11/03/31 – IN THE ACT ger LIKE YOU SAID med Andrea Merkx, Malin Arnell & Just Like a Boy

in-the-act_A3_mars

Andrea Merkx "Rio in MIDI" http://cal.pnca.edu/events/64

Andrea Merkx "Rio in MIDI" http://cal.pnca.edu/events/64

Andrea Merkx "Rio in MIDI"

Andrea Merkx "Rio in MIDI"

Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

Just like a boy

Just like a boy

IN THE ACT ger LIKE YOU SAID med Andrea Merkx, Malin Arnell & Just Like a Boy
When
Thursday, March 31, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
IN THE ACT
- en nydanande scen för performance i gränslandet

Torsdag 31 mars
18:00-00:00// 18 år
50 kr

Med stöd av IASPIS, Kultuförvaltningen och ABF

LIKE YOU SAID - Lånade fraser och stulna scener
Med: Andrea Merkx (New York), Malin Arnell (Berlin/Stockholm), Just Like a Boy (Malmö)

IN THE ACT är en nydanande scen för performance, på Högkvarteret i Stockholm. Det är en internationell och interdisciplinär mötesplats tillägnad liveakten, det svårsålda och svårdokumenterade nuet, det som du måste vara där för att uppleva.

IN THE ACT presenteras sista torsdagen i månaden under våren, och bjuder dig på performanceverk, samtal och musik. Baren har naturligtvis öppet hela kvällen.

IN THE ACT sammanför varje kväll två performancekonstnärer och en liveartist, som verkar inom ett överlappande konstnärligt område men i olika geografiska rum. Utifrån ett tema och ledord som de delar ett intresse för och förhåller sig till i sitt arbete, möts de i ett utforskande på Högkvarteret.

LIKE YOU SAID är citatens och omformuleringarnas kväll. Det är en kväll av covers, lånade fraser, stulna scener, anammat språk och influerade bilder.

PROGRAM:
19.30 Andrea Merkx ››RIO IN MIDI‹‹

20.30 Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

21.30 Just like a boy

-----------------------
ANDREA MERKX
Andrea Merkx är konstnär och musiker, bosatt i Brooklyn, New York. Hon tog sin BFA från University of New Mexico 2000, och sin MFA från Hunter College, City University i New York 2006. Hennes verk har visats på ställen som Compact Space, LA, Jack Tilton Gallery, NY, the Elizabeth Foundation for the Arts, NY, Terminal 5, Bowery Ballroom och Irving Plaza, NY.

››RIO IN MIDI‹‹ är en performance i form av en föreläsning. Den smädar MIDI-formatets rigida tekniska begränsningar (standardiserade 1982) samtidigt som den undersöker skillnader i en serie anonyma covers av pophiten, Rio, av Duran Duran, som släpptes samma år. Föreläsningen presenterar sällsynta, kanske exotiska versioner av Rio, som samlats in från olika offentliga kataloger på internet. Den vill visa på distinkta skillnader i ett fåtal av dessa versioner av Rio och samtidigt undersöka MIDI-formatets roll i teknikskiftet till digital musik.

MALIN ARNELL
Malin Arnell är konstnär, verksam i Berlin och Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfack och har genomgått Whitney Independent Study Program i New York. Malin Arnell är en av grundarna av den feministiska performancegruppen High Heel Sisters (2002-2007) och 2005 var hon med och grundade föreningen JA! / the YES Association. Sedan 2010 är hon doktorand i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. www.malinarnell.org

››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹ (››I find myself at the moment in a white void, waiting for the next moment‹‹) är ett utsträckt performance som består av ett antal mindre till- av- på- hyllnings- ingrepp. Eventuella redskap: ett tennisracket, en spegel, ett glas vatten.

JUST LIKE A BOY
Just like a boy är Maja Karlssons nya musikaliska projekt. Maja Karlsson uppträdde under många år som artisten Le Bombe med sin skruvade pop på svenska. Med JUST LIKE A BOY skriver hon för första gången på engelska och bygger ofta sina texter kring startpunkter av citat, klichéer och ready-made-begrepp. www.maja-k.com

-----------------------
IN THE ACT kommer tillbaka varje månad, med nya storslagna internationella och svenska konstnärer, nya musiker, nya teman, samtal och akter.

IN THE ACT drivs av Högkvareret i samarbete med Imri Sandström. Imri Sandström är konstnär och arbetar med text, ljud video och performance. Hon har en MFA från Umeå Konsthögskola och Det Kongelige Danske Kunstakademi samt en ettårig master i ljudkonst från Dramatiska institutet. www.imrisandstrom.com


« Back to the calendar

11/03/30 – Gubbkvällen ger Body & Soul Live: CUBA + De Montevert

www.myspace.com/ellinorborggren

www.myspace.com/ellinorborggren

www.myspace.com/demontevert

www.myspace.com/demontevert

dina washington

Gubbkvällen ger Body & Soul Live: CUBA + De Montevert
When
Wednesday, March 30, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gubbkvällen ger Body & Soul
Dinah Washington-Ella Fitzgerald-Sarah Vaughn möter Louis Armstrong & Fats Domino

Live: CUBA (Sthlm) + De Montevert

Onsdagen 30 mars
18:00-00:00// 18 år
Fri entré till bar och djs, 40 kr för konserterna

Presenteras med stöd av ABF

År 2011 fortsätter vi att återerövra gubben, fast på nya sätt. Vi bjuder upp till ett utforskande av den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla, tillsammans med två liveakter som utifrån kvällens utvalda gubbar tolkar och omtolkar, samt presenterar sitt eget material. Årets tredje kväll styr vi mot själens innersta:

Body & Soul - jazztanterna & mysgubbarna intar Högkvarteret. Dinah Washington-Ella Fitzgerald-Sarah Vaughn möter Louis Armstrong & Fats Domino under en kväll där tanterna som så många andra gånger kommer regera, fint understödda av mysgubbarna som också gjorde ganska ok musik. Möt CUBA och De Monteveret, två uppkommande Stockholms-baserade akter som går rätt in i själen, som kommer att bjuda både på sitt egna och på tolkningar av legenderna.

Kvällens DJ är Ulrik som kommer spegla sin morfars skivsamling genom coola jazzkatter och hippa sångdivor: från elegansens Ella Fitzgeralds via Little Richards subversiva Tutti Frutti till Blossom Dearies cocktailpärlor.

---------------------------
PROGRAM:

20.00 CUBA

21.30 De Montevert

----------------------------
CUBA (Stockholm)
www.myspace.com/ellinorborggren
CUBA är Ellinor Borggren, 22 år, från Stockholm som skapat musik sedan sjuårsåldern, då på fiol och senare på gitarr och med text och egen produktion från tidiga tonår. Idag har hon landat i en souljazzpop, som ger skymt av rötter från artister som Ron Sexsmith, John Mayer, Bo Kaspers Orkester och Veronica Maggio, och skapar ett slags mellanland mellan det svängiga, det dansanta, det känsliga och det ärliga. Hon har setts på otaliga klubbar i Stockholmsområdet, i Marit Bergmans julshow, på RML-utbildningen, men aldrig på Högkvarteret. När hon nu för första gången står på Högkvarterets scen är det på Gubbkvällens Body & Soulkväll, med tolkningar av Ella Fitzergald och Louis Armstrong, blandat med sitt egna material.

