11/04/30 – Balkanfezzzt! Live: Misch Masch Mezzengers

balkan_april_A3_hires

Misch Masch Mezzengers

Misch Masch Mezzengers

Dj Maruska

Dj Maruska

Balkanfezzzt! Live: Misch Masch Mezzengers
When
Saturday, April 30, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Balkanfezzzt!

Lördag 30 april
18-01 // 20 år
80 kr

Kvällen presenteras med stöd av ABF

Högkvarteret goes Balkan! Källaren, med dig inklusive, kommer att svettas som aldrig förr. När Högkvarteret ställer till med Balkanfezzzt igen är det lika efterlängtat som sist, och återigen dags att dansadansadansa till den bästa av Balkans musik. Det blir dejays, det blir livemusik och dina höfter kommer att rulla!

--------------------------------------
PROGRAM
20:00 Dansgolv av Balkanfezzzt specialinbjudna first-timers!

21:00 Live: Misch Masch Mezzengers

23:00 Fram till midnatt och lite till kommer sedan Högkvarterets egenmäktiga att inta dj-båset för att få dansgolvet att sjuda än mer.

Kom! Kom tidigt! Stanna hela natten!

------------------------------------
MISCH MASCH MEZZENGERS
Misch Masch Mezzengers spelar för första gången på Högkvarterets scen och är ett nystartat, elektriskt, eklektiskt kletzmerband från Stockholm. En galet svängig blandning av jazz, kletzmer och folk gör Misch Masch Mezzengers till en unik sammansättning av erfarna, utflippade och finfina musiker med fötterna i allt från gospel, jazz och gospel.
http://www.myspace.com/mischmaschmezzengers

DJ MARUSKA
Dansa in våren till galen eufori! Dj Maruska ger oss den bästa av den bästa Balkan musiken, och tar med oss på en gungande resa in i Valborgsnatten! Till midnatt ger hon oss allt och lite till! Jingelaka jingelaka opa!

« Back to the calendar

11/04/29 – KLUBB FRESHEST: Celebration of Womanhood goes SlutWalk

http://thefreshestfreshest.blogspot.com/

http://thefreshestfreshest.blogspot.com/

KLUBB FRESHEST: Celebration of Womanhood goes SlutWalk
When
Friday, April 29, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
KLUBB FRESHEST: Celebration of Womanhood goes SlutWalk

Fredag 29 april, Dansens dag
20-01//20 år
40 kr

----

http://vimeo.com/21600248

----

EFTERFESTEN (som istället blir förfesten) TILL SKANDALOMSUSADE CELEBRATION OF WOMANHOOD 2011!

Läs om hela dramat på vår blogg:
www.celebrationofwomanhood.blogspot.com

Föreställning eller ej, Freshest - The Evolution of Streetdance presenterar för- och/eller efterfesten till CELEBRATION OF WOMANHOOD 2011 och de fetaste kvinnliga akterna just nu - i klubbformat!

Liveakter och djs i en svettig mix från 20-01. På för-/efterfesten har alla dansare/skådisar/musiker fått fria händer.

Håll i hatten!

« Back to the calendar

11/04/28 – IN THE ACT ger KVALITATIV KONST Emma Pilipon och Dynasty Handbag

in-the-act_april

Dynasty Handbag

Dynasty Handbag "Bags"

Emma Pilipon "Carmen"

Emma Pilipon "Carmen"

IN THE ACT ger KVALITATIV KONST Emma Pilipon och Dynasty Handbag
When
Thursday, April 28, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
IN THE ACT ger: KVALITATIV KONST – Fine Art VS Ugly Art
Med: Dynasty Handbag (New York), Emma Pilipon (Malmö), Tidskriften Ful (Sverige), Ingela Johansson & Nina Svensson (Stockholm)

Torsdag 28 april
18:00-00:00// 18 år
50 kr

Med stöd av Konstnärsnämnden. Sveriges bildkonstnärsfond, IASPIS – Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer, Kulturförvaltningen och ABF

IN THE ACT är en nydanande scen för performance, på Högkvarteret i Stockholm. Det är en internationell och interdisciplinär mötesplats tillägnad liveakten, det svårsålda och svårdokumenterade nuet, det som du måste vara där för att uppleva.

IN THE ACT presenteras sista torsdagen i månaden under våren, och bjuder dig på performanceverk, samtal och musik. Baren har naturligtvis öppet hela kvällen.

IN THE ACT sammanför varje kväll en svensk och en internationell konstnär, som verkar inom ett överlappande konstnärligt område men i olika geografiska rum. Utifrån ett tema och ledord som de delar ett intresse för och förhåller sig till i sitt arbete, möts de i ett utforskande på Högkvarteret. Dessutom får de sällskap av liveartister och andra kulturaktörer, som verkar inom samma tema.

KVALITATIV KONST är en kväll av populär- och impopulärkultur, en afton i det allra högsta och det allra lägstas tecken. Vi ställer oss och er frågorna, vad är konstnärlig kvalitet, hur fungerar det, fungerar det?

--------------------
PROGRAM

19.00 INGELA JOHANSSON & NINA SVENSSON »BYRÅKRATIPOESI«

19.30 DYNASTY HANDBAG »BAGS«

21.00 EMMA PILIPON »CARMEN«

DESSUTOM! TIDSKRIFTEN FUL står för kvällens DJ-akt.

-----------------------
INGELA JOHANSSON & NINA SVENSSON »BYRÅKRATIPOESI«
Konstnärerna Ingela Johansson och Nina Svensson har i ett omfattande samarbetsprojekt, »A Sense of Solidarity«, arbetat med frågor kring den svenska arbetarrörelsens relation till konst och socialdemokratisk kulturpolitik. Projektet har många lager och följer olika spår och kan närmast ses som ett arkiv, eller kunskapsbank, att plocka ur där man bjuder in för deltagande. »A Sense of Solidarity« har tidigare band annat presenterats på LO kongressen (2008), Galleri Box i Göteborg (2010), Arbetets Museum i Norrköping (2010) och i utställningen Härpå Kalmar Konstmuseum (2010 / 2011).

Videoverket »BYRÅKRATIPOESI« är en del av projektet. I videon möts byråkrati och amatörism. Som voice over hör vi konstnären och poeten Beata Berggren, när hon läser citat från ansökningar och kuratoriska rapporter som har styrt fackföreningarnas konsttradition sedan 70-talet. Videon gör en omläsning av materialet som här blir ett textmaterialistiskt poem.

DYNASTY HANDBAG »BAGS«
Jibz Cameron – Dynasty Handbag – är en performance- och videokonstnär som är bosatt och verksam i Brooklyn, New York. Dynasty Handbags performance har enligt the New York Times blivit utnämnt till ”det roligaste och den högsta höjden av perfektion som performance scenen har sett på åratal”. Hon har erhållit utmärkelser som Fresh Tracks Artist in Residency Award at Dance Theater Workshop, Franklin Furnace Fund grant for the performing arts, Dixon Place Mondo Cane! Commission och Kindle Artist Grant Cycle. För nuvarande arbetar hon som assisterande professor på Performance Composition at NYU Tisch School of the Arts. Hennes verk har visats på platser som Dance Theater Workshop, NY, The New Museum of Contemporary Art, NY, The Kitchen NY, OUTFest, LA, PS122, NY. www.dynastyhandbag.com

»BAGS« är en berättelse om Dynasty Handbag som tar sig genom ett känslomässigt minfält bestående av 5 påsar på golvet, som alla obevekligt pratar, vill, behöver. Den bruna av papper är använd, sexig, övertygande och ack så tröttsam efter en lång fist-dust. Den svarta är krävande, ändrar sin åsikt konstant och talar djupt och ohyfsat. Den vita vill bara titta på, titta när du dansar för henne... hon säger dansa för mig! Den blå har en rutten cockneydialekt och blir självmordsbenägen vid tanken på att bli övergiven. Dynasty Handbag går blint från påse till påse, letar efter det där speciella, det lilla extra.

Förutom »BAGS« kommer Dynasty Handbag att utföra några korta performances från hennes repertoar av "bottomless spandex leotard of mind melting inner sprit ventriloquisms."

