubbe i en sliten lägenhet, utan istället gubben som är en känslig själ som talar till oss alla, som en slags gubbe i drag eller en förklädd tant-gubbe.

Live:

----------------------------
Kl. 20.00 Our Time (Stockholm)
www.myspace.com/ourtimeduo
Jonathan Haraldssons nyansrika, drivande men också eftertänksamma gitarrspel lägger en trygg grund för Linda Majaks spröda men säkra röst som är som balsam för själen. Melodierna är smakfulla och finstämda men ändå inte för lättsmälta, vilket gör helheten magisk. Our Time vill plocka fram enkelheten ur vardagens alla tillstånd - svårigheter likväl som det bekymmerslösa.

”För oss som duo kommer inspirationen från många olika ställen. Ibland möter man artister som man inte tidigare har lyssnat så mycket på, men dessa möten och upplevelser utvecklar oss som duo. Denna gång kommer bland annat inspirationen från den brittiska sångaren Morrisey och det ska bli roligt att tolka några av hans sånger. Vi önskar er en stund Kärlek.”

----------------------------

20.30 Ilja Stenberg (Stockholm)
Ilja Stenberg är en av Stockholms mångsysslare, just nu aktuell som dansare, filmvetare, konstnär och taxiväxeltelefonist. Kvällen till ära byter hon skepnad till gubbDJ och kretsar kring Moz, lyfter Cave till taket och spelar en del långsökta hits.
----------------------------

Kl. 21.30 Skatan (Göteborg)
www.myspace.com/xskatan
Simone Andersson Wingfors är musikern och låtskrivaren bakom det uppmärksammade projektet Skatan. Under det senare två åren har hon spelat runt om i Sverige och bland annat öppnat upp för Beach House (US) och Efterklang (DK).I augusti 2010 släppte hon sitt debutalbum "We are all children with different titles", som kallats allt från pianopop till cirkuscabarét och romsk folkmusik. När Skatan äntligen för första gången står på Högkvarterets scen gör hon det dessutom i Nick Cavé närvaro, och deltar med sina helt egna tolkningar av Cave.

----------------------------

kl. 22.00-00.00 Sigrid Nilsson (bakom skivspelarna)
Sigrid Nilsson är grundare till den heterovänliga klubben Wilde, Uppsalas enda queera nationsklubb. Hennes möte med Morrissey - eller Moz som han kallas av de äkta fansen – fick Sigrid att upptäcka både musiken och kärleken, och han har följt henne som en underström i hon gjort sedan dess.

”Ibland saknar jag honom när jag spelar på andra klubbar där han inte alls passar in, och därför ska det bli väldigt kul att få ägna en hel kväll åt bara honom. Det förtjänar han.”

----------------------------

Som vanligt bjuds det på rökig whiskey, gubbröra på knäcke och försiktig samt lite staplande pardans eller egen dans i ett hörn uppmuntras. Likaså något förvirrade men djupa samtal över Högkvarterets guldlackade bord. Alla gubbar välkomnas i källaren - unga, gamla, någonstans däremellan, kvinnor, män, något däremellan eller helt annat, brittiska gubbar, små gubbar, långa gubbar - alla gubbar!

« Back to the calendar

11/02/23 – Ink samtal – Helena Granström möter Kajsa Ekis Ekman

Inkevent

Ink samtal - Helena Granström möter Kajsa Ekis Ekman
When
Wednesday, February 23, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
MYS
18-20 i baren
Karin Gille hälsar:
"Hejsan. Jag ska försöka spela låtar som får oss att komma ihåg och drömma om sommaren. Peppa lite helt enkelt. Låtsas att vi redan är där. Men det som är sommar för mig kan ju va nåt annat för er ... En eklektisk kväll alltså". Billiga priser i baren, Karin i båset.

Ink samtal - Helena Granström möter Kajsa Ekis Ekman
Onsdagen den 23 februari
Fri entré // 18-24

Kajsa Ekis Ekman gav i höstas ut boken ”Varan och varat”, en kritik av det moderna samhällets exploatering av kvinnokroppen. Helena Granström kom samtidigt ut med essän ”Det barnsliga manifestet”, en uppmaning till en barnslig revolt mot den kyliga rationalitetens hegemoni. Onsdagen den 23 februari träffas de på Högkvarteret för att utifrån en korsläsning av varandras böcker samtala om den kroppsliga erfarenheten, kvinnlig subjektivitet, feministisk praktik och gränsdragningar mellan natur och kultur.

« Back to the calendar

11/02/22 – Bar & DJ Sparkly Pony

Bar & DJ Sparkly Pony
When
Tuesday, February 22, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Bar och DJ Sparkly Pony
Tisdag 22 februari
Kl. 18-00
18 år // Fri entré

Vardagar på Högkvarteret är hemskt trevliga, och ger dig stans bästa bar med helt klart stans finaste bartenders. Ofta har de också besök av en och annan fabulös DJ. Så även denna kväll, då Sparkly Pony aka Emelie Göthberg gästar källarvalven med sitt alldeles egna glitter.

"Glitter och ponys är fint men jag tänkte köra på det lite mörkare glittret med lite chill-elektroniskt, typ minimal techno/progg house/electronica. Lite dubstep kanske också förekommer."