"Ella Fitzgerald har alltid varit en stor förebild för mig. Jag kommer ihåg när jag studerade sång på Åsa folkhögskola och vi hade jazztema och jag totalt snöade in på henne. Kunde sitta och lyssna på hennes absurda scat-solo på How High The Moon (Ella Fitzgerald – How High The Moon - Live 1975) i evigheter. Hon är magisk. Jag har alltid älskat Louis Armstrong också, vi lyssnade mycket på honom när jag var liten. Jag tänkte därför tolka en låt som de båda sjunger tillsammans - Dream A Little Dream Of Me."

De MONTEVERT (Stockholm)
www.myspace.com/demontevert
De Montevert utgörs av Ellinor Nilsson, ursprungligen från Dalarna men har nyligen slagit sig ner söder om söder om Söder. Hennes musik har beskrivits som ett lyckopiller blandat med vemodet en finner i Dalarnas djupa skogar. Hon kallades som ung för Ella och hennes föräldrar spelade ofta och gärna Ella Fitzgerald för henne för att inspirera hennes musikintresse. Det tog dock många år innan de Montevert förstod tjusningen och charmen. Men när den kom så kom det med storhet. Det är delar av detta vi kommer få ta del av när de Montevert denna kväll intar scenen med såväl Ellas material som sitt eget som det som uppstår i mötet dem emellan.

----------------------------
Som vanligt bjuds det på rökig whiskey, gubbröra på knäcke och försiktig samt lite staplande pardans eller egen dans i ett hörn uppmuntras. Likaså något förvirrade men djupa samtal över Högkvarterets guldlackade bord. Alla gubbar välkomnas i källaren - unga, gamla, någonstans däremellan, kvinnor, män, något däremellan eller helt annat, brittiska gubbar, små gubbar, långa gubbar - alla gubbar!« Back to the calendar

11/03/29 – Releaseparty för Frida Selanders nya album “Try again baby”

http://www.myspace.com/fridaselander

http://www.myspace.com/fridaselander

Releaseparty för Frida Selanders nya album
When
Tuesday, March 29, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Releaseparty för Frida Selanders nya album "Try again baby"

Tisdag 29 mars
18:00-00:00// 18 år
50 kr

Är du övervänt? Det är jag. Nu är den äntligen här: "Try again baby". Vi firar det med gig/match på arenan Högkvarteret.

Kvällens laguppställning:

En DJ-backlinje av tryggaste kaliber: Lenny, Nipple&Touch och Miss Wild.

20:00 kliver mittfältet och forwards upp på scenen (Selander med band) kända för sitt offensiva spel, sina hejdlösa passningskombinationer och farliga avslut. I souvenir-shoppen säljs den rykande färska plattan, T-shirts (Lagtröjor), posters och diverse vintage-prylar.

Kom som du är. Du är på vårt lag! Ta med hejarklacken.

« Back to the calendar

11/03/28 – Måndagsklubben Live: ÖFA-kollektivet

malmberg_claes3-530x216

Måndagsklubben Live: ÖFA-kollektivet
When
Monday, March 28, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben Live: ÖFA-kollektivet

Varje måndag kl 18:00-00:00// 18 år
Alltid fri entré

Under en måndagskväll bjuder ÖFA-kollektivet på ÖFA: Solon.

Först ut Ewa Wikström med sitt soloprojekt Eocean. Efter många år, många band, många länder, många instrument, många erfarenheter så får vi ta del av hennes känsliga musik. Direkt från hennes hjärta- genom en vacker, personlig röst, och med dragspel, gitarr och piano - till
våra kroppar.

Sedan Emma Tolander med den intima dansföreställningen ÖFA: Emma, don't move to Finland! där hon dansar mycket abstrakt och allvarligt okomplicerat kring frågorna: Var är jag älskad? Vad ska hända med mitt liv? Var ska jag ta vägen? ÖFA: Emma, don't move to Finland! Har spelat på flera dansfestivaler i Finland, men aldrig tidigare i Sverige.

Kom och dela denna magiska måndag med oss och se vad enskilda
partiklar ur ett kollektiv har att berätta.

Kärlek!

-------------------------
På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/03/26 – Klubb Rekonstruktion – Tema: Femininitet

HHS - ny ROSA (jpeg, stor)

Klubb Rekonstruktion - Tema: Femininitet
When
Saturday, March 26, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Rekonstruktion - Tema: Femininitet

Lördag 26 mars
18:00-00:00// 20 år
Fri entré fram till 20.00 sen 40 kr

På lördag 26/3 är det dags för Klubb Rekonstruktion igen och del två i vårt femininitets-tema!

PROGRAM:

18:00 Högkvarteret öppnar

20:00 Filmvisning och panelsamtal

Den praktiska teorin
Den feministiska performancegruppen High Heel Sisters återuppstår i videoformat och de har gett Klubb Rekonstruktion lov att visa en 15 minuter lång videodokumentation som aldrig förr har visats i Stockholm, deras sista performance "Screaming Mountain" i Köpenhamn från 2007.

Den teoretiska praktiken
Hur kan man använda femininitet på scen för feministiska syften? Finns det något som kan kallas för femme-inistisk konst? Ett samtal med två av HHS:s gruppmedlemmar (Malin Arnell och Anna Linder) tillsammans med Ulrika Dahl (kulturantropolog och ämnesansvarig i genusvetenskap på Södertörns Högskola).

Förutom filmvisning och panelsamtal bjuds det som vanligt på elektroniska hits. Kom och titta/lyssna/dansa er till den strukturella och semantiska möjligheten av ett feminint genus!

Välkomna!

Mvh / Onsdagskaninen och Herr Apati
Vi finns på Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=139560672775826

------------------------------
HIGH HEEL SISTERS:
http://www.highheelsisters.com/
http://rolloverallover.blogspot.com/

« Back to the calendar

11/03/25 – En Helt Vanlig Klubb goes INDIE Live: Francis

mars_A3_hires

http://www.myspace.com/francisishere

http://www.myspace.com/francisishere

En Helt Vanlig Klubb goes INDIE Live: Francis
When
Friday, March 25, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
En Helt Vanlig Klubb goes INDIE
Live: Francis

Fredagen den 25 mars
20 år // 18:00-01:00
60 kr
Kvällen presenteras med stöd av ABF

Högkvarteret blir alldeles vanlig för en kväll. Du behöver inte klä ut dig till bäver, du behöver inte gå i dansskola, du behöver bara uppfyllas av kvalitativ musik, fabulösa akter, och försvinna iväg i ett annanland av melodi, puls, beats och dans. På en helt vanlig klubb glömmer vi allt utom musiken.

PROGRAM:
20:00 DJ: ANNA GIERTZ (Love is a burning thing, Kutterfugel)

21:00 LIVE: FRANCIS 

♥

23:00 DJ: JERRY BOMAN (Musik enligt Jerry)

----------------------------
DJ: ANNA GIERTZ (Love is a burning thing, Kutterfugel)
Anna Giertz är frontfiguren i Love is a burning thing och utgör helheten i Kutterfugel. Nog för att inta djbåset på En helt vanlig klubb anser vi. Anna G tar Stockholm med storm på scen, kväll gäster hos Högkvarteret för att bjuda på sitt urval av goes INDIE.