EMMA PILIPON »CARMEN«
Emma Pilipon är konstnär och bor och arbetar i Malmö. Hennes stora fascination och arbetsmaterial är det som oftast betraktas som ytligt och banalt. Med en skarp blick för detaljer och ett genuint intresse tar hon sig an berättelserna om kändisars liv, klichéerna och kitschen i veckotidningsjournalistiken. Emma Pilipon är utbildad vid Umeå Konsthögskola (1999-2004) och har bland annat ställt ut och uppträtt på Lilith Performance Studio, Malmö, Peepshow, Göteborg, Konsthall 1.0, Jönköping, Koh-i-noor, Köpenhamn, Kulturhuset, Nässjö och Galleri 21, Malmö. www.pilipon.com

»CARMEN« är en performance som utgår från "Habanera" eller "L'amour est un oiseau rebelle" av George Bizet. Det handlar om kärlek och om att vara stark. "L’amour est un oiseau rebelle / Que nul ne peut apprivoiser / Et c’est bien in vain qu’on l’appelle / S’il lui convient de refuser.” »CARMEN« har bland annat tidigare framförts på Lilith Performance Studio i Malmö, Alt_Cph i Köpenhamn och Bildmuséet i Umeå.

TIDSKRIFTEN FUL
Ful är en konsttidskrift som hyllar den queerfeministiska konstscenen med böcker, aktioner, ljud, scenkonst, alternativa rum och fulmusik. Ful är den enda svenska tidskriften som har ersatt hon och han med det fantastiska ordet hen. Ful blev vald till årets kulturtidskrift 2010. Från och med Ful #1 2011, som kommer ut i slutet på maj, kommer ful också att finnas på engelska. På Högkvarteret och In the Act kommer Ful att i DJ-båset vara pretty ugly och bjuda på maxad extra allt - beyond the hype - over the top - make it happenlåtar under kvällen.

-----------------------
IN THE ACT kommer tillbaka varje månad, med nya storslagna internationella och svenska konstnärer, nya musiker, nya teman, samtal och akter.

IN THE ACT presenteras av Högkvareret i samarbete med Imri Sandström. Imri Sandström är konstnär och arbetar med text, ljud video och performance. Hon har en MFA från Umeå Konsthögskola och Det Kongelige Danske Kunstakademi samt en ettårig master i ljudkonst från Dramatiska institutet. www.imrisandstrom.com

----------------
IN ENGLISH

IN THE ACT – an emerging space for performance in between
31st of March, 28th of April, 26th of May
18-00 18 years//
50 kronor

With support of The Swedish Arts Grants Committee, Iaspis – The Swedish Arts Grants Committeé’s International Program for Visual Artists, The Culture Committee of Stockholm and ABF

IN THE ACT gives: KVALITATIV KONST – Fine Art VS Ugly Art
28th of April 2011

Performances and participation by:
Dynasty Handbag (New York), Emma Pilipon (Malmö), Tidskriften Ful (Sweden), Ingela Johansson & Nina Svensson (Stockholm)

IN THE ACT is an emerging space for performance at Högkvarteret in Stockholm. It is an international and interdisciplinary room, a space dedicated to the live event, the present that tends to slide out of our hands, that is hard to document, hard to sell, and hard to experience unless you are there.

IN THE ACT invites you every last Thursday of the month, to performances, conversations and live music, as well as a bar awarded best in Stockholm.

IN THE ACT brings together one Swedish and one international performance artist, working within overlapping artistic domains but in different geographical spheres. From a theme and a catchword that they share an interest in, and relate to in their work, they are brought together for a mutual exploring at Högkvarteret. In addition, they are accompanied by live musicians and other artists working within the same theme.

KVALITATIV KONST is an evening of fine and ugly arts, a night of the very highest and the very lowest. We ask you and ourselves the questions, what is this concept of artistic quality? How does it work? Does it work?

---------------
PROGRAM

19.00 INGELA JOHANSSON & NINA SVENSSON »BYRÅKRATIPOESI«

19.30 DYNASTY HANDBAG »BAGS«

21.00 EMMA PILIPON »CARMEN«

IN ADDITION! THE MAGAZINE FUL constitutes the DJ-collective for the evening.
-----------------------
INGELA JOHANSSON & NINA SVENSSON »BYRÅKRATIPOESI«
The artists Ingela Johansson and Nina Svensson have worked together in an extensive collaborative project called »A Sense of Solidarity«. The project evolves around the Swedish labor movement in relation to arts and social democratic culture. The project consists of many layers and follows several different tracks, and could be viewed upon as an archive, or a bank of knowledge. »A Sense of Solidarity« has been shown at the Congress of LO (2008), Galleri Box in Gothenburg (2010), Arbetets Museum in Norrköping (2010) and in the exhibition Här at Kalmar Konstmuseum (2011).

The video piece »BYRÅKRATIPOESI« is part of that project. In the video, bureaucracy meets amateurism. As the voice over we hear the artist and poet Beata Berggren, as she reads the quotes from proposals and curatorial reports that have been directing the art tradition within the labor unions since the 1970’s. The video piece performs a re-reading of the material, that here turns into a text-materialistic poem.

DYNASTY HANDBAG »BAGS«
Jibz Cameron – Dynasty Handbag – is a performance and video artist who lives and works in New York. Her work has been seen at such institutions as Dance Theater Workshop, The New Museum of Contemporary Art, NY, The Kitchen, OUTFest Los Angeles, PS122. Dynasty Handbag performances have been heralded by the New York Times as "the funniest and most pitch perfect performance seen in years" and a "crackpot genius" by the Village Voice. She is the recipient of the 2007 Fresh Tracks Artist in Residency Award at Dance Theater Workshop, 2008 recipient of the Franklin Furnace Fund grant for the performing arts, the 2010 Dixon Place Mondo Cane! commission, and the 2010 Kindle Artist Grant Cycle. She is currently an adjunct professor of Performance Composition at NYU Tisch School of the Arts, Performance Studies Graduate Program. www.dynastyhandbag.com

»BAGS« is the story of Dynasty Handbag hopping through an emotional minefield of 5 bags on the floor all talking, wanting, needing, unrelenting. The brown paper one is used, sexy, persuasive and oh so tiring after a long bout of fisting. The black one is so demanding, yet keeps changing it's mind and speaks deeply and rudely. The whispy white wants only to watch, watch as you dance for her... says dance for me! The blue one has a rotten cockney accent and becomes suicidal at the thought of abandonment. These bags seem so familiar. Dynasty Handbag blindly goes from bag to bag, looking for that special something.

In addition to Bags, Dynasty Handbag will be performing a few short performance pieces from her bottomless spandex leotard of mind melting inner sprit ventriloquisms.

EMMA PILIPON »CARMEN«
Emma Pilipon is an artist who lives and works in Malmö, Sweden. Her major fascination as well as her work material is the things that are otherwise viewed upon as superficial and trivial. With a sharp eye for details and with a genuine interest, she goes out for the stories about the lives of celebrities, clichés and the kitsch in the journalism of gossip sheets. Emma Pilipon was educated at Umeå Academy of Fine Arts (1999-2004). Her work has been shown and performed at Lilith Performance Studio, Malmö, Peepshow, Gothenburg, Konsthall 1.0, Jönköping, Koh-i-noor, Copenhagen, Kulturhuset, Nässjö, and Galleri 21, Malmö. www.pilipon.com

»CARMEN« is a performance based on “Habanera”, or "L'amour est un oiseau rebelle", by George Bizet. It is about love and about being strong. "L’amour est un oiseau rebelle / Que nul ne peut apprivoiser / Et c’est bien in vain qu’on l’appelle / S’il lui convient de refuser.” »CARMEN« has earlier been shown at Lilith Performance Studio in Malmö, Alt_Cph in Copenhagen and at Bildmuséet in Umeå.

THE MAGAZINE FUL
Ful [translates “Ugly”] is an art magazine that celebrates the queer feminist art scene with books, actions, sound, performance, alternative rooms and ugly music. Ful is the only Swedish magazine that has eliminated the words she and he, and replaced it with a neuter (in Swedish “hen”). Ful was elected the Swedish art magazine of the year in 2010. When Ful is releasing their first edition of 2011, scheduled to May, the magazine will also be available in English. When visiting Högkvarteret and IN THE ACT, Ful will stand in the DJ booth and be pretty ugly, and give you maximum everything – beyond the hype – over the top – make it happen songs, all night long.

----------------
IN THE ACT will be back once a month during the spring with new grand international and swedish artists, new musicians, new themes, new conversations and new acts.