Presenteras med stöd av ABF Stockholm.

« Back to the calendar

11/02/21 – Måndagsklubben

malmberg_claes

Måndagsklubben
When
Monday, February 21, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben
Varje måndag kl 18-00
Högkvarteret, Närkesgatan 8, Stockholm
Alltid fri entré // 18 år

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/02/19 – RAH!RAH!REPLICA Live: KAI-EN Butoh, The Golden Disco Ship & The Naima Train

rah rah 2rah rah replica feb

RAH!RAH!REPLICA Live: KAI-EN Butoh, The Golden Disco Ship & The Naima Train
When
Saturday, February 19, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
klubb RAH!RAH!REPLICA
Lördagen den 19 februari // 18-01
20 år // Inträde 60 kr (gratis innan kl. 20:00)

Rah!Rah!Replica! fortsätter bjuda på det ballaste från det Andra Könet.
Som vanligt blir det röjigt som fan (uteslutande kvinnor på scen, bakom DJbåset & i högtalarna.) Och som vanligt har vi bokat så grymma artister att vi nästan kissar på oss. Kom och trängs med oss i Högkvarterets katakomber den 19e, vi bjuder på:

THE NAIMA TRAIN
http://www.myspace.com/thenaimatrain
Med en loop station och gitarr bygger hon upp nya musikaliska världar.

KAI-EN BUTOH COMPANY
Improviserad butohdans av KAI-EN och Marie Gavois, lärling i SU-EN Butoh Company till musik av Lisa Stenberg.

GOLDEN DISKÓ SHIP (DE)
http://www.myspace.com/goldendiskoship
http://www.goldendiskoship.com/
golden diskó ship is a sound sculptress, a one girl band renowned for her imaginative songscapes and selfmade video projections.
Firmly rooted in the DIY tradition, golden diskó ship´s split LP on Monika Enterprise (2010) was proceeded by a number of hand made self releases, which brought her considerable attention from the press, including comparisons to Coco Rosie and Fourtet. ‘the “organically cluttered singersongwriter” lists her influences as including restlessness, chocolate, first takes, peaceful hangovers, lakes, trees, streets, bad weather, swimming pools, mistuned guitars and iceland.

Bakom DJbåset

♥ DUO REPLICA

♥ MARIE MARÄNG

♥ ACTION BIKER

Dessutom bjuder SKABBTEATERN replicas toalettbesökare på en installation i de snuskiga fantasiernas tecken. I detta privata rum kan du utföra dina behov medan du tjuvlyssnar på röster ifrån den kommande föreställningen Bäverblues, som spelar på Teater Tre i mars.


VI SES!

(foto: Gunnar Stening)

« Back to the calendar

11/02/18 – Begravningen

begravningweb

Begravningen
When
Friday, February 18, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Begravningen
Fredagen 18 februari, kl 18.00-01.00
Högkvarteret, Närkesgatan 8, Stockholm
20 år // 50 kr

Begravningsförrättare: CCA
Film: René Clairs begravningsfilm Entr’acte
Dans: Dödsdans
Live på scen: Mathias Josefsson
I DJ-bås: Dödsbra och allt du kan önska dig

Little Fly
Thy summers play,
My thoughtless hand
Has brush’d away.

Am not I
A fly like thee?
Or art not thou
A man like me?

For I dance
And drink & sing:
Till some blind hand
Shall brush my wing.

If thought is life
And strenght & breath
And the want
Of thought is death;

Then am I
A happy fly,
If I live,
Or if I die.

Presenteras med stöd av ABF Stockholm.
Tack till Dansmuseet, www.dansmuseet.se.
-------------------------------
CCA – Clear Cut Area – International partner of society

CCACCACCAMEDCCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACC
ACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCAC
CACCATIDENCCACCACCACCACCACCACCACCACCACCAPÅCCACCACCACCACCA
CCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACC
ACCACCACCACCACCAVÅRCCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCAC
CACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCA
CCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACSIDACCACCACCACCAC
CACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCACCA

-------------------------------
Mathias Josefson
www.mathiasjosefson.com
Mathias Josefsons arbete spänner mellan digitala och analoga medier, ofta med fokus på ljud som en del av en rumslig installation. Att tänja eller stoppa tiden, repetitioner och olika mytologier är centralt i Mathias Josefsons konst. Han har en examen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan och en civilingenjörsexamen från Kungl. Tekniska Högskolan i Stockholm. Som medlem i Fylkingen och verksam på EMS har han de senaste tio åren verkat på en internationell experimentell musikscen.

« Back to the calendar

11/02/17 – Live: Träningsverk med risk för huvudvärk + barhäng

TVMRFHV

Live: Träningsverk med risk för huvudvärk + barhäng
When
Thursday, February 17, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Torsdagen den 17 februari
Kl. 18-24 // 18 år
Fri entré

Kvällen presenteras med stöd av ABF

Åtta synthbandet ger en politisk show i rosa till dig och till alla andra! Missa inte denna kväll!

Torsdag den 17 feb intar Träningsverk med risk för huvudvärk scenen nere på Högkvarteret, denna gång beklär de inte bara sig själva i rosa utan den scen vi intar är rosa och förvånande aktiviteter utlovas!