FRANCIS 

♥
Från Dalarnas skogar kommer Francis, bandet med det gudomliga svänget, med ledsångerskan med den raspiga rösten och med texter som får dig att känna dig fin och bra och lite speciell inombords. 
Högkvarteret har suktat länge nu, efter den dalänska kylan, efter att äntligen äntligen få I was never bored at all slängd i fejjan på oss. Nu händer det.
http://www.myspace.com/francisishereJERRY BOMAN
Jerry Boman är kvällens indiehusgud, skriver musik ur alla dess vinklas på musikbloggen Musik enligt Jerry. Han har även skapat Indiedagis på Emmabodafestivalens camping, du hittar honom på diverse klubbar i staden och utlovar Karin Park, Ak von Malmberg, Avtalet och ja, det kommer att spelas lite Broder Daniel också.


« Back to the calendar

11/03/24 – Elisabeth Olsson Wallin möter Zanele Muholi [ZAF] + DJ Billy [NA]

www.zanelemuholi.com

www.zanelemuholi.com

www.ohlson.se

www.ohlson.se

Dj Mildrit

Billy

Elisabeth Olsson Wallin möter Zanele Muholi [ZAF] + DJ Billy [NA]
When
Thursday, March 24, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Elisabeth Olsson Wallin möter Zanele Muholi [ZAF] + DJ Billy [NA]

Torsdag 24 mars
18:00-00:00// 18 år
40 kr

Presenteras i samarbete med ABF

I samband med filmfestivalen CinemAfrica gästar Zanele Muholi Sverige med sin film DIFFICULT LOVE. Högkvarteret har äran att tillsammans med RFSL presentera ett unikt möte och samtal mellan Zanele Muholi och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, lett av RFSL:s Lars Jonsson. Möt två fotografer, konstnärer och aktivister, som vistas och verkar i olika geografiska rum men upprör liknande, ofta provocerade reaktioner i sina omgivningar. Kvällen tonsätts av DJ Billy, som utlovar enbart musik från Sydafrikas gator.

PROGRAM:
19.00 Elisabeth Olsson Wallin möter Zanele Muholi.
Samtalsledare Lars Jonsson.

19.45 Paus

20.00 Elisabeth Olsson Wallin möter Zanele Muholi, del 2.

20.45 Billy bakom skivspelarna ger dig det mesta av det bästa från sydafrikanska musikaliska vrån och skrymslen

--------------------------------------
ZANELE MUHOLI (Sydafrika)
www.zanelemuholi.com
Fotografen Zanele Muholi är en artist, aktivist och humanist. Svarta lesbiskas kamp i Sydafrikas kåkstäder är ett ledmotiv i hennes konst. Dokumentärfilmen Difficult Love, som visas på CinemAfricas filmfestival den 23-28 mars, skildrar konstnärens strävan att genom foton dokumentera sitt samhälle och situationen för svarta lesbiska i dagens Sydafrika, och hur omgivningen reagerar när frågor om kvinnors sexualitet aktualiseras.

ELISABETH OHLSON WALLIN (Sverige)
www.ohlson.se
Elisabeth Ohlson Wallin är aktuell med utställningen Jerusalem. Detta, likväl som hennes tidigare verk, har väckt stor uppmärksamhet på grund av sin träffsäkerhet och aktualisering av svårhanterade frågor kring sexualitet och religion.

« Back to the calendar

11/03/23 – Litteraturquiz + Mys-dj: Dåren

littquiz

Litteraturquiz + Mys-dj: Dåren
When
Wednesday, March 23, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Litteraturquiz
+ Mys Dj: Dåren

Onsdag 23 mars
18:00-00:00// 18 år
Fri entré

Nu är det dags! Nu när filmquizen översvämmat Stockholm totalt så ser Charlie by Kabusa och X Publishing vidare, mot något alldeles nytt och spännande.

Minns du till exempel vem det var som skrev den där boken? Och vem som spelar huvudrollen i den där filmatiseringen? Och vad heter den där karaktären i den där deckaren och när skrevs den där klassikern? Och vad var det för speciellt med just den där författarens levnadsöde?

Vet du massa saker som du alltid velat skryta om? Och inte nog med det, till och med vinna fina priser för dina kunskaper?

Som kontext till de roliga frågorna om litteraturen utlovas musik, bild, film och – som alltid på Högkvarteret – prisvärd och delikat mat, snacks och dryck. Kan det bli bättre? Nej, vi tror inte det.

PROGRAM
18:00 Högkvarteret öppnar

18:00-20:00 Mys Dj i baren: Dåren

20:00 Quizstart

Så kom, ta med dina vänner & testa ditt litterära skarpsinne i X Publishings och Charlies litteraturquiz!

-------------------------------
DJ DÅREN
http://www.facebook.com/event.php?eid=152490848146206

« Back to the calendar

11/03/22 – Högkvarterisk vardag

4615027449_ae292b3e6d

Högkvarterisk vardag
When
Tuesday, March 22, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarterisk vardag

Tisdag 22 mars
Kl. 18-00
18 år // Fri entré

På Högkvarteriska vardagar öppnas portarna till stans bästa källarvalv med tidernas mest vidunderliga bar för att bjuda på löjligt låga priser, djupa samtal över guldlackerade bord, och sprudlande toner från kvällens eminenta DJ.

« Back to the calendar

11/03/21 – Måndagsklubben

malmberg_claes3-530x216

Måndagsklubben
When
Monday, March 21, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18:00-00:00// 18 år
Alltid fri entré

Dj: Karin Gille med vänner

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/03/19 – Queer-Quiz-Qlub-Qkväll DJ-kavalkad med DJ Sunny och Utrotningshotade djur – DJ Isbjörn och DJ Panda

quiz

Dj Sunny

Dj Sunny

Queer-Quiz-Qlub-Qkväll DJ-kavalkad med DJ Sunny och Utrotningshotade djur - DJ Isbjörn och DJ Panda
When
Saturday, March 19, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Queer-Quiz-Qlub-Qkväll
DJ-kavalkad med DJ Sunny och Utrotningshotade djur - DJ Isbjörn och DJ Panda

Lördagen 19 mars
18:00 – 01:00 Quizet pågår mellan 19.30-21.30
20 år // Gratis/ 20 kr/40 kr
(fri entré till kl 19, 20 kr kl 19-20 och därefter 40 kr)

Kvällen presenteras i samarbete med ABF Stockholm

Kära förtjusande darlings. Det dags igen. Inget kan stoppa oss nu. Nu var det mer än en månad sedan som de fick stå upp tillsammans med er och demonstrera sina ypperliga och förnäma kunskaper och förtälja rysande och mysiga anekdoter om livet innan, under och efter quizet. Käraste Miss Wild kommer denna afton att vara på annan ort, så Lenny får andaktsfullt och svajande styra novell novellandet tillsammans med Leinah K. Däremot kommer scenen denna gång istället fyllas upp av än flera berömda och världsvana gästfrågare.

Kl.19.30 QUIZ nummer 13. Teman tidigare omgångar har varit bland annat - Lysande utsikter, Hollywood, Västerbotten, Sjukhus och lidande, Natur och vetenskap, tufft och snyggt, skräck, samt flera okända teman. Självfallet blir det som vanligtvis utsvävande anekdoter, stora viktigheter, skvaller, småtjafs, utbroderade känslor och allt som oftast förträfflig musik.