IN THE ACT is run by Högkvarteret in cooperation with Imri Sandström. Imri Sandström is an artist working with text, sound, video and performance. She has an MFA from The Academy of Fine Art in Umeå and The Royal Danish Academy of Fine Art, and an additional master in Sound Art from Dramatiska institutet. www.imrisandstrom.com


« Back to the calendar

11/04/27 – Gubbkvällen ger Folk 60\\\’s – Neil Young & Joan Baez Live: The once upon a times (Gbg) + Nils Harning och Jerry från Sternfall (Sthlm) DJ: Kraa

d570297n830

images-8

images-7

Gubbkvällen ger Folk 60's – Neil Young & Joan Baez Live: The once upon a times (Gbg) + Nils Harning och Jerry från Sternfall (Sthlm) DJ: Kraa
When
Wednesday, April 27, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gubbkvällen ger Folk 60's – Neil Young & Joan Baez
Live: The once upon a times (Gbg) + Nils Harning och Jerry från Sternfall (Sthlm)
DJ: Kraa

Onsdag 27 april
18-00// 18 år
Fri entré till bar och djs, 40 kr för båda konserterna

Presenteras med stöd av ABF

År 2011 fortsätter vi att återerövra gubben, fast på nya sätt. Vi bjuder upp till ett utforskande av den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla, tillsammans med två liveakter som utifrån kvällens utvalda gubbar tolkar och omtolkar, samt presenterar sitt eget material.

Folk 60's - Gubb- och tantkvällen hyllar folk & 60-talet med att ägna kvällen åt att tolka och lyssna sönder Neil Young och Joan Baez. Som smultron och lingon - eller nåt. En sak som är säker "we shall overcome".

Som vanligt bjuds det på rökig whiskey, gubbröra på knäcke och försiktig samt lite staplande pardans eller egen dans i ett hörn uppmuntras. Likaså något förvirrade men djupa samtal över Högkvarterets guldlackade bord. Alla gubbar välkomnas i källaren - unga, gamla, någonstans däremellan, kvinnor, män, något däremellan eller helt annat, brittiska gubbar, små gubbar, långa gubbar - alla gubbar!

-------------------------------
PROGRAM

19.30 The Once Upon a Times

21.00 Nils Harning och Jerry från Sternfall

Dessutom, i DJ-båset, till ditt förfogande:
DJ Kraa aka Sara Parkman

---------------------
The Once Upon a Times
www.myspace.com/xeniakriisin

The Once Upon a Times spelar berättelser om liv, död och allt däremellan. Bandet utgörs av Xenia Kriisin, Christoffer Johansson & Johan Hjalmarsson. De träffades för många många år sedan, i en stad bortom tid och rum. Göteborg. Efter en minnesvärd kväll av sång och dans och whiskey utbrast det glada gänget; "varför inte fortsätta detta äventyr?" Sagt och gjort. Xenia begav sig till sin kammare och började rimma, Johan började slå och Christoffer riva. Inför ännu en magisk kväll på Högkvarteret låter Xenia hälsa: "Det är en svår uppgift att försöka hylla två fantastiska berättare, men gubbkväll, nu kör vi! Jag, och mina två gubbar.”

Nils Harning och Jerry från Sternfall
www.myspace.com/sternfall

Fabulösa och sanna sagor bjuds när delar av den käraste klezmertysksvenska cabaretorkestern Sternfall denna kväll beträder Högkvarterets scen. ”Vi kommer att åka på Swanee River med Scott McKenzie via Melanie Safka och Pete Seeger för att landa hemma hos Fred Åkerström igen. Kanske får man kalla det solidarity forever”, säger sångaren Nils Harning och Jerry.

Sara Parkman, multiungen från norr, lovar dig en fantastisk blandning av folk och disco!! Fast på ett mjukt och ylleaktigt vis. Är det mysonsdag så är det trots allt mysonsdag!! Koraler kommer blandas med snortajta beats och fluffiga triphopbitar delar ljudligt utrymme med melankolisk ethno, allt för att göra Högkvarteret till den trygga och flippade plats du behöver i din vardag.


« Back to the calendar

11/04/26 – Högkvarterisk vardag

4615027449_ae292b3e6d-1-330x495

Högkvarterisk vardag
When
Tuesday, April 26, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarterisk vardag

Tisdag 26 april
18-00// 18 år
Fri entré

På Högkvarteriska vardagar öppnas portarna till stans bästa källarvalv med tidernas mest vidunderliga bar för att bjuda på löjligt låga priser, djupa samtal över guldlackerade bord, och sprudlande toner från kvällens eminenta DJ.

Välkomna!

« Back to the calendar

11/04/25 – Stängt!

bar

Stängt!
When
Monday, April 25, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Idag har Högkvarteret stängt.

Välkomna tillbaka ner i källaren imorgon.

/Högkvarteret

« Back to the calendar

11/04/23 – Klubb RAH!RAH!REPLICA Live: TIR Performance och Kutterfugel

Affisch: Linnea Puranen

Affisch: Linnea Puranen

Klubb RAH!RAH!REPLICA Live: TIR Performance och Kutterfugel
When
Saturday, April 23, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb RAH!RAH!REPLICA Live: TIR Performance och Kutterfugel

Lördag 23 april
18-01// 20 år
Fri entré fram till 20.00 sedan 50 kr

Är du också trött på att leta runt i Stockholms nischade klubbvärld och aldrig hitta hem? Rikta in dig på något de flesta redan har sitt öga på- kvinnliga musiker och konstnärer!

Varje kväll bjuder på en sprudlande blandning av allt från livemusik till installationer och skanderande av poesi och performances. Videoprojektioner och konst i alla former pryder Högkvarterets väggar och kvällen börjar med en vernissage med den/de aktuella konstnärerna närvarande!

Med fast grepp om ölen i handen kan du utforska musikaliska horisonter historiskt och geografiskt i jakten på det bästa från det andra könet. Post Punk, Acid Jazz, Swing, Elektroniskt, Fados, Indie, Shoegaze, Neo-psykadelisk, Blues, Hip-Hop, Balkan, Tuggummipop, Kambodiansk rock'n'roll, Lo-fi och Kletzmer siktar ikväll för den gemene mänskans svaga punkt: kvinnor med sexiga röster.

----------------------
PROGRAM
19.00-20.00 Vernissage

20.00-01.00 Kalas!

DUO REPLICA vänder vax tillsammans med MARIE MARÄNG, CHARLIE&NIKO OCH HONEYBADGER

Live: TIR Performance och KUTTERFUGEL

Utsällning denna afton av och med LINNÉA PURANEN

Kvinnor på scen, kvinnor bakom scenen och kvinnor i högtalarna. Vi kommer att få er att skrika som små flickor!


« Back to the calendar

11/04/22 – Abonnerat

3

Abonnerat
When
Friday, April 22, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Idag har Högkvarteret stängt för en privat tillställning.

Välkomna tillbaka ner i underjorden imorgon.

/Högkvarteret

« Back to the calendar

11/04/21 – MANNEN – så funkar den inte. #2 Live: Björn Karlsson och Anna Giertz

manskväll 2

MANNEN - så funkar den inte. #2 Live: Björn Karlsson och Anna Giertz
When
Thursday, April 21, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
MANNEN - så funkar den inte. #2

Torsdag 21 april
18-00// 18 år
40 kr, men baren är gratis att stå i.

Ännu en gång bjuder kvalitetsteatern och Kulturobservatoriet in till en fullt späckad manskväll på Högkvarteret. Den här gången slår vi till på skärtorsdagen och eftersom vi har vår egen pejl på religiösa högtider lockar vi med både profet-pimpning (regel nr1: alla profeter är män), nattvard (din sista måltid, någonsin) och KORSFÄSTELSE - under en och samma kväll! (Givetvis lottar vi även ut evigt liv.)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A4rtorsdagen

'MAN - en utredning' undersöker vidare och kommer den här gången dela med sig av djupblodande insikter om KUKen, den manliga arvssynden och Gay Chicken (no homo). Andra inbjudna konstnärsgenier (utöver dig) för kvällen är inga mindre än DJ Emilia Holmqvist från rosade klubben "I love" i Malmö, the performancekonstnärssjäl Björn Karlsson och mångsysslar/performance/musiker-stjärnan Anna Giertz!