DJ Disaster och DJ Bästis skrapar skivor innan och efter att kvällens höjdpunkt intar scenen.

21.00 Live: Träningsverk med risk för huvudvärk

http://www.youtube.com/watch?v=m9cFjL8vGkg
http://www.youtube.com/watch?v=HxnnCLE26JE
http://tutaokor.wordpress.com/


« Back to the calendar

11/02/16 – Dr. Sketchy\\\’s Anti Art School – MAKT!

Sketchy maktdef

Dr. Sketchy's Anti Art School - MAKT!
When
Wednesday, February 16, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info

Uniformer, fetishister & dominatrixer! Dr. Sketchy bjuder in till en kreativ krokisession där vi utforskar maktens många ansikten.

På scen möter vi bl.a. Tifa DeLeone, Pippi Nordenstam och Princess Emanuelle.

På skivspelaren vår hyllade favorit: Beat Girl

Dr. Sketchy är ett forum där konst, kreativitet, och kultur möter drinkar, musik och underhållning – i en pretentionsfri miljö som uppmanar till skapande, långt från prestationskrav och talangtvång. Om du tar med dig ritblocket (eller köper ett på plats) och tar dig till Dr. Sketchys senaste tillhåll, så bjuder vi på en kroki besläktad med parisiska kabaréer, amerikanska cirkusar och ryska spritstugor. Be there or be square!

xoxo
Lola van Dyke & Evy Maroon, Sketchy mistresses

« Back to the calendar

11/02/15 – Flick-pingis!

Flickpingis

Flick-pingis!
When
Tuesday, February 15, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Flick-pingis!
Tisdagen den 22 februari
18-24 // 18 år // Fri entré
Kvällen genomförs med stöd av ABF Stockholm

Pingis har många ansikten och ikväll har Högkvarteret intagits av inga mindre än Flick-pingisdrottningarna Sanna & Frida. Det kommer att bli träskor, det kommer att bli smågodis och det kommer att bli retrosportkläder. FLICKPINGIS spelar en blandning av indie, soul och disco, eller, all bra musik med en touch av Ebba och Didrik blandat med
J-O Waldner.

I vanlig ordning står pingisbordet upplyst i scenrummet för dig att kuta runt runt. I par, ménage à trois eller i grupp.

Kom och spela, var en flicka!

« Back to the calendar

11/02/14 – Måndagsklubben

malmberg_claes

Måndagsklubben
When
Monday, February 14, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben
Varje måndag kl 18-00
Högkvarteret, Närkesgatan 8, Stockholm
Alltid fri entré // 18 år

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ikväll är det Alla hjärtans och för att fira det tar Karin med sig olika sällskapspel, som exempelvis Jeopardy, MIG, Backgammon och sånt kul. Hon och du kommer att hänga loss med Jaya Karlsson som spelar hiphop och RnB. Perfekt start på veckan och perfekt hide away från eller på alla hjärtans dag.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/02/12 – Klubb Cookie Jar + MAHOYO

kakan feb

Klubb Cookie Jar + MAHOYO
When
Saturday, February 12, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Cookie Jar + MAHOYO
Lördagen den 12 februari
18-01 // 50 kr// 20år
Kvällen presenteras med stöd av ABF

Strax innan Kakans Amerika emigration kickar vi säsongens sista Klubb Cookie Jar i sammetskällaren. Vi firar vårens anade intrång med dj-kollektivet MAHOYO som gästas av Miranda. Det blir rap & rnb i vanlig ordning, kanske också lite untz. I takt med detta sitter Lord Byron och gaddar valfritt skinn i lokalen med nål och bläck, alltså LIVE TATTOO = Högkvarteret Ink. Vi lottar ut X antal tatueringar som genomförs under kvällens svajande gång, med motiv gjorda endast för detta av handplockade illustratörer. Mat, dryck, dans, bazz och bläck som sig bör.

<3 kakan

« Back to the calendar

11/02/11 – Klubb Subterrâneo

klubb subterranowebb

Klubb Subterrâneo
When
Friday, February 11, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Subterrâneo
Fredag 11 februari // Kl. 18 – 01
Högkvarteret, Närkesgatan 8
20 år // 50 kr (fri entré till kl 20)
Kvällen presenteras med stöd av ABF Stockholm

Klubb Subterrâneo bjuder in dig till underjorden för en kväll i brasilianska utkanter.

Klubb Subterrâneo tar dig med på en resa till ett konstnärligt inferno, långt bortanför lättklädda kvinnors och machomäns kärleksdraman på Copacabana.

Klubb Subterrâneo vill ta dig med till ett annat Brasilien, till kulturella periferier där text, bild, dans och musik blandas från underjordiska, brasilianska skrymslen.

På scen, i högtalare och i skivbås:

Musikkollektivet Pombo, Daniel Galera, Mira Kjellsdotter, Magnus Bunnskog, Sebastian Lakatos, Heitor Villa-Lobos, Det bortglömda Vevpositivet, Jorge Antunes, och många fler.

Dessutom stans bästa DJs Jiasi Maciel & Maya Lourenco som avslutar kvällen med att ta ett stadigt grepp om våra nackar och leda oss in i trummornas dimma. Källaren med dig inklusive kommer att svettas som aldrig förr.