Kl. 21.30. Så startar en beryktad DJ kavalkad av storheter som DJ Sunny och Utrotningshotade djur - DJ Isbjörn och DJ Panda. De har tidigare setts skapa storheter på platser som Bang-fester, legendariska Momma-kvällar, i göteborgiska källare, back in the days i idyllandet på Landet, och många fler platser. Om vi inte tror fel, som vi så sällan gör, så kommer våra kroppar att skakas av förförelse till hårt gungande bitar när de i ett vackert och hett potpurri river av goding efter goding. Allt med en pricksäker perfektion och glimt i ögat. Hem ska vi gå ytterst och ypperligt belåtna.

Hoppas och önskar er där.

« Back to the calendar

11/03/18 – Balkanfezzzt Live: Zibur

balkan_mars

http://www.myspace.com/ziburklezmer

http://www.myspace.com/ziburklezmer

Dj Mracho

Dj Mracho

Balkanfezzzt Live: Zibur
When
Friday, March 18, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Balkanfezzzt Live: Zibur

Fredag den 18 mars
20 år // 18:00-01:00
80 kr
Kvällen genomförs med stöd av ABF

Högkvarteret goes Balkan! Källaren, med dig inklusive, kommer att svettas som aldrig förr. När Högkvarteret ställer till med Balkanfezzt igen är det lika efterlängtat som sist, och återigen dags att dansadansadansa till den bästa av Balkans musik. Det blir film, det blir dejays, det blir livemusik och dina höfter kommer att rulla!

PROGRAM
18:30 Filmvisning i galleriet: Latcho Drom av Tony Gatlif (1993).
Latcho Drom ("säker resa") är en musikalisk resa, sedd och hörd genom den romska nomadkulturens egna ögon och öron, som överstiger alla språkliga och kulturella barriärer. Historien sträcker sig över fyra årstider och berättas genom musiker och dansare från Indien, Egypten, Turkiet, Rumänien, Ungern, Slovakien, Frankrike och Spanien.

20:00 Ziburs finest, Ziburs egna dj, ger oss det bästa av det bästa under förkvällen, som får oss att få igång det som komma skall.

21:00 Live: Zibur
Från Uppsala kommer så detta Sverige enda queera balkanband för andra gången gästar Högkvarterets heta källaren. Senast fick de oss att fullkomligt halka runt på golvet under självaste invigningen av Högkvarteret i augusti 2009. Nu är det dags igen!

23:00 Dj Mracho är äntligen tillbaka efter några månaders uppehåll! Päls, nätstrumpbyxor och musche är hennes kännetecken, och gunget förstås. Det jugoslaviska gunget som inte går att finna någonannanstans. Till midnatt ger hon oss allt och lite till!

Fram till midnatt kommer sedan Högkvarterets egenmäktiga att inta dj-båset för att få dansgolvet att sjuda än mer.

Kom! Kom tidigt! Stanna hela natten!

« Back to the calendar

11/03/17 – Vernissage // Samtal // Dans // Konsert Chaza Charafeddine (LB) –

galleri_mars_lowres

Hezy Ya Noem

Hezy Ya Noem

Kvällens eminenta samtalsledare Apollo

Kvällens eminenta samtalsledare Apollo

Valeria Montti Colque, Aron Heinemann

Valeria Montti Colque, Aron Heinemann

Vernissage // Samtal // Dans // Konsert Chaza Charafeddine (LB) -
When
Thursday, March 17, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Vernissage // Samtal // Dans // Konsert
Chaza Charafeddine (Libanon) - "Divine Comedy"

Torsdagen den 17 mars
18:00-00:00 // 18 år
40 kr

Galleri Lundh Åstrand, föreningen Idyll och Högkvarteret är stolta över att presentera en helkväll fylld av konst, musik, samtal och dans. I galleriet visar Galleri Lundh Åstrand Chaza Charafeddine (Libanon) och hennes serie ››Divine Comedy‹‹. Vernissagekvällen följs även åt av en dag på Botkyrka Konsthall. Lördagen den 19 mars kommer Chaza Charafeddine att visa sina verk på Botkyrka Konsthall samt delta i ett samtal med Caroline Malmström curatorassistent Botyrka Konsthall samt konstnären Sarkis Sarkissian. Under dagen kommer även Nadine Byrne att uppträda.

››Divine Comedy‹‹ som visas i Galleri Lundh Åstrand under perioden 17 mars-7 april växte fram ur Charafeddines fascination för det androgyna. Verken är inspirerade av persiska miniatyrmålningar från 15- och 1600-talet föreställande mytomspunna, anrogyna varelser som existerar inom islamsk traditionell mytologi.

PROGRAM:
18:00 Vernissage i Galleri Lundh Åstrand för ››Divine Comedy‹‹.

19:30 Samtal i scenrummet med Apollo och Chaza Charafeddine om konsten, dansen och det vackraste hon vet.

21:00 Dans med av Hezy Ya Noaem som uppträtt land och rike runt med sin förtrollande levantiska dans. Hezy Ya Noaem vill måla en bild över orientens mystik. Med hjälp av olika dansstilar och den förtrollade musiken tar de oss med till en okänd värld och visar oss det bästa av det bästa inom arabisk dansstil.

22:00 Performance: Valeria Montti Colque

21:00-23:00 Lilla Namo står i dj-båset under kvällen och låter hälsa:
Du kan inte sitta still, hiphop, karibiskt och lite till.

----------------------------
Chaza Charafeddine föddes i Beirut 1964 och har arbetat som lärare och koordinator inom dans i både Schweiz och Berlin. Hon började sin karriär som dansare och jobbade i många år som lärare i Schweiz. Sedan 2008 är hon tillbaka i Beirut och arbetar nu som frilansande konstnär och skribent.

« Back to the calendar

11/03/16 – Firandet av Katapultpriset + Mys-dj: Pontus Hittenkofer

images

Firandet av Katapultpriset + Mys-dj: Pontus Hittenkofer
When
Wednesday, March 16, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Firandet av Katapultpriset
+ Mys-dj: Pontus Hittenkofer

Onsdagen 16 mars 19:00-00:00//18 år
Fri entré

Kom och fira Katapultpriset för 2010 års bästa debut!
Uppläsningar av pristagaren Eli Levén, samt av författarna Joar Tiberg, Anna Schulze, Sara Hallström och Martin Högström. Hjärtligt välkomna önskar Skönlitterära sektionens styrelse i Sveriges Författarförbund!

PROGRAM
18:00 Högkvarteret öppnar

18:00-20:00 Mys-dj i baren: Pontus Hittenkofer

19.30 Uppläsning av fyra poeter

20.10-20.40 PAUS

20.40 - 21.30 Prisutdelning med uppläsning och diverse tal

21.30-00:00 Barhäng.

----------------------
Eli Levén (född 1984) tilldelas 2011 års Katapultpris, för bästa svenska skönlitterära debut 2010, för romanen Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats (Norstedts).
Katapultprisets jury består av Skönlitterära sektionens styrelse i Sveriges Författarförbund: Jonas Brun, Cecilia Lindemalm, Ida Linde, Magnus Jacobsson, Arne Johnsson, Petter Lindgren, Aase Berg, Azar Mahlouljian och Hanna Hallgren.
« Back to the calendar

11/03/15 – Dr. Sketchy\\\’s Anti Art School Sweden – A Decadence of Decades!

Sketchy decades

Dr. Sketchy's Anti Art School Sweden - A Decadence of Decades!
When
Tuesday, March 15, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Dr. Sketchy's Anti Art School Sweden - A Decadence of Decades!