Fler genier tillkommer.
Vi finns på facebook.
och på: www.kulturobservatoriet.com
« Back to the calendar

11/04/20 – HumorHög – humorscen du inte kan vara utan + Mysdj: DJ Disaster aka Tove Jonsson

HumorHög_A3_v2

HumorHög – humorscen du inte kan vara utan + Mysdj: DJ Disaster aka Tove Jonsson
When
Wednesday, April 20, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
HumorHög ✯✯ humorscen du inte kan vara utan

Onsdag den 20 april
18-00 / 40 kr / 18 år

Aftonen presenterar i samarbete med ABF Stockholm

Mysdj i baren: DJ Disaster aka Tove Jonsson

Oformellt och officiellt, lågt och högt, brett och smalt i en hög med humor! Här startas ny klubb! HumorHög bjuder till för första gången och bjussar på den scen som du suktat efter, men inte kunnat sätta fingret på. Smattrande vokaler, en ball power point, råa ord, fin/ful-känsla och ett skitjävlabra skämt. Det händer mellan de röda sammets draperierna på HumorHög! Glid ner i källaren, kicka i baren och låt Emma Knyckare och Julia Thelin sköta resten.

På den glittriga premiären får vi bl.a ta del av
Marja Nyberg

Evelyn Mok

Aron Flam

Agneta Wallin

Bianca Meyer

Sara Parkman (smaskig fakta)


✯✯ PROGRAM ✯✯

18.00 Högkvarteret öppnar

19.00 HumorHög

Premiär!
Kul!
Kom!

-----------------------
MYSKLUBBEN
Succén från förra året är tillbaka. Upplägget är givet: Mys är, vilket alla vet, ett läspiskt uttryck för after work. Det vill säga, precis vad det låter som, mys - eller lyckliga timmar - efter jobbet/skolan i baren på Högkvarteret en onsdag, där allting är lite extra mysigt och extra billigt mellan 18-20.

Mysdj i baren: DJ Disaster aka Tove Jonsson

« Back to the calendar

11/04/19 – Dr. Sketchy\\\’s Anti Art School Sweden – Le Carnaval Des Animaux! + Vernissage: Julia Gillard »American Fragments«

Sketchys Animal Farm

juliagillardvernissagekort

Dr. Sketchy's Anti Art School Sweden - Le Carnaval Des Animaux! + Vernissage: Julia Gillard »American Fragments«
When
Tuesday, April 19, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Dr. Sketchy's Anti Art School Sweden - Le Carnaval Des Animaux!
+ Vernissage: Julia Gillard »American Fragments«

Tisdag 19 april
18-00// 18 år
50 kr

Is it Alice in Wonderland gone mayhem? Is it the Wizard of Oz on a trip to the zoo? Or Animal Farm with a glitterdress? We don't know either, but we do know that you don't want to miss this...

Dr. Sketchy's Sweden proudly presents, all the way from San Francisco, the amazing, the fabulous, the...blue: Scotty the Blue Bunny!! Joining him on stage is our very own Hootchy Kootchy Mama and unicorn for the evening: Virginia Valentine! We also have our 'favorit i repris', The Mistress of Masks: Emelie Henriksson!

And more surprises to come!

Playing music to accompany this Carnaval des Animaux is our faithful and fabulous DJ Beat Girl!

Welcome!
xx - Sketchy Mistresses Lola & Evy
-------------------

Julia Gillard
»American Fragments«
19/4 – 14/5, 2011

Vernissage 19 april kl. 18-21
DJ: Filippa Hanzon ger dig gamla och nya favoriter, från ledset till dans, med tyngd.

»American Fragments« är en utförlig introduktion till den amerikanska fotografen Julia Gillards arbete. Istället för att presentera en av Gillards serier, har Galleri Lundh Åstrands gästcurator Hanna Wildow valt att presentera ett omfattande urval porträtt från samtliga av Gillards hittills genomförda projekt. De 36 fotografierna bildar tillsammans ett gemensamt verk som introducerar oss till en resa mellan dokumentation och fiktion av ett USA bakom kulisserna.

Julia Gillard är en dokumentärfotograf bosatt och verksam i Brooklyn, New York. Hennes arbete kan beskrivas som en illustrerande social analys av USA, ett land inom vilket hon ser lika mycket lycka som sorg. Denna dualistiska och pågående erfarenhet återfinns som sporadiska men ändå koherenta fragment i »American Fragments«. Tillsammans bildar de ett slags sociala dokument, som syftar till att bidra till konstruktionen av det ironiska kollektiva minnet av USA.

Gillards undersökande av de människor och identiteter som lever i dessa landskap kan också betraktas som ett inlägg i diskussionen om det dokumentära fotots (o)möjligheter. Det dokumentära förstås som det osminkande, neutrala och reella, där det saknas fiktiva och sceniska arrangemang. Vi förväntar oss det autentiska, och det verkliga. Julia Gillard tar i »American Fragments« med oss på en resa in i en sådan autentisk, osminkad verklighet från ett USA som vi i Sverige sällan ser, och som när vi ser den endast ser den i fiktionaliserad form.

Resultatet blir ett fascinerande glidande över dessa hala gränsdragningar, som på en och samma gång både förfinar och suddar ut skiljelinjerna mellan det dokumentära, det iscensatta och det fiktionaliserade. Det är en verklighet som ser ut som att den nästan vore verklig. Kvar står vi som betraktare med en förvirring om var verkligheten blir till en fantasi och var fantasierna tar sig in i våra verkligheter.

------------
American Fragments is an extensive introduction to the work of the American photographer Julia Gillard. Instead of presenting one of Gillard’s series, the guest curator of Gallery Lundh Åstrand, Hanna Wildow, chose to present a wide-ranging selection of portraits from a number of Gillard’s projects to date. The 36 chosen photographs together constitute a single piece, examining the line between documentary and fiction through a behind-the-scenes journey across the United States.
Julia Gillard is a documentary photographer living and working in Brooklyn, New York. Her work can be described as a pictorial social analysis of the Untied States, a country within which she sees as much sadness as joy. This dualistic experience can be found throughout the images in American Fragments. Together these fragments constitute a kind of social document that aims to contribute to the collective ironic memory of the United States.

When Gillard examines the people living within the United States, her images can also be understood as a point of discussion on the (im)possibilities of documentary photography, where images are understood to be real and where staged setups are absent. We are expecting the authentic and the intrinsic. In American Fragments, Julia Gillard offers us an authentic, unvarnished United States, one that we in Sweden rarely see, and when we do see it, it is limited to a fictionalized sphere.

The result is a blurring of the lines between the documentary, the staged and the fictionalized. It is a reality that looks almost real. As spectators, we are left to decide where reality turns into fantasy and when the fantasies become our realities.


« Back to the calendar

11/04/18 – Måndagsklubben Dj: Chia Imam

malmberg_claes

Måndagsklubben Dj: Chia Imam
When
Monday, April 18, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18-00// 18 år
Alltid fri entré

Kvällen presenteras med stöd av ABF

Dj: Chia Imam
Disco som får hormonerna att spritta till i vårkvällen.

På 90-talet (åh vilket deprimerande 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/04/16 – Festa med Feministiskt Perspektiv!!! Live: Strula med Siri

feministisktperspektiv

Festa med Feministiskt Perspektiv!!! Live: Strula med Siri
When
Saturday, April 16, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Festa med Feministiskt Perspektiv!!!

Lördag 16 april
18-01// 20 år
60 kr

Fantastiska bandet Strula med Siri ska spela, det blir Poetry Slam med Namo Marouf och dansgolvet kommer att lyfta när DJ KATJA GUSTAFSSON & Radical Love Crew kör igång!

--------------------------------
PROGRAM

20.45 Namo Marouf

21.15 Strula med Siri

22.30 Dj Katja Gustafsson och RLC

Hjärtligt välkomna!

--------------------------
Vilka är vi?
http://feministisktperspektiv.se/
http://www.facebook.com/event.php?eid=186690588039830

STRULA MED SIRI
http://www.myspace.com/strulamedsiri

KATJA-GUSTAFSSON
http://www.facebook.com/pages/DJ-KATJA-GUSTAFSSON/115526241828707?sk=info


« Back to the calendar

11/04/15 – Tryckarklubben: LIVEKARAOKE med Emma W DJ:Bike Bonkers

tryckarklubben

Tryckarklubben: LIVEKARAOKE med Emma W DJ:Bike Bonkers
When
Friday, April 15, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Tryckarklubben med LIVEKARAOKE
Fredagen den 15 april
18-01 // 20 år
50 kr
Aftonen presenterar i samarbete med ABF Stockholm

Fåglar kommer flygande från söder – vi vet att är det vår. Förstärkning kommer farande från väst – nu är det fest! Efterlängtad bjuder vi in till TRYCKARKLUBBEN, kom för att ta de första stapplande stegen ut på dansgolvet, nynna med i balladerna, låt dig dras med för att sen aldrig kunna få nog. Denna fredagskväll ger Högkvarteret er LIVEKARAOKE och Göteborgskänsla. Det blir göttigare än göttigast när livekarrepianisten EMMA W tar plats framför pianot och stämmer upp tillsammans med er. Beundra din skönsång och bjud upp gång på gång. Mellan varven snurrar BIKE BONKERS aka Iki Gonzalez skivorna.