---------------------------------
Program

19.30 Daniel Galera i olika skepnader & Skottlossning
(läsningar av Mira Kjellsdotter och Magnus Bunnskog samt elektroakustisk musikdramatik för högtalare av Sebastian Lakatos)

20.30 Live: Det Bortglömda Vevpositivet: Heitor Villa-Lobos
(klassisk brasiliansk musik i ny tappning av och med Katarina Rosenqvist & Victoria Rosenlind)

21.15 Short Piece For E Natural and Harmonics
(elektronisk musik av Jorge Antunes)

22.00 Live: Pombo
(färgsprakande musik med friktion direkt från gator och torg)

22.30 Jiasi & Lourenco (DJs)
(samba pagode, techhouse och annat danspåtvingande med brassesväng från världens bästa land)

-------------------------

Om akterna:

Mira Kjellsdotter
Mira Kjellsdotter är översättare med firman Oficina, tolk och Brasilien-nörd. Intresset för det portugisiska språket blev ett ofrånkomligt öde efter många långa vistelser i Brasilien. I Subterrâneo medverkar hon med översättningarna av fyra noveller av Daniel Galera. De översatta novellerna är Perfekt kärlek, Undermedvetet, Skottlossning och Handbok för att köra över hundar och är hämtade ur novellsamlingen Dentes Guardados (2001).

Sebastian Lakatos
Sebastian Lakatos har studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Dramatiska Institutet och har där arbetat med elektroakustisk musik, filmmusik, musik för kör och live-elektronik. Skivan Utposter - EP släpptes 2009 på det lilla skivbolaget Närproducerat (numera pink pamphlet). Skottlossning är ett verk baserat på en novell av Daniel Galera, om de undertryckta emotionernas nedbrytande kraft.
www.sebastianlakatos.se

Daniel Galera
Daniel Galera är född 1979 i São Paulo och uppväxt i Porto Alegre, i Brasilien. Galera är verksam som författare, översättare och bokförläggare. Bland de 13 författare vars romaner, novellsamlingar och tecknade serier som han har översatt från engelska återfinns bland andra Robert Crumb, Zadie Smith och Hunter S. Thompson. Med totalt fem originalverk bakom sig medverkar Galera här med delar ur sitt första verk, novellsamlingen Dentes Guardados (2001).
www.ranchocarne.org
http://twitter.com/ranchocarne

Det Bortglömda Vevpositivet
Det Bortglömda Vevpositivet består av Katarina Rosenqvist (sång) och Victoria Rosenlind (piano), som träffades under sina utbildningar vid Musikhögskolan i Örebro där de snabbt insåg att de delade samma förkärlek för ordvitsar och romansmusik. Tonvikten av deras repertoar ligger på 1900-talsmusik där humor och absurditet ofta får spela stor roll i både musik och text. De tre senaste åren har duon konserterat i olika sammanhang där det sceniska framträdandet ofta fått utgöra lika stor del av konserten som det musikaliska. Till kvällens program bidrar de med musik av den brasilianske tonsättaren Heitor Villa-Lobos.

Heitor Villa-Lobos (1887 – 1959)
Villa-Lobos anses vara Brasiliens mest erkända kompositör och har skrivit för de flesta olika sättningarna inom klassisk musik. Mest känd är han förmodligen för sin svit Bachianas Brasileiras i vilken brasiliansk folkmusik flätas samman med Bachs karakteristiska kompositionsstil. Under en period i sitt liv intresserade sig Villa-Lobos särskilt för de gamla brasilianska indiankulturerna och reste på långa expeditioner in i djungeln för att söka reda på dessa. Vad Villa-Lobos fick uppleva på sina expeditioner är ej helt fastställt - han hävdar själv att han bland annat blev jagad och fångad av kannibaler men till slut lyckades fly.

Jorge Antunes (1942- )
Antunes är en av förgrundsgestalterna inom det musikaliska avantgardet i Brasilien. Efter studier och efterföljande verksamhet som violinist, dirigent och kompositör inom traditionell instrumentalmusik började han under 1960-talets första hälft fokusera mer åt den elektroniska musikens håll. Han konstruerade egna verktyg för detta syfte och startade snart också en studio. Under denna period komponerades verket som vi ikväll får höra.

Pombo
Pombo är musik med friktion, i form av ett musikkollektiv som funnits sen hösten 2008. Genom spelningar på gator och torg har de gjort sig kända för att bjuda på färgsprakande och kärleksfull musik full av lek och rörelse.
www.soundcloud.com/pombomusic

Jiasi & Lourenco
Vi vet att vi sagt det förut, men asså nu är det på riktigt: Källaren med dig inklusive kommer att svettas som aldrig förr. Jiasi (BRA) och Lourenço (POR) tar ett stadigt grepp om våra och era nackar och leder oss in i trummornas dimma. Bakom skivspelarna bjuder Jiasi på samba pagode och annat dansvänligt från världens bästa land, medan Lourenço bjuder upp till techhouse med brassesväng. Behöver vi säga mer?

Klubb Subterrâneo är en kväll utformad och skapad av Mira Kjellsdotter, Victoria Rosenlind och Sebastian Lakatos.