Tisdag 15 mars
19:00 - 21:30//18 år
50 kr

Välkomna till en skissafton där vi ger oss av på en tidsresa. Det krigshärjade fyrtiotalet där dekadensen härskade på dolda barer och hemliga fester. Ett höftskakande och rock 'n rollande femtiotal. Ett sextiotal fyllt av fredsmarscher och festivaler, hippies och hasch. Följt av sjuttiotalet med gay rights och kvinnokamp!

Dr. Sketchy's, där cabaret möter konstskola. Dr. Sketchy's anordnar krokiteckning med burlesquedansare och andra människor med iögonfallande och spektakulära kostymer eller utseenden som modeller. En avslappnad atmosfär där alla är vällkomna, så kom för att öva din kroki eller bara ta ett glas, titta på och njut!

« Back to the calendar

11/03/14 – Måndagsklubben Micke och Jenny aka Agnetha Fältskog

malmberg_claes3-530x216

Måndagsklubben Micke och Jenny aka Agnetha Fältskog
When
Monday, March 14, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18:00-00:00// 18 år
Alltid fri entré

Knivsöder gästar finsöder då Micke och Jenny aka Agnetha Fältskog från bar Mbargo fixar måndagsparty i baren. Här får ni två favoriter i ett!

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/03/12 – Club Ultrafoxx Live: Trans-X (CA)

www.myspace.com/clubultrafoxx

www.myspace.com/clubultrafoxx

TransX_Hogkvarteret_banner_X

Club Ultrafoxx Live: Trans-X (CA)
When
Saturday, March 12, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Club UltraFoxx

Lördag 12mars:
Live: Trans-X (”Living On Video”) + Synth-allsång!

18:00-01:00//20 år
Förköp: clubultrafoxx@gmail.com, eller 100 kr i dörren.

Premiär för Club UltraFoxx på Högkvarteret! Bakom Club UltraFoxx döljer sig DJ-duon Cybergirl & MissMantic, som bjuder på new wave, synthpop, cold wave & italo-disco under kvällen, tillsammans med gäst-dj Galliano!

På scen står kanadensiska åttiotalslegenderna Trans-X, som erövrade världen med sin megahit ”Living On Video” 1983! Singeln sålde i över 2 miljoner ex, och fyller dansgolv än idag. Det blir världspremiär för ytterligare ett event denna kväll: SYNTH-ALLSÅNG! Kom igång redan kl. 19 genom att skråla med i diverse 80-talshits! (Oroa dig inte: vi har texterna!)

Välkommen!

PROGRAM
18.30: Club UltraFoxx startar.

19-19.30: Synth-allsång

Ca 21.30-22.30: Live: Trans-X

Mellan evenemangen vänder DJ Cybergirl, MissMantic och Galliano plattor!

------------------------
TRANS-X, “Living on video”: http://www.youtube.com/watch?v=b9xBAtCsCTQ

CLUB ULTRAFOXX: www.myspace.com/clubultrafoxx (eller på Facebook: grupp ”Club UltraFoxx”)


« Back to the calendar

11/03/11 – The Grand New Opry goes Camp. Sing it like you mean it! Live: Red Cloud Carter // Catti Brandelius

Affisch_A3_mars_hires-1

TGNO I'm_No_Angel

http://www.myspace.com/redcloudcarter

http://www.myspace.com/redcloudcarter

Dj: Sandy Soldier

Dj: Sandy Soldier

The Grand New Opry goes Camp. Sing it like you mean it! Live: Red Cloud Carter // Catti Brandelius
When
Friday, March 11, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
The Grand New Opry goes Camp
Sing it like you mean it!
Live: Red Cloud Carter//Catti Brandelius

Fredag den 11 mars
20 år //18:00-01:00
50 kr
Med stöd av ABF Stockholm

”When I'm good I'm very good. But when I'm bad I'm better”

Country är som landet det har sitt ursprung i – brett, varierat och lika enkelt som det är komplext. Följaktligen gör The Grand New Opry likadant. Breddar och fantiserar, skruvar och vänder. Tar avstamp och tar i.

Från detta följer Mae West. Ikonen, stjärnan, camp-aktivisten. Countryn och West hör ihop både genom de cowboyfilmer Mae West gjorde men framförallt genom camp:en. Countryn är både precis vad den ser ut att vara – män i hatt som sjunger om kvinnor som objekt – och alltid något helt annat. En estetik och ett innehåll som om vi tittar lite närmre visar oss det skruvade i de konventionella roller vi förväntas spela livet igenom och samtidigt visar oss flera vägar vidare.

PROGRAM
Kl.19.00 ”I am no Angel” (1933) med Mae West

Kl.20:00 Dj Sandy Soldier aka Sandra Andreis snurrar igång plattorna och ger oss smäktande honky tonk med bluegrass och popcountry från 50, 60 & 70s.

Kl.21.00 Live: Red Cloud Carter

Kl.22:00 DJ Ruby Rose
Högkvarteret bjuder upp till dans när Agens ställer sig i skivbåset och fyller högtalarna med sjuttiotals-Nashville, outlaw, western swing, träsksoul, gubbar, tanter, Sun Studio-stjärnor, skrapig gospel och rhythm 'n' blues.


------------------------------
"I am no Angel" (1933) 1.27 min

Vi visar klassiska "I’m No Angel" där West är i sitt esse som cirkusartisten Tira, som både gör som hon vill och får som hon vill. Givetvis med lite spännande twists längs vägen. Mae West spelar upp kvinnan som drag, halvt på sned, som gör att vi ser dubbelheten: kvinna som objekt men genom Wests drivande med rollen ”kvinna” även som subjekt. Hon säger det bäst själv:
”It's not the men in your life that counts, it's the life in your men”.

Live: Red Cloud Carter
Vi har äran att presentera Catti Brandelius alterego Red Cloud Carter på scen! Hon ger oss en hyllning tillägnad countryn och campen personifierad! Hennes samlade kunskap bara en erfaren cowgirl har framförs med sånger och spända gitarrsträngar, visdom personifierad vi bara inte kan missa "Karlar är falska. Dom hänger på vem som helst, som har en platt-tv eller en ponnyhäst."
http://www.cattibrandelius.se/?page_id=37


« Back to the calendar

11/03/10 – Högkvarterisk Vardag Passing Clouds Psychedelic Party Live: Bird of Speech

4615027449_ae292b3e6d

www.passingcloudsmusic.blogspot.com

www.passingcloudsmusic.blogspot.com

 www.myspace.com/birdsofspeech

www.myspace.com/birdsofspeech

Högkvarterisk Vardag Passing Clouds Psychedelic Party Live: Bird of Speech
When
Thursday, March 10, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarterisk vardag Passing Clouds presenterar: Psychedelic Party
Live: Bird of Speech

Torsdagen den 10 mars
18:00-00:00 // 18 år
Fri entré

Kvällen presenteras med stöd av ABF Stockholm

Passing Clouds presenterar; Psychedelic Party
En kväll med psykedeliska toner från förr och nu, spetsad med bilder och film ur den mytomspunna historien. Försöken att vidga sinnena och besvärja den gråa vardagen fortsätter. Vi lovar låtar med band som hawaiianska Mu, Linda Perhacs och Mandrake Memorial samt toner från Bay Area som blandas med bosstown, folk, acid och obscuro.
www.passingcloudsmusic.blogspot.com

PROGRAM:
19.30 Live: Bird of Speech

-------------------------------
BIRD OF SPEECH
Föreställ dig ett överflöd av glasögon, klassisk cello, värmländska, trollhår, improvisation, norska, jazzpiano, glädje, ilska, svett och pondus. Birds of speech är bandet som älskar allt detta. De lever för detta. Frusna anländer de från Norrland på torsdagens morgon med varma nybakade EP:s. Birds of speech intar Högkvarteret en helt vanlig vardag med kråksång och buller & bång.
www.myspace.com/birdsofspeech


« Back to the calendar

11/03/09 – MANNEN – så funkar den (inte) Live: Upp upp upp och Back-Maria

195800_189153387782476_6593964_n

MANNEN - så funkar den (inte) Live: Upp upp upp och Back-Maria
When
Wednesday, March 9, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
MANNEN - så funkar den (inte)

Onsdag 9 mars
18 år//18:00-00:00
40 kr

EXPLOSIONER! SAMLAG! DANS! och PAPPOR.