-----------------------
PROGRAM

18.00 Högkvarteret öppnar

19.00 Börjar våra värdinnor att samla in anmälningar och namn.

20.00 Livekaraoken startar

21.30 Andra karaokepasset

23.00 Tredje och sista karaokepasset

-----------------------
Varje livekaraoke behöver sin ledsagare och vilka bättre lämpade för jobbet är Sailor Boy och Världsbanken från Rosa Drömmar? De kommer att peppa upp dig, presentera dig, körasånga dej och applådera dej! Hela kvällen!

Efter att du tagit plats på scenen fortsätter romansen med det bästa starka balladerna, dansgolvet fylls när DJ Bike Bonkers aka Iki fortsätter ge oss smäktande hits. Powerballaden kommer nå nya tonartshöjder, omfamna allt och alla, ett får-jag-lov ifrån tryckaren.

Cindy, Celine, Mariah, Bonnie, Dolly och Du. Alla kommer va där så kom bara kom!

« Back to the calendar

11/04/14 – Konsert: Prince of Assyria

Prince of Assyria 2

Prince of Assyria

Prince of Assyria

Konsert: Prince of Assyria
When
Thursday, April 14, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Konsert: Prince of Assyria

Torsdag 14 april
20-00//18 år
40 kr

Kvällen ges med stöd av ABF

Melankolin, sorgen och den omättliga längtan i en och samma person. Ninos Dankha är Prince of Assyria och gör en efterlängtad Sverigespelning på Högkvarteret tillsammans med sitt band. Åter från Berlin ner mellan sammeten, en coma back för er som lyssande på Högkvarterets ettårsfest och vill ha mer, för er som aldrig hört och för alla oss som älskar det.
Lyssna in dig på: http://www.myspace.com/princeofassyria
Andra skivan är på ingång och ikväll ger vi dig en premiärlyssning.

Välkommen!

« Back to the calendar

11/04/13 – Releasefest för Kristina Sigunsdotters Sjöpojken + Mysdj: Tom Malmnäs

mysklubben

Kristina Sigunsdotter www.kristinasigunsdotter.se

Kristina Sigunsdotter www.kristinasigunsdotter.se

Releasefest för Kristina Sigunsdotters Sjöpojken + Mysdj: Tom Malmnäs
When
Wednesday, April 13, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Releasefest för Kristina Sigunsdotters Sjöpojken
+ Mysdj: Tom Malmnäs ger Bonsoir rio snob

Onsdag 13 april
18-00//18 år
Fri entré.

Nu släpps äntligen Kristina Sigunsdotters skönlitterära debut Sjöpojken på Tusculum förlag. Detta firas med stor releasefest på Högkvarteret onsdag 13 april kl 19.00.
Det blir uppläsning av författaren till specialkomponerad musik av cellisten Cecilia Radkiewicz och gästuppträdanden av bland andra skådespelerskan Anna Wallander och musikern Ola Joyce.
Passa också på att låta konstnärerna Olle Forsslöf, Elliot Alfredius och Patrick Ryan Crotty gadda dig med en Sjöpojken-tatuering!

---------------------------
Sjöpojken är en mörk poetisk saga för vuxna om vad som händer när en ensam pojkes mardrömmar går överstyr. Och om helvetesstaden han byggt där smogen är så tät att den täcker solen och tiden bara existerar genom pianistens toner. Där bor den exhibitionistiska kungen, Krokodilkocken, hororna och ministrarna med regnbågsskägg och där finns Lifterskan som förälskar sig i Sjöpojken.

Sjöpojken kommer finnas tillgänglig för signering och försäljning till specialpriset 100 kr!
Läs mer om Kristina Sigunsdotter och Sjöpojken här:
www.kristinasigunsdotter.se
www.tusculum.se

Ur Sjöpojken:
I staden är Gud en fähund
och det ryker ur invånarnas hål
som om de vore vulkaner,
spyende stålverk, brinnande svål

Här föds hororna med röda läppar
och myntinkast i pannbenet
de skramlar av dollar och dimes
pissar silver i månskenet

--------------------------
MYSKLUBBEN
Succén från förra året är tillbaka. Upplägget är givet: Mys är, vilket alla vet, ett läspiskt uttryck för after work. Det vill säga, precis vad det låter som, mys - eller lyckliga timmar - efter jobbet/skolan i baren på Högkvarteret en onsdag, där allting är lite extra mysigt och extra billigt mellan 18-20.

Mysdj i baren: Tom Malmnäs

Bonsoir rio snob
Ett personligt urval av den bästa franska 60-talspopen. Naivt, poserande och charmant. Klapp- och dansvänliga refränger, samt texter om Dracula, Dr Jekyll och Harley Davidson utlovas.


« Back to the calendar

11/04/12 – Högkvarterisk Vardag + Passing Cloud Psychedelic Party

4615027449_ae292b3e6d-1

www.passingcloudsmusic.blogspot.com

www.passingcloudsmusic.blogspot.com

Högkvarterisk Vardag + Passing Cloud Psychedelic Party
When
Tuesday, April 12, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Högkvarterisk Vardag + Passing Cloud Psychedelic Party

Tisdag 12 april
18-00// 18 år
Fri entré

På Högkvarteriska vardagar öppnas portarna till stans bästa källarvalv med tidernas mest vidunderliga bar för att bjuda på löjligt låga priser, djupa samtal över guldlackerade bord, och sprudlande toner från kvällens eminenta DJ.

--------------------
Passing Clouds presenterar; Psychedelic Party

Från klockan 19:00.

En kväll med psykedeliska toner från förr & nu, spetsad med bilder & film ur den mytomspunna historien. Försöken att vidga sinnena & besvärja den gråa vardagen fortsätter.

Vi bjuder på psykedelisk blues, soul och folk, från 60-talet & framåt.

www.passingcloudsmusic.blogspot.com

« Back to the calendar

11/04/11 – Måndagsklubben Live: St. Catharina

malmberg_claes

Måndagsklubben Live: St. Catharina
When
Monday, April 11, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18-00// 18 år
Alltid fri entré

Kvällen presenteras med stöd av ABF

Live: St. Catharina, musikperformance

På 90-talet (åh vilket deprimerande 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/04/09 – A DEAL WITH GOD – en tribute till Kate Bush av Högkvarteret & Pjotr Live: The Tiny, Mariam Wallentin, Tikkle Me med flera

katebush_A3_lowres_obestruket

The Tiny www.thetiny.net

The Tiny www.thetiny.net

HagerstensBotansiskaTrädgård www.myspace.com/hagerstensbotaniska

Hägerstens BotaniskaTrädgård www.myspace.com/hagerstensbotaniska

Mariam Wallentin www.wildbirdsandpeacedrums.com

Mariam Wallentin www.wildbirdsandpeacedrums.com

Tikkle Me www.myspace.com/tikkleme

Tikkle Me www.myspace.com/tikkleme

ZAFIRE VRBA

ZAFIRE VRBA

Pjotr www.myspace.com/who_is_pjotr

Pjotr www.myspace.com/who_is_pjotr

A DEAL WITH GOD - en tribute till Kate Bush av Högkvarteret & Pjotr Live: The Tiny, Mariam Wallentin, Tikkle Me med flera
When
Saturday, April 9, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
A DEAL WITH GOD
- en tribute till Kate Bush av Högkvarteret & Pjotr

Med The Tiny, Mariam Wallentin från Wildbirds and Peacedrums, Tikkle Me, Hägerstens Botaniska Trädgård, Zafire Ruby och flera hemliga gäster.

Lördag 9 april
18-01//20 år
80 kr

Med stöd av ABF Stockholm och i samarbete med EMI Music Sweden

"Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Unbelieavable!"