« Back to the calendar

11/02/10 – Live: EasyPony & Varannan Vatten

EasyPony

EASYPONY // HEMSIDA

varannan

VARANNAN VATTEN // MYSPACE

Live: EasyPony & Varannan Vatten
When
Thursday, February 10, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Live: EasyPony & Varannan vatten
Torsdagen den 10 februari
18-24/18 år/50 kr
Kvällen presenteras med stöd av ABF Stockholm

20:00 Live: Easy Pony
Easy Pony är det musikaliska projektet sprunget ut det sceniska samarbetet Diggapony. Easy Pony leker med konceptet konsert, experimenterandes med de olika sätt på vilket musik kan inspirera till nya tankar, nya idéer. Easy Pony gör musiserandet till en gemensam upplevelse, en relation mellan givare och tagare, utan givet resultat, men med möjligheten för intima relationer att skapas.

http://www.diggapony.com/www.diggapony.com/news.html
http://www.myspace.com/diggapony

21:30 Live: Varannan vatten
Det är faktiskt nästan fem år sedan makarna Mars spelade under namnet Varannan vatten första gången, då i en mycket rökig replokal under Kortedala torg i Göteborg. Efter det har 2 EP:s släppts (Man vill ju inte halta hem och If you've got it, flaunt it) och spelningar tillsammans med otaliga gästvokalister såsom Kajsa Grytt (Tant Strul), Ulrika Mild (Compute), Peter Hageus (Kontraband) har gått av stapeln. Musiken är poppig och flirtar till både höger och vänster med såväl elektronika som bossa nova. Nu har bandet flyttat till Stockholm och bjuder på sitt material avskalat och intimt istället. Inte helt akustiskt. Akustish.

http://www.myspace.com/midsommar
http://www.youtube.com/watch?v=emH1qWSYWxw

« Back to the calendar

11/02/09 – Vernissage i Galleri Lundh Åstrand: Tomas Stark. Live: Melodic Fairytales

Tomas Stark-inbjudan

Vernissage i Galleri Lundh Åstrand: Tomas Stark. Live: Melodic Fairytales
When
Wednesday, February 9, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Vernissage i Galleri Lundh Åstrand
I galleriet: Tomas Stark. Live: Melodic Fairytales
Onsdagen den 9 februari
18-24/18 år/40 kr

Kvällen genomförs med stöd av ABF Stockholm

Galleri Lundh Åstrand presenterar Tomas Stark, verksam som videokonstnär och kortfilmare i Stockholm. Stark går även på Kungliga Konsthögskolan med inriktning på videokonst. Galleri Lundh Åstrand visar hans videoverk ››Spitting images‹‹, en samling videoloopar färdigställda under 2010-2011.

Looparna rör sig omkring en känsla av förebådan och förhöjd närvaro, lagbundenhet och brott. De skulle kunna ses som rörliga vykort från inre äventyr och lekar - eller fönster mot andra möjligheter att finnas till. ››Spitting images‹‹ visas i Galleri Lundh Åstrand under perioden 9 februari till och med 5 mars.

20:00 Scenen intas ikväll av AgnesMercedes och dennes projekt Melodic Fairytales. Mercedes projekt är en serie historier, framförda på det påhittade ”sprak-språket” som kan beskrivas som nn blandningav bortglömda dialekter och japanska palindrom. Ord med sur-, söt- och iblandsalt eftersmak. Allt inramad av strössel-ljud ackompanjerat ett beat avslagverksliknande pianospel. För att lyssna in dig till kvällens spelning, beök:
http://www.myspace.com/agnesmercedes.
Melodic Fairytales har tidigare sett på scener som bland annat Mejeriet, Frizon, Pride Kulturhuset samt i konsthallarna Färgfabriken, Tensta konsthall och Nybrokajen 11.

Projektioner av GomFilm kommer att färglägga konserten. GomFilm består av Tomas Stark och Marko Bandobranski.

Under kvällen intar även GomFilms specialinbjudna gäster dj-båset: Sally Kahn & Li Stanley som spelar ett prestigelöst set där ingen försöker läxa upp er utan snarare vill dela med sig av gonnabes, gamla rock- och popdängor, lite hiphop. Som en riktigt bra hemmafest där alla dansar av den enkla anledningen att de inte kan låta bli.

« Back to the calendar

11/02/08 – Blackbird Burlesque Cabaret & Ovetenskapsakademien presenterar: Blackbird Birthday Party!

bbbc birthday

Blackbird Burlesque Cabaret & Ovetenskapsakademien presenterar: Blackbird Birthday Party!
When
Tuesday, February 8, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Blackbird Burlesque Cabaret & Ovetenskapsakademien presenterar: Blackbird Birthday Party!
Tisdag 8 februari // 19:00-00:00
Show börjar 21:00 // Entré 100 kr
Presenteras med stöd av ABF

Bakom svarta dörrar, tunga sammetsdraperier och moln av cigariller inbjuder vi er till en natt i det berlinska 30-talets svartklubbar, i parisiska boudoirer, amerikanska sideshows och ryska roulettespel. Träd in i The Blackbird Birthday Party, ett surrealistisk, illusionistiskt burleskt födelsedagsfirande, där ensamma, tvåsamma, tresamma, ångestfyllda, åtråvärda, berömda & bortglömda, förfärande & förförande existenser möts i dekadensens högborg.