KulturObservatoriet och kvalitetsteatern bjuder in till vårens första Manskväll - en kväll då inbjudna (du) konstnärsgenier tillsammans skapar/kartlägger/gör - Mannen. Kvalitetsteatern visar delar ur sitt work in progress "MAN - en utredning", UPP UPP UPP spelar sin manligaste spelning någonsin, vi bjuder på performance med risk för explosioner och världens manligaste musik (på riktigt). Dessutom får du möjlighet att buda (buda - inte bjuda) på din favoritman och erkänna dina hemligaste mansdrömmar.

Har du träffat en Man?
Vet du hur en Man ser ut?
Vet du vad en Man brukar göra?

"Många av mina närmaste vänner är faktiskt Män."
- xxx, 23 år

-----------------------------
Tävling!!
Ha din favoritman på plats under kvällen, gör en tydlig objektsbeskrivning och ställ sedan ut favoritmannen på vår visning. Högsta bud vinner en öl samt en affisch signerad och sponsrad av herrklubben "Maltriddarna kring det runda ordet".(http://goto.glocalnet.net/maltriddarna/)

Objektbeskrivning: Man.
Attraktivt läge.
Föreningen har god ekonomi.
Smakfullt inredd.
En minut från djupare känslor.
Nyligen stambytt.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=189153387782476

PROGRAM:
18.45 Insläpp
19.00 Visning av filmen 'Teddyboys' av Sylvelin Måkestad.
19.30 Eva Meyer Keller performance i baren
20.00 MAN - en utredning, kvalitetsteatern
20.30 DJ Erik Annerborn
21.00 Back-Maria
21.30 Upp Upp Upp
22.00 Eva Meyer Keller performance i baren II
22.00 DJ Josefin Karlström
23.00 DJ Melonen

------------------------
KULTUROBSERVATORIET är en sammanslagning av de två fria teatergrupperna Teater Referens och Kitten p. Projects. Från och med hösten 2010 bedriver de gemensam verksamhet. I höstas gjorde de föreställningen "Processen-fritt efter Franz Kafka". (http://kulturobservatoriet.com/)

KVALITETSTEATERN vill med teaterprojektet "MAN - en utredning" se det som alla tar för givet från andra sidan - vi vill göra dålig teater om lyckliga män. VÅLD. SEX. DANS. och PAPPOR. Vad är en man? vi vet inte. Den 9e mars visar vi hur långt vi har kommit. (kanske prestationsångesten slagit över och gjort oss oförmögna att göra annat än BRA teater om män med ångest. Kanske inte. den som kommer får se.)

EVA MEYER KELLER
http://www.evamk.de/

BACK-MARIA
http://www.myspace.com/mariapettersson

« Back to the calendar

11/03/08 – Flickpingis!

Flickpingis

Flickpingis!
When
Tuesday, March 8, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Flick-pingis!
Tisdagen den 8 mars
18-24 // 18 år // Fri entré
Kvällen genomförs med stöd av ABF Stockholm

Pingis har många ansikten och ikväll kör vi en retake på det enormt lyckade konceptet Flickpingis! Ikväll intas Högkvarteret av inga mindre än Flick-pingisdrottningarna Sanna & Frida. Det kommer att bli träskor, det kommer att bli smågodis och det kommer att bli retrosportkläder. FLICKPINGIS spelar en blandning av indie, soul och disco, eller, all bra musik med en touch av Ebba och Didrik blandat med
J-O Waldner.

I vanlig ordning står pingisbordet upplyst i scenrummet för dig att kuta runt runt. I par, ménage à trois eller i grupp.

Kom och spela, var en flicka!

« Back to the calendar

11/03/07 – Måndagsklubben Live: It\\\’s a boy

malmberg_claes3-530x216

Måndagsklubben Live: It's a boy
When
Monday, March 7, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18:00-00:00// 18 år
Alltid fri entré

Live: Its a boy! spelar live akustiskt i galleriet.

På 90-talet (åh vilket deprimerane 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

-----------------------------
It's a boy! bildades den 21 september 2010. Efter mycket fyllesnack och lite fylleverkstad under en lång tid så begav vi oss mot Ranhammarsvägen i Ulvsunda och hade vårt första rep. Detta visade sig vara början på något stort, något historiskt. Nu, 5 månader senare, är vi i full gång att släppa vår första EP, som är resultatet av en musikalisk fyllefest som blivit verklighet. Detta är dessutom bara början.

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=190501474315451


« Back to the calendar

11/03/05 – Hägerstens Botaniska Trädgårds Östersjögala

ostersjogala_600_400

Hägerstens Botaniska Trädgårds Östersjögala
When
Saturday, March 5, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Hägerstens Botaniska Trädgårds Östersjögala

Lördag 5 mars
18:00- 01:00// 20 år
60 kr
Föreställningen börjar kl 21:00

Hägerstens Botaniska Trädgård arrangerar en hyllningsafton för vårt närmaste, käraste och smutsigaste hav. I stället för att ge upp ett av världens mest förorenade vatten tror vi på att ge det så mycket kärlek som det bara går. Med hjälp av fantastisk performancekonst, en jättepadda, brandgula räddningsvästar, allsång och mycket mycket mer därtill uppmuntrar vi Östersjön och alla andra i nöd att inte ge upp utan fortsätta kämpa - det kommer kännas bättre och bli mycket klarare sikt framöver. Det måste det.

Under kvällen bjuder några av regionens bästa konstnärer på framträdanden av vitt skilda slag. Kanske vill någon annan spontant dela med sig av något - berätta ett badminne med algfri tång, återge ett möte med en säl eller ställa en viktig fråga om salthalt. Telefonslussarna kommer stå vidöppna under hela kvällen!

Den som vill bidra till Naturskyddsföreningens kampanj för att rädda Östersjön kan göra det direkt på plats.

På scen:

‪Ingrid Furre‬
‪Lise Haurun‬
‪Juni Järvi‬
‪Vilda Kvist‬
‪Josefine Larson‬
‪Anna Kinbom‬

‪Hägerstens Botaniska Trädgård är husband under hela aftonen, Natasja Loutchko visar en havsfilm och när du inte trodde att kvällen kunde bli mer fantastisk spelar DJ Algblomma upp till dans.‬

Bland sopor, bottendöd, finlandsfärjor och bogvisir döljer sig oändligt vackra djup och glittrande vågor.

Hjärtligt VÄLKOMNA!