En keltisk häxa från Stonehenge, ett geni från de brittiska öarna, en skygg stjärna oberoende av trender och tyckande, en känd perfektionist som kompromisslöst gör musik som ingen annan. "All artists are thieves. You eat what you steal, digest it and it becomes a part of you. You never just copy, of course." Kate Bush är inte allas kopp te, långtifrån. Precis som hon säger på skivan The Dreaming, "some say that heaven is hell, some say that hell is heaven", känner vi definitivt att Kate är något av det närmsta vi kan komma just himmel och helvete på det musikaliska planet.

Vi har tidigare hyllat Nina Simone och Janis Joplin, denna tribute tillägnar vi just Kate Bush. Som en av de första artisterna, kvinnliga eller ej, tog Kate Bush successivt kontroll över sin musik. Bush gjorde det först och har därmed gett alla de artister som velat ett facit att gå efter. En väg som visar att det går att göra musik på sina egna villkor. Högkvarteret och Pjotr, ett dedikerat Kate Bush-fan, har bjudit in en samling egensinniga, etablerade och oetablerade artister för att för en kväll sjunka djupt ner i Kate Bushs drömlika universum, lika storslaget och egensinnigt som alltid på Högkvarteret. Äktenskapet mellan Högkvarteret och Pjotr, i form av en kväll helt tillägnad Kate Bush, är mer eller mindre självklart efter succén då vi tillsammans back in the days på lilla El Mundo 2007 bjöd in till en i tanken liten Kate Bush tribute, som tog oss till helt oanade höjder. Den gången kom fans resande långväga, för att höra tongångar, texter och framförallt den unika röst som tillhör en av vår tids mest begåvade artister.

Och nu, igen, lika storslaget och egensinnigt som alltid på Högkvarteret: Den 9 april bjuder vi in dig till A DEAL WITH GOD. Vi visar Kates kortfilm The Line, The Cross and The Curve (från skivan The Red Shoes), små och stora artister, DJ, performance, dans, samt fantastiska videos rullande genom kvällen tillsammans med en inspelning av hennes enda konsert. Med en karriär som startade 1978 med Wuthering Heights fram tills den senaste skivan Aerial, utgiven 2005, så finns det lika mycket att insupa musikaliskt likväl som visuellt en afton som denna. Dessutom, bisarrt nog så började det bara veckor efter att detta event spikades poppa upp nyheter om att Kate ska släppa ett nytt album i maj i år - Director’s Cut. Här ställer Kate The Sensual World (1989) och The Red Shoes (1993) i fokus återigen – detta, och att hon även jobbar på helt nytt material, känns så klart för bra för att vara sant och är den bästa pepp vi kan få inför kvällen!

För en natt är vi lika starka som svaga, goda som onda, och sällsynta som självklara när vi fyller oss med Kate Bush musik och persona.

We are Waking the Witch... feeling the pull of the Bush... and we are all yours, Babooshka, Babooshka, Babooshka ya ya.

------------------------------------------
PROGRAM

19.00 Filmvisning: The Line, The Cross and The Curve
The Line, the Cross and the Curve är Kates första och hittills enda regi och skådespelarinsats, förutom henne själv medverkar även Miranda Richardson och koreografen Lindsay Kemp, som var Kates mentor inom dans i början av hennes karriär. Filmen är i grunden en förlängd musikvideo med låtar från Kates skiva The Red Shoes som släpptes 1993, som i sin tur är inspirerad av den klassiska filmen The Red Shoes av Powell/Pressburger vilket framgår tydligt i Bushs version. Skivan The Red Shoes står återigen i fokus på Director’s Cut vilket gör filmen ännu mer aktuell. Kate referar dock själv numer mest till filmen som ”a load of bollocks” – och ja, vad man än tycker så är den ett måste att se för alla gedigna Kate Bush-fans!

19.30 Pjotr – HusDJ hela kvällen lång
www.myspace.com/who_is_pjotr
”Jag kommer aldrig glömma första gången jag såg Kate Bush. I tidig pubertet när jag satt och tittade på musikvideos på tv efter skolan en dag, såg jag Babooshka och blev helt fascinerad. Hon var så konstig och intensiv. Men egentligen var det inte förens år senare som jag började lyssna på Kate på riktigt, när jag var 17 någonting. Jag var inte redo innan. Då började en av mina största musikaliska resor, när jag djupdök i allt som Kate har gjort. Eftersom hon är influerad av så mycket olika slags sorters musik, film, dans, konst och litteratur är det inte svårt att förstå varför jag alltid återvänder till Kate när jag är trött på all musik i min skivsamling. Det kan gå dagar eller år, men det finns alltid ett Kate Bush album som passar när jag har musikhärdsmälta. Jag vet inte vad mer jag ska säga utan att det blir löjligt. K8 is Gr8, helt enkelt.”

20.00 Hägerstens Botaniska Trädgård
www.myspace.com/hagerstensbotaniska

"Kate Bush är allt vi inte är. Allt med henne; hennes sång, hennes dans, hennes videor, allt är så snyggt. Så är inte vi. Fast vi tror att vi liksom satsar lika hårt på nåt sätt. Kanske blir vår hyllning lite tafatt men kärleksfull. Nervös men öm. Trasslig men ärlig. Trevande men med hjärta. Det är i sin ordning.”

21.00 The Tiny
www.thetiny.net

”Kate Bush är vår husgud. Vi älskar Kate Bush, och förundras över hennes musik. Hon är en stor inspirationskälla. Vi kommer bjuda på bra och knäpp musik, och er fram emot att möta (er) folket på Högkvarteret.”

22.00 Mariam Wallentin / Wildbirds & Peacedrums
www.wildbirdsandpeacedrums.com

"Jag växte upp med en förkärlek för mörka och tunga röster, någonting som nästan borrar hål i marken. Men så en dag riktade jag blicken och öronen upp mot himlen och där fanns en helt oupptäckt värld av höga, lätta röster, röster som får saker att liksom glimra och känslor att sväva. Kate’s röst är en av dom. Och det ska bli ett sant nöje att äntligen ge mig själv tid att gräva in mig i hennes förtrollande värld inför denna spelning.”

22.45 Tikkle Me
www.myspace.com/tikkleme

"När jag första gången, för några år sen, fick höra att mitt sätt att sjunga påminde om Kate, hade jag ingen större koll på vem hon var. Med tiden har jag förstått hennes storhet och vikten av komplimangen, även om jag aldrig lyssnat så intensivt på hennes låtar som inför denna spelning. Det jag tycker är intressant och roligt är hennes experimentlusta och att det finns så många olika nyanser i låtarna att jobba med. Det gör det lätt att presentera hennes material i en helt ny tappning, vilket är precis vad vi kommer att bjuda på."

23.30 Zafire Vrba

"Jag mailade Kate härom dagen för att fråga hur hon själv vill bli firad. Det lutar åt att det blir en hyllning som är svindlande immateriell, ungefär som doft, rymd, höjd och luft."

23.00-01.00 Pjotr - DJ

”K8 is Gr8”

---------------------------------------
OM AKTERNA

PJOTR är grundaren till klubbarna Manic Panic, Tête À Claques och Sorry We Killed You och har spelat på otaliga klubbar runt om i Europa. Pjotr är besatt av känslan av att få oss att gunga till nastiga, bounciga beats och hans quest att få oss beroende av hans tunes fortsätter ikväll, men som A DEAL WITH GOD's hus-DJ byts dock elektronikan ut mot mer experimentell pop från Kate Bush. Det kommer bjudas på klassiska hits, obskyra Japanska B-sidor, knastriga mp3:or - inget Kate Bush-verk kommer vara orört. Dessutom blir det säkerligen en hel drös av Kate-covers och hyllningar. Kanske tom någon risig karaokeversion…

HÄGERSTENS BOTANISKA TRÄDGÅRD är ett musik- och konstprojekt som anlagts och sköts av Johan Eriksson, Sofia Hultin och Ingela Ihrman. Trädgården liknar ett experimentfält och fungerar som en abstrakt plattform där vi välkomnar besökare och deltagare att beblanda sig, för att på så sätt finna nya existensformer och skörda fin frukt. Tillämpandet av växelbruk innebär att trädgården flyttas runt till de platser som behöver den mest.