Den 8:e februari firar vi in födelsen av Blackbird Burlesque Cabaret. Kvällen till ära skrider ingen mindre än New Yorks vassaste pirat och konferencier, MISS ASTRID, ner för Högkvarterets trappa, för att döpa och dyrka Sveriges nyaste burlesktrupp.

Dessutom har livetatuerare (mais oui, ni kan tatuera er på plats), en dragspelsdam, en akrobat, en försupen pianist, en nunna, en ballongförsäljerska, en "a ticket-a-dance"flicka" och en popcornpingla irrat sig ner i källaren för att förgylla och förtrolla er afton.

*****
På scen:

BLACKBIRDS – www.blackbirdburlesque.com
Blackbirds är sex av Sveriges främsta showgals, dekadentaste donnor, femininitetsfetischister och superburlesqueproducenter. De har spridit sina vingar och sin glans över platser som Las Vegas, New York, Paris, Barcelona och västerås. De är Lola van Dyke, Contessa d’Fancy Pants, Pepper Potemkin, Miss Diamond, Grandma & Ingrid Ignition.

MISS ASTRID - http://www.myspace.com/missastrid
Miss Astrid has been called "the true weimar fraulein" by Mel Gordon, author of Voluptuous Panic with "Enough attitude to sink the Bismark", according to the San Jose Mercury News. Arguably, the best emcee in the US, she is known for her deadpan delivery, impeccable timing and razor sharp wit. The creator of The Va Va Voom Room 1997-present performer with the very first neo burlesque troupe, The Velvet Hammer Burlesque, 1996-present. You have read and heard about her via NPR, BBC, Time Magazine, and the New York Times. Besides having the first bicoastal burlesque show ever in NYC and San Francisco, Miss Astrid and The Va Va Voom Room have performed all over the US including the New York Burlesque Festival and Miss Exotic World Pageant in Las Vegas, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Philadelphia, Boston, Delaware, Washington D.C., Baltimore and Miami well as touring in Switzerland,
Sweden, Scotland and every other country beginning with an "s".

Dessutom specialmedverkan i, av på och runt scen av bl.a. Coco Belle (Nalle), Nils Harning, Frida Öhrn (Cookies and Beans), Thomas Juto, Daniel Kurba, Princess Emanuelle, & Ewik, m.fl.

Bakom skivspelarna dansar Sophisticated Boom Boom & Darkness.

« Back to the calendar

11/02/07 – Måndagsklubben

malmberg_claes

Måndagsklubben
When
Monday, February 7, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben
Varje måndag kl 18-00
Högkvarteret, Närkesgatan 8, Stockholm
Alltid fri entré // 18 år

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Karin hälsar att hon tänker sig som följer: supermegasoftish Måndagsklubben med musik, kultur, vänner, öl, rötjut, billiga toasts, kaffelattes... Herregud jag kanske till och med köper in te! Allt för att ni ska få en bättre start på veckan. Det är hundvänligt, det är mamma-pappa-mammavänligt, datevänligt, singelvänligt, det är måndagströttvänligt och måndagsfestvänligt det är helt enkelt ALLT. Tänk va.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/02/05 – Grand New Opry goes: The harder the life, the sweeter the song // Live: To All My Friends

photo

to alla my friends

Grand New Opry goes: The harder the life, the sweeter the song // Live: To All My Friends
When
Saturday, February 5, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Grand New Opry goes: The harder the life, the sweeter the song
Live: To All My Friends (Malmö/Sthlm)
Lördagen 5 februari // Kl. 18-01
40 kr // 20 år
Med stöd av ABF Stockholm

Countryn kan vara så mycket. Från glittrande paljetter och silikonpattar till ett skjul och en gitarr. Men i botten finns alltid musiken. För denna upplaga av the Grand New Opry tar vi fasta på det, styr siktet mot skjulet med gitarren i ena handen och flaskan i andra, och lägger fokus på musiken – den med svärta och smärta.

19.00 Crazy Heart (2009), av Scott Cooper med Jeff Bridges & Maggie Gyllenhaal
Vi börjar kvällen med filmvisning av Crazy Heart från 2009 där Jeff Bridges spelar den neralkade country-sångaren Bad Blake som genom ett oväntat möte får möjlighet att kanske rädda lite av ett liv förgånget. När Blake träffar musikjournalisten Jean (Maggie Gyllanhaal) börjar han fundera på essensen av countrymusiken igen, på texterna, på vad som är bra, på varför det var musiken först. Att som Blake förlora allt ställer också frågan om vad man är villig att göra för att få det åter. Vad är revansch, vad är att sälja sig, och vad spelar det för roll när man inget har? Filmens tagline sammanfattar det kanske bäst – the harder the life, the sweeter the song.

21.00 Live: To All My Friends (Berlin/Malmö/Sthlm)
På gatorna i Malmö, på scener i de djupaste skogar eller
bland rökiga barer i Berlin kan man, om man har tur, hitta To All My Friends.
Med stämmor som skulle få varenda sten att gråta levererar detta
tvåkvinnaband fantasifull indiecountrypop med tydliga folkinfluenser.
Under de senaste åren har de setts med dragspel, gitarr, melodika och ett litet, litet instrument som ingen riktigt vet vad det är, på en mängd olika scener i såväl Sverige som Berlin, två platser som på sätt och vis är bandets bas. Vintern 2010 spelades debutalbumet in och för första gången någonsin på Högkvarterets scen önskar To All My Friends dig och alla dina vänner och deras vänner välkomna!