-------------------
‪Hägerstens Botaniska Trädgård är ett musik- och konstprojekt som anlagts och sköts av Johan Eriksson, Sofia Hultin och Ingela Ihrman. Trädgården liknar ett experimentfält och fungerar som en abstrakt plattform där vi välkomnar besökare och deltagare att beblanda sig, för att på så sätt finna nya existensformer och skörda fin frukt. Tillämpandet av växelbruk innebär att trädgården flyttas runt till de platser som behöver den mest.
http://www.myspace.com/hagerstensbotaniska

« Back to the calendar

11/03/04 – Högkvarteret goes ABSOLUTLEY FABULOUS! Live: Bobbypinrocker Dj: Fabulous Sluts // Nadja Karlsson

abfab_A3_liggande_uppdateradhttp://www.myspace.com/bobbypinrocker

http://www.myspace.com/bobbypinrocker

Nadja Karlsson

Nadja Karlsson

Högkvarteret goes ABSOLUTLEY FABULOUS! Live: Bobbypinrocker Dj: Fabulous Sluts // Nadja Karlsson
When
Friday, March 4, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarteret goes ABSOLUTLEY FABULOUS!
Live: Bobbypinrocker
DJ: Fabulous Sluts// Nadja Karlsson
RÖR-ung konst hyllar Absolutley Fabulous!

18:00-01:00 // 20 år
50 kr (fri entré till kl. 19)

Presenteras med stöd av ABF

-------------------------

Absolutley Fabulous!
Det är dags för Högkvarteret att rivstarta månaden mars med att hylla allas våra Eddy och Patsy från tv-serien Absolutley Fabulous!/Helt hysteriskt!. Från början av 90-talet fram tills 2004 huserade och förgyllde Eddy och Patsy vår tillvaro i public service tv genom att visa två kvinnor i medelåldern, som var allt på en gång, framgångsika och misslyckade, på sina egna villkor. Både supandes, knullandes och drogandes utan att det någonsin blev hela berättelsen eller ens särskilt destruktivt. Ständigt bantandes och samtidigt tillfreds i sin kropp. Obönhörligt osäkra som småflickor och ändå underbart självsäkra utan en man, utan ett barn. Utan allt det som kvinnor sen begynnelsen blivit itutade hör ett "lyckat" liv till.

Så alla sweetie-darlings, klä upp er i era mest förskräckliga Versaceutstyrslar som Eddy eller svalt klassiskt som Patsy. Burra upp håret, ha något "för" tajt kring livet, bli lagom salongsberusad och tala alldeles för högt, förödmjuka män, äldre och barn som kommer i er väg - bli Eddy och Patsy för en natt.

PROGRAM
Kl 19.00 RÖR-ung konst hyllar serien Absolutley Fabulous!
Vi kommer att starta denna bubblande afton med en hyllning till serien Absolutley Fabulous av inga mindre än RÖR-ung konst! Var ni med på RÖRs Sound of Music Sing-a-long på Högkvarteret senast vet ni vad ni har att vänta. Ni kommer att få se en hyllning av Eddy, Patsy och hela Ab Fab som vi tror ni sent kommer att glömma.

Kl 21.30 Live: BOBBYPINROCKER
Live på scenen för att ge er fabulösa afton en riktig guldkant kommer Bobbypinrocker att stå!
Bobbypinrocker kommer alltså att för er, på Högkvarteret den 4 mars only, att framföra sin härliga tramporgelinfluerade pop med sina spektakulära texter, så kom, dansa med, lyssna och njut!

Kl 22.00-23.00 Nadja Karlsson spelar sin bästa Ab Fab musik för er!
Nadja diggar såklart Absolutley Fabulous och tar därför över Högkvarterets DJ-bås för att under en timme spela sin bästa Ab Fab musik för er!

Kl 23.00-01.00 Fabulous Sluts aka Miranda och Sofie! kommer under kvällen att tolka AB FAB musikaliskt.

Så kom gör oss sällskap i salongen, köp bubbel i baren och lyssna till Bobbypinrockers ljuva stämma. Dansa sedan så att svetten guppar med Nadja Karlsson och Fabulous Sluts och stöt oförskämt på någon stackare som skakar av rädsla. Låt Ab Fab visa vägen och lev för en kväll utan rädsla och utan tankar på vad som är korrekt, rätt och passande. Släpp tyglarna lite och var dig själv genom att bli Eddy och/eller Patsy.

Helt jävla Absolutley Fabulous!

----------------------------
BOBBYPINROCKER
http://www.myspace.com/bobbypinrocker
Ingrid Johansson's alias Bobbypinrocker kom till genom en tramporgel med en trasig tangent. I hennes tidigare karriär som timanställt vårdbiträde på diverse demensenheter och flykten från den verkligheten i alkohol och blues, odlades teman för musiken: trängtan, desperation och uppgivenhet.

NADJA KARLSSON
Nadja Karlsson är journalist, föreläsare med mera och har dessutom hållit i transvandringar i Stockholm. Nadja säger själv att Patsy Stone är mer en transa än en transa själv. Patsys totala avsaknad av självkritik samt ständiga törst på Bolli Stolli är så mycket Nadja! Nadja kommer självklart spela artister som dykt upp i serien som Marianne Faithfull & Elton John. Patetiska sjuttiotalare & stenhårda åttiotalare. Kanske något nytt men också en transa med sentimentala hits.

FABULOUS SLUTS
aka Miranda Rudy från Flying Colours och Sofie Scapa från Sluts'N'Hoes. ABSOLUTE DANCE CLASSICS möter Clueless, tacky nittiotals-R&B förenas med grogghaggorna och Pet Shop Boys bäras upp av Edinas klädstil. Det blir skamlöst helt enkelt - "It's Lacroix, sweetie!".

« Back to the calendar

11/03/03 – Semafor goes: nine to five

174869_112387378838621_5419869_n

Semafor goes: nine to five
When
Thursday, March 3, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor goes: nine to five

Torsdag 3 mars
18:00-00:00 (Salongen pågår mellan kl 20-22)// 18 år
20 kr

”I’m scrubbing the floors while you’re gawking, but you’ll never guess with whom you’re talking.”
Så sjöng den amerikanska medborgarrättsaktivisten Nina Simone. I den svenska samtidslitteraturen har metaforen ersatts av arbetsschemat, metonymin av tidkortet, elegin av lönebeskedet och sonetten av ob-listan. När poeten inte skriver handlar hon åt pensionärer, sitter i kassan, lastar av fartyg, slussas mellan arbetsmarknadsåtgärder.

Hur kan språket skildra arbetets enformighet? Vad finns det för likheter mellan språkarbete och vårdarbete? Vad har platsen för betydelse i arbetsplatspoesin? Bör poeter och arbetare göra gemensam sak?

Semafor goes nine to five och bjuder in poeterna Emil Boss (Vad avlägsna vi ser ut man kan knappt tro att det är vi) och Helene Rådberg (Det gula rummets små terapistycken) till en kväll om arbetets plats i litteraturen.

Vår nya performanceartist Imri Sandström gör ett framträdande utifrån Kristian Lundbergs
roman Yarden och vi presenterar den fransk-martinikanske författaren Patrick Chamoiseau på svenska, i Annakarin Thorburns översättning.

-------------------------

PROGRAM
18:00 Högkvarteret öppnar

20:00-22:00 Salongen pågår
Efteråt fortsätter diskussionen i baren där mat och dryck finns till försäljning.

Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

« Back to the calendar

11/03/02 – Arena: Förfest inför 8:e mars!

Print

hemmafru_flyer

Arena: Förfest inför 8:e mars!
When
Wednesday, March 2, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Förfest inför 8:e mars!

Torsdagen 2 mars
19:00-00:00// 18 år

Hemmafrutrenden är en uppmaning om återgång till det gamla fast nu på ett framgångsrikt och fartfyllt sätt. Detta skriver forskarna Catrin Lundström och Lena Sohl i senaste numret av Arena (1/2011).

Kom och fira feminismen med Arena. En helkväll på Högkvarteret med ett samtal om livsstilsideal, hemmafruns återkomst och feminismens utmaningar på 2010-talet.


Med: Catrin Lundström, genusforskare | Kristina Lindquist, Ottar | Lisa Magnusson, frilansskribent och bloggare | Samtalsledare: Devrim Mavi, Arena

PROGRAM
18:00 Högkvarteret öppnar

19:00 Samtalet börjar

DJ Carl Bildt & DJ Livmoder spelar skivor, en blandning mellan dansant pop och hip hop.

Du kommer att ha möjlighet att köpa årets första nummer av ARENA.

Läs mer om ARENA: www.tidskriftenarena.se

« Back to the calendar

11/03/02 – Mysklubben Dj: Bitte

mysklubben

Mysklubben Dj: Bitte
When
Wednesday, March 2, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Mysklubben

Onsdagen 2 mars
18:00-20:00// 18 år
Fri entré

Succén från förra året är tillbaka. Upplägget är givet: Mys är, vilket alla vet, ett läspiskt uttryck för after work. Det vill säga, precis vad det låter som, mys - eller lyckliga timmar - efter jobbet/skolan i baren på Högkvarteret en onsdag, där allting är lite extra mysigt och extra billigt mellan 18-20.

Ikväll står Hallongrottans grundare och numera finfin illustratör, Bitte Andersson!! bakom skivspelarna. Hon kommer att spela sin favvomusik och du bara njuter. Lättlyssnad feelgood från 60-talets Jamaica och USA (för sittdans på barstolarna) samt div stämningsfulla hits från andra flydda tider (får allt att kännas som på film) - ta med morsan!

« Back to the calendar

11/03/01 – Cinema Queer – SKÄGGFEST + spoken word, Alma Kirlic + ”Thank you Fairy Godmother”, Makode Linde

Cinemaqueer

Thank you Fairy Godmother - Makode Linde

Thank you Fairy Godmother - Makode Linde

Ever after - Makode Linde

Ever after - Makode Linde

Foto: Bohdan Piasecki

Alma Kirlic Foto: Bohdan Piasecki

Cinema Queer – SKÄGGFEST + spoken word, Alma Kirlic + ”Thank you Fairy Godmother”, Makode Linde
When
Tuesday, March 1, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Cinema Queer presenterar – SKÄGGFEST
Filmklubb på Högkvarteret
+ spoken word, Alma Kirlic
+ ”Thank you Fairy Godmother” av Makode Linde

18:00-00:00// 18 år
50 kr

CINEMA QUEER - SKÄGGFEST
Cinema Queers vårpremiär gick i nakenhetens tecken och vi klädde av oss i både film och musik. Efter nykommen kyla och snökaos känner vi att det åter är dags att klä på sig och det är inte bara kroppen som skall skylas. Tomten har det, Jesus har det och Usama bin Ladin har det. Stockholms hetaste filmklubb väljer den 1 mars att prisa det fantastiska SKÄGGET! Och vi tycker inte att männen skall få ha monopol på denna utsökta ansiktsprydnad. Vi uppmärksammar skäggets alla former och färger så sätt igång och odla eller införskaffa ett lösskägg och kom och festa med oss!

Som om det inte vore nog med en massa grym film på temat, så har Cinema Queer även bjudit in skägglängtande spoken word-artisten ALMA KIRLIC och konstnären MAKODE LINDE som ställer ut sin fantastiska sagoinspirerade och skäggbeklädda konst.

Vi utlovar en fantastisk kväll! Ses den 1 mars!

PROGRAM
18.00 Högkvarteret öppnar,
vernissage THANK YOU FAIRY GODMOTHER, av Makode Linde

19.30 Filmpass 1: BEARD OFF, BEARD ON

A BEARD FILM
(Ian Robertson, 2010)
EN VÄRLD AV ROUGE OCH SKÄGG
(Hanna Storby, Josephine Andersson, Malin Lindström, 2007)

20.30 Filmpass 2: MER ÄN BARA SKÄGG

MIN SKÄGGIGA MAMMA
(Maria Hedman, 2003)

21.30 Spoken word

BRANDTAL OM SKÄGG av ALMA KIRLIC

00.00 Cinema Queer stänger för denna gång

--------------------------

A BEARD FILM (Ian Robertson, 2010) 1 min.

Det finns olika sätt att raka sig på.

EN VÄRLD AV ROUGE OCH SKÄGG (Hanna Storby, Josephine Andersson, Malin Lindström, 2007) 29 min.
Sara är medlem i dragking-gruppen Odd Fellas. En dokumentär som varvar skarpa samhällsanalyser med fantastiska uppträdanden och vardagliga samtal vid frukostbordet.

MIN SKÄGGIGA MAMMA (Maria Hedman, 2003) 27 min.
*guldbaggebelönad 2004*
Karin och Mirjam leker häst. Deras pappa har slutat prata för länge sedan. Det är varmt och kladdigt. Mamma plockar hår från sig själv med pincett. Håren blir fler. Den kvalmiga luften dallrar. När Hästmannen kommer går allt mot sin oundvikliga upplösning.

UPPTRÄDANDE - ALMA KIRLIC
För Alma Kirlic är spoken word ett sätt att göra ett statement på ett så kraftfullt sätt som möjligt. Spoken word är, som hon ser det, ett forum där man kan hålla roliga brandtal. Kvällen till ära kommer Alma brandtala om Skägg, kvinnor utan män och mycket, mycket mer.

UTSTÄLLNING - MAKODE LINDE
Konstnären, musikern, klubbarrangören och gayprofilen Makode Linde gästar Cinema Queer med konstprojektet THANK YOU FAIRY GODMOTHER. I Makodes färgsprakande verk berättas en saga om hur samhällets motstridiga ideal och snäva könsroller aldrig kan krossa våra romantiska drömmar om evig ungdom, uråldrig vishet och Den Stora Kärleken.

--------------------------
CINEMA QUEER – Filmklubben för dig som tröttnat på det förutsägbara. Har du också tröttnat på att queerfilm i många sammanhang betraktas som ett ”wild card”? Som en kvot som fylls för att det är politiskt korrekt att göra så. Cinema Queer tycker inte att det räcker. Cinema Queer är ett forum för oss som tröttnat på ytliga Hollywoodrullar och bokbaserade svenska deckare. För oss som tröttnat på att variation är synonymt med trådsmala tatuerade tjejer och unga deprimerade män. Hos Cinema Queer väljer vi filmer med annorlunda utgångspunkt. Där det konstiga, normbrytande uppmuntras och ramar och regler ifrågasätts. Där film möter musik som möter konst som möter samtal som möter fest. På Cinema Queer, en gång i månaden, i Högkvarterets underjordiska källarvalv.

« Back to the calendar