THE TINY träffades år 2002 på Kägelbanan. Och blev kära. Sen blev de The Tiny. Då blev alla kära i dem, de släppte skiva och turnerade runt hela världen. Sen bröt de med The Tiny. Sen kom de tillbaka med The Tiny igen, släppte en till skiva, och alla blev på nytt kära i The Tiny. De är kort och gott helt fasligt bra. ”Total inlevelse som ger total upplevelse”, som ett fan en gång uttryckte sig.

MARIAM WALLENTIN är sångerskan i Wildbirds & Peacedrums, en duo med ett alldeles egensinnigt och säreget sound, som har kallats allt från slavarnas sång på bomullsfält till freakfolk, punk och jazz. Det är hårdhudat och smutsigt, samtidigt som det är spirituellt och vackert. Mariam i Wildbirds & Peacedrums är en fantastisk vokalist med förförisk scennärvaro, precis som Kate. Efter att ha varit förälskad i allt som Mariam gör sedan när vi på barnsben sprang i samma skolkorridorer, har Hanna Wildow tjatat på henne sedan Högkvarterets start om att få presentera henne. På A DEAL WITH GOD sker det äntligen.

TIKKLE ME är en duo från Eskilstuna som består av Frida Herchenröther och Karin Taberman, som rör sig i ett underligt fantasiland med influenser av dansanta beats och gälla stämmor, i något som skulle kunna sammanfattas som färgstark, tankfull och provokativ elektropop. Det faktum att de redan innan de släppte sin skiva förra våren har över 80 spelningar i bagaget, däribland på Arvika- och Hulstredsfestivalerna, likväl som i Vitryssland, Ukraina och Ryssland, säger något om deras sceniska förmågor. Denna vår planerar de, utöver sin tribute till Kate Bush, att återvända till Ryssland samt släppa en ny EP.

ZAFIRE VRBA är konstnär och artist med stora delar av världen som arbetsfält

Detta kommer vara långt ifrån allt som händer på A DEAL WITH GOD. Den som springer upp för kullarna till oanade höjder med oss får se.

För mer information, intervjuer och pressbilder:

Kontakta

Hanna Wildow
Producent Högkvarteret
hanna@hogkvarteret.se
+46(0)708545175

------------------------------------------------------
A DEAL WITH GOD presenteras i samarbete med EMI Music Sweden, som tillsammans med Kate Bush egna label »Fish People« släpper Kate Bush nya album »Director’s Cut« den 18 maj.

På »Director’s Cut« återanvänder Bush ett urval av låtar från två av hennes klassiska album, »The Sensual World« och »The Red Shoes«. Hon har spelat in vissa element av låtarna på nytt samtidigt som hon har behållit det bästa av det musikaliska i varje låt – vilket gör det till något utav en director’s cut, men i ljud, inte vision.

En ny version av »Deeper Understanding« kommer att släppas som singel i april. Även om låten är skriven för ungefär tjugo år sedan, känns den mer relevant idag än någonsin.

För mer information, se:

www.katebush.com
www.youtube.com/KateBushMusic
www.facebook.com/katebush
twitter.com/katebushmusic

Eller kontakta EMI Music Sweden 08527 150 00
Press/tv/webb: nina.nestlander@emimusic.com, radio: richy.arnold@emimusic.com

« Back to the calendar

11/04/08 – Klubb Belong Live: Sail A Whale

BELONGFLYERBELONG2

Klubb Belong Live: Sail A Whale
When
Friday, April 8, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Klubb Belong Live: Sail A Whale

Fredagen 8 april
Kl. 18-01// 20 år
Fri entré till kl 20, därefter 50 kr

Presenteras med stöd av ABF Stockholm

Det här med att känna sig välkommen och att vara välkomnande är två svåra saker. Tillhörighet är en känsla som ofta kommer och går, ibland kommer den inte alls.

“Dancing helps relieve the pain, soothes your mind, makes you happy again” sjöng discogruppen Chic. Det är helt sant. De hade också kunnat lägga till drycker som sprakar, sånger som minner om våren och värdet i att vara trevlig och snäll till de där raderna. Det behövs liksom inget förställt mörker i världen, det verkliga räcker alldeles utmärkt.

Belong är en klubbkväll av Lisa Ehlin, Jon Lax och Kristofer Andersson som kombinerar den bästa nya musiken - garanterat fri från muskliga rockmän som gör saker tillsammans - med de mest välkomnande sångerna från förr. Discon, soulmusiken, den homosexuella ökendiscon, och den mest romantiska dansmusiken. Lite som en solsemester dit alla är välkomna, där imaginära paraplydrinkar står på rad.

---------------------------------
På premiärkvällen, fredagen den 8 april på Högkvarteret, spelar Sincerely yours-bandet Sail A Whale live. De låter lite som ett fyrverkerilåda som exploderar. Med sig tar de sina proijiceringar. Deras senaste släpp - sexspårs-EP:n "A documentation" - kom med en liten bok och en tillhörande video till varje spår. Det går förstås att dra referenser till massor med saker, men vi tycker ändå att Sail a whale själva sammanfattar det ganska bra:

"False leads, fake graves; songs for the cemetery guard. All the time we spent cutting out these little flowers for you".

« Back to the calendar

11/04/07 – Semafor goes: Written in the margins

images-3

 Mirja Unge (Brorsan är mätt)

Mirja Unge (Brorsan är mätt)

Alejandro Leiva Wenger (Till vår ära)

Alejandro Leiva Wenger (Till vår ära)

Semafor goes: Written in the margins
When
Thursday, April 7, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor goes: Written in the margins

Torsdag 7 april
18:00-00:00 (Salongen pågår mellan kl 20-22)// 18 år
40 kr

”Den som står utanför gemenskapen har inget språk. Hans imitationer blir tafatta, genomskinliga. Han klyvs”, skrev Göran Sonnevi på sextiotalet. I den svenska samtidslitteraturen har också de utanför gemenskapen ett språk: tafatt, imiterande, genomskinligt, kluvet. I den svenska samtidskluvenheten har också de utanförskapande en tafatthet: genomgemen, skinande.
Hur viktig blir litteraturen om orden själva ger upphov till den verklighet de refererar till? Finns det språkuttryck som är mer äkta än andra? Kan en efterapning av en iscensättning av ett språk lära läsaren något? Hur sätter man upp regler för språklig urspårning?

Semafor bjuder in författarna Alejandro Leiva Wenger (Till vår ära) och Mirja Unge (Brorsan är mätt) till en kväll om språkliga periferier.

Vår performanceartist Imri Sandström gör ett framträdande utifrån Annika Korpis Hevonen Häst. Vi presenterar också egyptiska Miral al-Tahawis författarskap på svenska.
-------------------------

PROGRAM
18:00 Högkvarteret öppnar

20:00-22:00 Salongen pågår
Efteråt fortsätter diskussionen i baren där mat och dryck finns till försäljning.

Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

« Back to the calendar

11/04/06 – Abonnerat

bar

Abonnerat
When
Wednesday, April 6, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Idag har Högkvarteret stängt för en privat tillställning.

Välkomna tillbaka ner i underjorden imorgon.

/Högkvarteret

« Back to the calendar

11/04/05 – Cinema Queer presenterar – HÖGSPÄNNING Dj: DJ Nails

cinemaqueer_april

Cinema Queer presenterar – HÖGSPÄNNING Dj: DJ Nails
When
Tuesday, April 5, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Cinema Queer presenterar – HÖGSPÄNNING

Tisdagen 5 april
Kl 18-00 // 18 år
50 kr

Cinema Queer – HÖGSPÄNNING
När Högtrycket är på intåg bjuder Cinema Queer på Högspänning hos Högkvarteret. Dramatik, nervdaller och sensation står på tablån och temperaturen i salongen kommer om möjligt vara hetare än någonsin! I kvällens rafflande filmprogram står motsättningar, tragedi och spänning i fokus. Alltid med en liten tvist! Kvällen avslutas med elektrisk, medryckande musik signerad DJ Nails och nervkittlande samtal i baren!
----------------------------------------

PROGRAM
18.00 Högkvarteret öppnar

19.00 Insläppet börjar

19.30 Filmpass 1
REVENGE OF THE LESBIAN (Lisa Carlbom, 2011, 3 min)
JW/FF (Frida Franker, 2011, 18 min)
PLEASE STAY (Søren Grinderslev Hansen, 2009, 5 min)

20.00 Paus: DJ Nails

20.30 Filmpass 2
SÈPTIMO (Valentina Chamorro, 2011, 28 min)

21.00 DJ Nails rockar golvet!

00.00 Cinema Queer stänger för denna gång

-------------------------------------------
REVENGE OF THE LESBIAN (Lisa Carlbom, 2011, 3 min)
En oskyldig flört leder till oanade konsekvenser…

JW/FF (Frida Franker, 2011, 18 min)
Frida Franker är mer besatt av Jerry Williams än tonårstjejer är av ett pojkband. Sen hon såg honom på TV för första gången för 20 år sedan har hon vart såld! Nu vill Frida söka upp sin idol och tar oss med på fjättrande resa där spänningen inför mötet är olidlig!