Därefter bjuder vi upp till kontemplerande och dans som går i tecknen sorrow & booze. Svart, svart intensiv smärta som bara tillfälligt kan dämpas av ett glas till.
Do not despair – resan är kantad av små fickor av eufori och nästan desperat glädje. Vi dansar, alternativt stapplar, tills vi stupar i ett töcken av sorg och sprit.

Smärtan och sorgen serveras bäst varma tillsammans i det goda sällskapet av främlingar. Vi möts i källaren.


« Back to the calendar

11/02/04 – BUFFY BIRTHDAY BASH – Live: Maja Karlsson & Kids of the Ranch

BUFFY4feb

BUFFY BIRTHDAY BASH – Live: Maja Karlsson & Kids of the Ranch
When
Friday, February 4, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
BUFFY BIRTHDAY BASH
– Live: Maja Karlsson (Malmö) & Kids of the Ranch (Malmö)
En födelsedagsfest för Buffy the Vampire Slayer
Fredagen 4 februari // Kl. 18-01
Högkvarteret, Närkesgatan 8, Stockholm
60 kr // 20 år
Presenteras med stöd av ABF

Nytt år och nya hyllningar, det har återigen blivit dags att ta en skål för allas vår favorithjälte Buffy Summers som fantastiskt nog precis gått och blivit 30 år. Till ära av denna ofantligt stora dag slårt The Bronze upp dörrarna till Högkvarteret för en helkväll av nostalgi, gratulationer och livespelningar!

18.30 ”A new man” & ”Older and far away”
Vi börjar kvällen med att visa två lysande favoriter bland födelsedagsavsnitten; "A new man" samt "Older and Far Away".

21.00 Kids of the Ranch (Malmö)
Kids of the Ranch (Elin Mörkberg och Imri Sandström) är en keybordbaserad duo med ena foten i Sunnydale och andra i Malmö. Det är inte första gången de står på Högkvarterets scen, men till Buffys ära säkerligen den viktigaste gången.

22.00 Maja Karlsson (Malmö)
När Maja Karlsson uppträdde under artistnamnet Le Bombe kom hon till både Klubb Idyll, Combustion och någon klubb på Restaurang Sjöhästen. Som många av oss har hon inte sett några andra tv-program än Buffy the Vamire Slayer. Musiken är ett resultat av detta.

Kvällen asvlutas med en dansgolv till Buffys favoritmusik. Så make with the merry, för det här blir firandet då inget går snett - inga demoner, inga psychovampyrer, ingen får sparken och alla kommer vara där! Presenter undanbedes, men glöm inte Sunnydale-outfiten. Less killy, more frilly!

« Back to the calendar

11/02/03 – Semafor: goes beyond borders

Semafor-bild

Semafor: goes beyond borders
When
Thursday, February 3, 2011
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor goes beyond borders
Torsdag 3 februari // Kl 18-01
18 år


”I hela mitt liv skulle jag törsta och längta efter det som jag hade gått miste om innan jag fann det.” Så skrev Jean Rhys 1966. I den svenska samtidslitteraturen rör sig skildringen av landsflykten mellan nostalgi och protest, poesi och prosa, reportage och experiment, fantasi och släktkrönika. Exilen är en avbruten livsberättelse, med en mängd möjliga fortsättningar.

Med vilka ord kan man skriva om exilen? Kan litteraturen över huvud taget vittna om exilens erfarenhet? Hur ser exillitteraturens karta ut, har den ett centrum och en periferi? Varför är nostalgin livsfarlig? Är exilen hemort för allt skrivande? Och vad innebär det att skriva på bödlarnas språk?

Semafor goes beyond borders och bjuder in poeten Khashayar Naderehvandi (Om månen alls syntes) och Azar Mahloujian (Möter dig i Lanarca) till en kväll om exilens litteratur. Vår nya performanceartist Imri Sandström gör ett framträdande utifrån Andrzej Tichýs roman Fält och vi presenterar en uruguayansk poet på svenska, i Annakarin Thorburns översättning.

Högkvarteret öppnar som vanligt kl. 18.00, salongen pågår 20.00 till 22.00, och efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning. Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

Välkomna till Semafor!

« Back to the calendar

11/02/02 – MYS-onsdag

50514_186590408036882_1116390_n1

MYS-onsdag
When
Wednesday, February 2, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
MYS-onsdag + Dj: Anja Enerud
Torsdag den 27/1
18-00 // 18 år // 30 kr
Aftonen ges i samarbete med ABF Stockholm


MYS på Högkvarteret, hela kvällen lång!
Kom och bara häng på Högis för en gångs skull. Parkera dig i baren eller varför inte med en bok inne i scenrummet och njut av musiken levererad av våra bästaste bästa hus-djs.
Tänk så här: Du glider hem efter jobbet, lite hungrig/trött/törstig/sällskapssjuk, inte riktigt peppad på att åka hem. Du åker till Högkvarteret istället, där en dj spelar skivor, den kravmärkta ölen kostar extra billiga 35 kr och rödtjutet blott 40 kr eller 175 kr för den som bestämmer sig för att en flaska är en god idé. Eftersom du förmodligen är hungrig beställer du en portion av Högkvarterets semi-ekologiska, vegetariska och ibland veganska mat som under kvällarna har finfin rabatt.

