10/06/11 – Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona

fi taharrok2

Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
When
Friday, June 11, 2010
5:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
Fi Taharrok: Jouzourona wa Mostaqbalona
In Movement: Our Roots, Our Futures
Friday 11th and Saturday 12th of June
5 pm - 01 am
Headquarters [Högkvarteret], Närkesgatan 8, Stockholm
80 sek per night / age 20
The event is being presented together with ABF Stockholm and Arab Initiative (Mena-Group)

Featuring:
# Playing contemporary and traditional music from the Arab world - DJ Gemma (AU)
# Performance artist - Nicole Barakat aka Wife (AU)
www.yaleil.com.au
# Armenian-arab hip hop MC Tru Bloo (USA)
www.myspace.com/trubloo5
# Funk-rock driven Hip Hop band Ajah (UK)
www.myspace.com/ajahuk
# Palestinian-American photographer and writer Umayyah Cable (USA)
www.umayyahcable.com
# Persian sisterhood world pop band Abjeez
www.myspace.com/abjeez
# Poet Athena Farrokhzad
# Hezy Ya Naoam Group, Daniella, Alissa, Nancy och Allano (SV)
# Poet and photographer Amahl Khouri (Jordan)
# Poet Naima Chahboun (SV)
# Spoken word artist Jaheda Choudhury (UK)
# Graphic artist Jennifer Camper (USA)
www.jennifercamper.com
# Photographer Happy Hyder (USA)
www.lahyderphotography.com
# Filmmakers Heba Gamal (USA) Alissar Gazal (Australia).

Den 11-12 juni är det dags för Högkvarterets hittills viktigaste arrangemang. Under snart ett års tid har konstnärer och aktivister över hela världen, förenade genom maillistor och virtuella forum som existerar utanför masskulturens kanaler i ett förbjudet motståndsland, planerat ett rigoröst program. För att äntligen, nu, den 11-12 juni 2010 genomföra ett två dygns vältrande i rötter och skridande mot framtider, när källaren på Närkesgatan 8 invaderas av queera och feministiska konstnärer, artister och aktivister från hela den icke-västerländska världen.

Fi Taharrok: Jouzourna wa Mostaqbalona [I rörelse: Våra rötter, våra framtider] kommer bjuda dig på kultur, konst, drömmar och visioner som aldrig någonsin visats i Sverige förut, direkt från en queerarabisk samtida rörelse. I gränslandet.

För mer information, titta på det nu färdiga programmet här:
http://www.hogkvarteret.se/programblad%20fi%20taharrok.pdf

För intervjuer och pressbilder, vänligen kontakta Hanna Wildow, hanna@hogkvarteret.se eller 0708-545175.

----------------------------------------------

Fi Taharrok presents a weekend of art, culture, music, dancing, performance, spoken word and dialogue. An opportunity for exploring, transcending and repositioning through creative action. A space where new languages are created to uncover personal and collective stories.

Idyll and Headquarters, together with DJ Gemma and Nicole Barakat (Australia), invite you to a weekend of art and culture from queer, feminist and non-Western perspectives. DJ Gemma and Nicole Barakat have collaborated for a number of years exploring expressions of queer Arab imaginations through queer Arab cultural production.

Their projects challenge and subvert conservative norms, shifting and repositioning the perceived Other from the perceived margins. Primarily working with music, sound, visual and performance art, they produce multi-sensory experiences creating new languages to impart personal and collective stories.

At Fi Taharrok Gemma and Nicole will present a taste of their work for the first time in Sweden. Together with Idyll and Headquarters they present a diverse selection of local and international artists, musicians, and activists – all active within queer, feminist, anti-racist, progressive, non-Western movements and cultural production. Meet:

Fi Taharrok offers a weekend of unpacking, yet honouring our roots and transcending towards our futures.

-------------------------------------------------------------------------------------

في تحرك: جذورنا و مستقبلنا
الجمعة 11 يونيو ، الساعة 17-01
السبت 12 يونيو في. 17-01
الشارع ناركس كاتان 8 ، ستوكهولم
80 في ليلة الحد الأدنى للسن / 20 عاما

جمعية "القصيدة الرعوية" ، وحانة في "المقر" أن أدعوكم إلى جانب جيما دي جي وبركات نيكول من استراليا لعطلة نهاية الاسبوع للفن والثقافة والاحتفال عند تقاطع عليل ، والرؤية النسوية وغير الغربية. يارد ويخبز على مر السنين أن تعمل على استكشاف والتعبير عن الرؤى من خلال الثقافة العربية عليل والإنتاج الفني. وظائفهم تشكل تحديا وإعادة التفاوض بشأن معايير المحافظين ، ومفاهيم خاصة من المشرق و "الآخر" المهمشة. التعبير الفني هو تلك عند تقاطع الصوت والموسيقى والفنون البصرية وفنون الأداء ، وإتاحة تجارب وخبرات متعددة ولغة جديدة عن التجارب الشخصية والجماعية.

لأول مرة يقدم دي جي جيما وبركات نيكول عمله في السويد مع مجموعة من الفنانين المحليين والدوليين ، والموسيقيين والناشطين ، وكلها تعمل في عليل ، النسوية ، والتعبيرات المناهضة للعنصرية وغير الغربية لخلق عطلة نهاية الاسبوع لتفريغ ولكن تكريم جذورنا ومواصلة التحرك نحو مستقبلنا

« Back to the calendar

Comments are closed.