PLEASE STAY (Søren Grinderslev Hansen, 2009, 5 min)
Efter en omgång av hett passionerat sex bestämmer sig plötsligt Mikkels partner för att sätta punkt för deras förhållande. Mikkel förstår ingenting och kräver en förklaring. Följden blir en hetsig och dramatisk dialog som får oanade konsekvenser…

SÈPTIMO (Valentina Chamorro, 2011, 28 min)
Vincents högsta längtan och största rädsla är att bli kär. När han på en fest träffar Gustav ligger spänningen i luften och tragedin nära. Om hur lustan och längtan kan tvinga oss att konfronteras med våra mörkare sidor. Något som för Vincents del, inte slutar bra för någon.

DJ NAILS
Under kvällen spelar DJ Nails en eklektisk mix av beats, dova basgångar och drömska synthar blandat med filmsoundtracks, soul, rap och electronica!

« Back to the calendar

11/04/04 – Måndagsklubben Dj: Petter Seander

malmberg_claes

Måndagsklubben Dj: Petter Seander
When
Monday, April 4, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Måndagsklubben

Varje måndag kl 18-00// 18 år
Alltid fri entré

Kvällen presenteras med stöd av ABF

Dj: Petter Seander, DJ-kväll

Petter Seander hittas vanligtvis i samband med Kristian Anttila, som soloartist eller som skribent i bland annat Nöjesguiden, spelar plattor den här kvällen tillsammans med Anna Stålberg. Lo-fi,
indie/electro, britpop, punk, remixar du inte trodde du hört och gammalt du glömt att du minns.

------------------------
På 90-talet (åh vilket deprimerande 10-tal) samlades ett gäng (ö)kända profiler bakom cigarettmoln och ölflaskor för att diskutera ofta ganska orumsrena samtalsämnen in Kanal 5.s eter. Högkvarterets eftarapning av denna tradition är ungefär så långt en kan komma ifrån denna setup, och samtidigt ganska nära.

Oavsett om du känner dig som Claes Malmberg eller inte kommer du garanterat att gilla måndagsklubben. Måndagsklubben är för alla som gillar Högkvarterets tjusiga bar med löjligt låga priser, men kanske inte orkar med alla scenkonst(igheter) som pågår. Måndagsklubben är för alla som suktar efter en lördag till i veckan, likväl som för alla helgarbetande kulturarbetare vars vecka endast har måndag som lördag. Måndagsklubben är för alla som vill dricka lyxig tequila som är långt från citron- och salt hävandet, och för alla som gärna försjunker i ett djupt samtal över bardisken med den stående måndagsbartendern Karin Gille om livets vara och ickevara, samt för alla som vill lyssna till veckans måndagsdj och liksom aldrig gå hem.

Ja, du fattar, måndagsklubben är för dig.

« Back to the calendar

11/04/02 – ÖFA: Dirty Sunshine

http://www.ofakollektivet.se/

http://www.ofakollektivet.se/

ÖFA: Dirty Sunshine
When
Saturday, April 2, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
ÖFA: Dirty Sunshine

Lördag 2 april
18-01//20 år
50 kr

Våren är här och det är dags att öppna fönstren och släppa in smutsen! ÖFA-kollektivet vill inget hellre än att smutsa ner sig med dig. Kom med rena underkläder - lämna med smutsigt inre. Vi bjuder dig:

GET DIRTY 4-EVER / TATUERARE / SOLSKEN I BLICK / GLORY HOLE / BLOMMOR OCH BIN / SMUTSIGT PRAT / TELETUBBIES / SECRET (SEKRET) PRICES / PIÑATAS / SMUTS / MER SMUTS / MOTHER MARY / DIRTY DJS / SUNSHINE GIRLS / BUTTS / ANNE PÅ GRÖNKULLA / ANNE PÅ GRÖNKNULLA / DIRTY DANCING / SA VI TATUERARE? / ÖFA / VÄNNER / FIENDER / GODIS / ÖFA: DANCEOKE / NAKENCHOCK / DIRTY OF THE YEAR-COMPETITION / BLOD / SVETT / TÅRAR / MYSTERY WHISPERER / GLOW IN THE DARK / LERA / LOVE /

Kom tidigt, coz u don't wanna miss a thing!

Ps: OBS! Ta med cash till tatuerarna.

LOVE AND DIRT,

ÖFA

« Back to the calendar

11/04/01 – Cabaret Callas! Live: Rikard Wolff, Indra Linderoth & Cupcake Experience

Callas_A3_lowres

Rikard Wolff som Callas Foto: Ewa-Marie Rundquist, från Callas-obesvarat liv på Stockholms Stadsteater

Rikard Wolff som Callas Foto: Ewa-Marie Rundquist, från Callas-obesvarat liv på Stockholms Stadsteater

Indra Linderoth

Indra Linderoth

Cupcake Experience www.myspace.com/cupcakeexperience

Cupcake Experience www.myspace.com/cupcakeexperience

Clara Gustavsson

Clara Gustavsson

Maria Lönn

Maria Lönn

Cabaret Callas! Live: Rikard Wolff, Indra Linderoth & Cupcake Experience
When
Friday, April 1, 2011
6:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Cabaret Callas!
Live: Rikard Wolff, Indra Linderoth & Cupcake Experience

Fredagen den 1 april
18-01 // 20 år
70 kr

Kvällen genomförs med stöd av ABF

På scen: Rikard Wolff, Indra Linderoth & Cupcake Experience
Vid grammofonen: Diva Maria Lönn & Clara Gustavsson
På väggarna under kvällen: Paosolinis ››Medea‹‹ och dokumentärfilmen om Maria Callas av Philippe Kohly ››Callas assoluta‹‹.

En kärleksförklaring till operan och Maria Callas!
Vi tar avstamp i Maria Callas, en kvinna men framförallt ett geni. Trots sitt könsorgan och begränsande stämplar som ”diva” och ”luder”, vände hon på förväntningarna och sjöng som en gud så länge rösten bar och lite till. Vi gör Cabaret Callas. En oförskämd blandning av opera, cabaret, performance, sång, dans och film. En lustfylld resa till Callas och operan, till melodramat och kitschen, till de stora känslorna och de höga tonerna.

PROGRAM

19:30 Live: Rikard Wolff

20:30 Performance: Indra Linderoth

21:30 Live: Eva Mag och Peter Holm i Cupcake Experience

Vid grammofonen:
Clara Gustavsson sätter stämningen med swing, schlager och operett från de svunna tiderna. Louis, Lehár och Leander - en musikalisk repertoire från första delen av 1900-talet.

Maria Lönn, vår divigaste dj, tar över när kvällen blir natt och ger oss det våldsamma, vilda och smärtsamma.

-----------------------------
RIKARD WOLFF, en mästare på Callas, framför på Högkvarteret några av sina favoritstycken á la Callas. Rikard Wolff är under våren aktuell som Callas själv i Stadsteaterns uppsättning; ››Maria Callas‹‹.

INDRA LINDEROTH är performanceartist och verksam ibland annat och i den anarkistiska performancegruppen TIR. På Högkvarteret tolkar hon Callas genom en sprakande performance. Linderoth är: konung, puma, kuguar, silverlejon; kämpe, kvinnlig krigare, valkyria, stridsmö, sköldmö; stridbar kvinna, manhaftig kvinna, bidrottning, hjälte, medelpunkt, lejon, centralgestalt, förgrundsgestalt, portalfigur, huvudroll, huvudperson, stjärna, star, leading lady, diva, primadonna.

CUPCAKE EXPERIENCE
www.myspace.com/cupcakeexperience
Cupcake Experience startade i en källare, vid ett övergivet piano och resan har gått vidare genom Evas transylvanska rötter, Nico och Marlene Dietrich, filmiska uttryck och Sonic Youth. Cupcake Experience är divan, rösten och sorgen, de är alla på en gång och ikväll spelar de på Högkvarteret.


« Back to the calendar