Anja Enerud som ikväll intar dj-båset är en del av de överlappande arrangörskollektiven Masskultur och Ny musik för hållbar utveckling, som sedan ett par år spridit hemlig och knepig musik på Stockholms scener. Hon gillar tjejer som gör konstiga saker, bortglömd musik och vackra barnröster.

Välkommen!

« Back to the calendar

11/02/01 – CINEMA QUEER presenterar – TEMA NAKET.

cinemaqueer_feb_red

CINEMA QUEER presenterar – TEMA NAKET.
When
Tuesday, February 1, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
CINEMA QUEER presenterar – TEMA NAKET.
Live på scen: Promise and the Monster.
Filmklubb på Högkvarteret, Närkesgatan 8
Tisdagen 1 februari
Kl 18-00
50 kr // 18 år
Presenteras med stöd av ABF

Cinema Queer slår återigen upp portarna till Högkvarterets källare och bjuder in till vårpremiär!

Stockholms hetaste filmklubb ser fram emot ett fullspäckat vårprogram och börjar med att klä av sig under temat Naken. Vi tolkar det både bokstavligt och bildligt och bjuder på en fantastisk kväll där vi blandar lättklädda komedier med själsligt allvar då både den själsliga och fysiska nakenheten firas. Dessutom skivaktuella och kritikerrosade Promise and the Monster live på scen.

--------------------------------------

Program:

18.00 Högkvarteret öppnar. Vegansk mat och ekologisk dricka till billiga priser.

19.00 Insläpp till filmerna öppnar

19.30 Filmpass 1: Fysisk Nakenhet

NUDISTEN (My Sandström, 2010) 15 min.

LEISURE SUITE (Johanna Paulsdotter Löfstedt, 2010) 7 min.


NU HÄNDER DET IGEN (Gabriel Watson, Frank Aschberg, 2008) 5 min.


20.00 Paus

20.30 Filmpass 2: Själslig nakenhet

TOMMY (Tora Mårtens, 2007) 18 min.


SLÅSS (Clara Maria Bodén, 2009) 9 min.


21.00 Paus

21.30 PROMISE AND THE MONSTER (live)

00.00 Cinema Queer och Högkvarteret stänger för denna gång

--------------------------------------

Om filmerna och akterna:

Filmpass 1: Fysisk Nakenhet

NUDISTEN (My Sandström, 2010) 15 min.


När Magnus lämnade Kerstin bestämde hon sig för att vara naken. Alltid. Sedan dess har hon blivit bötfälld sex gånger. Filmen är ett porträtt av en egensinnig kvinna, som trots sin nakenhet blottar mer av samhällets snäva normer än sig själv.

LEISURE SUITE (Johanna Paulsdotter Löfstedt, 2010) 7 min.

Hedda vill ha sex men hennes kille har inte tid, så hon börjar fantisera. För visst är brevbäraren lite het? Och bananer behöver väl inte enbart vara till för att ätas? En befriande film om kvinnlig kåthet, där den tatuerade hunken likväl som den manliga lolitan får stå som objekt i längtan efter naken hud.

NU HÄNDER DET IGEN (Gabriel Watson, Frank Aschberg, 2008) 5 min.
 Hur reagerar man när lite för mycket av en själv blottas? Nu Händer Det igen är en närgången studie i mänskligt beteende. En iakttagelse av vårt försvar mot ofrivilligt utlämnande.

20.30 Filmpass 2: Själslig nakenhet

TOMMY (Tora Mårtens, 2007) 18 min.

Hur finner man villkorslös, äkta kärlek? Detta är omöjligt i Havanna anser Tommy som helt gett upp drömmen om kärlek. Tommy har ett förflutet som balettdansör men har dragit sig tillbaka och lever nu ensam i ett hus som han uppkallat efter sig själv. Där gör han som han vill, fri från fördomar och normer. Tora Mårtens fångar ett naket porträtt av en man som formats av besvikelse och svek men som vägrar kompromissa med sin egen person.

SLÅSS (Clara Maria Bodén, 2009) 9 min.

Varför bråkar man och hur vet man att det är nog? Clara Bodén försöker fånga sina tankegångar under en tid då hon inser at hon är tvungen att ge upp någon och någonting. Under en tid hon helst vill glömma börjar Clara Bodén filma sig själv och fångar naket och självutlämnande sin egen ilska och sorg.

21.30 PROMISE AND THE MONSTER (live)
Skivaktuella Promise and the Monster är en debuterande enkvinnsakt som utgörs av Bille Lindahl på Imperial Recordings, samma bolag som bl.a. José Gonzales ligger på. Precis som Gonzales stal våra hjärtan för några år sedan går Promise and the Monsters melodier rakt in i det innersta. Hennes nakna, avskalade finstämda musik lever långt nere i mörkret och svävar i ett mellanland av det smärtsamma och detvackra, och det är få som lämnar en spelning med henne utan att känna sig både omtumlade och berikade.

« Back to the calendar