11/02/03 – Semafor: goes beyond borders

Semafor-bild

Semafor: goes beyond borders
When
Thursday, February 3, 2011
8:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor goes beyond borders
Torsdag 3 februari // Kl 18-01
18 år


”I hela mitt liv skulle jag törsta och längta efter det som jag hade gått miste om innan jag fann det.” Så skrev Jean Rhys 1966. I den svenska samtidslitteraturen rör sig skildringen av landsflykten mellan nostalgi och protest, poesi och prosa, reportage och experiment, fantasi och släktkrönika. Exilen är en avbruten livsberättelse, med en mängd möjliga fortsättningar.

Med vilka ord kan man skriva om exilen? Kan litteraturen över huvud taget vittna om exilens erfarenhet? Hur ser exillitteraturens karta ut, har den ett centrum och en periferi? Varför är nostalgin livsfarlig? Är exilen hemort för allt skrivande? Och vad innebär det att skriva på bödlarnas språk?

Semafor goes beyond borders och bjuder in poeten Khashayar Naderehvandi (Om månen alls syntes) och Azar Mahloujian (Möter dig i Lanarca) till en kväll om exilens litteratur. Vår nya performanceartist Imri Sandström gör ett framträdande utifrån Andrzej Tichýs roman Fält och vi presenterar en uruguayansk poet på svenska, i Annakarin Thorburns översättning.

Högkvarteret öppnar som vanligt kl. 18.00, salongen pågår 20.00 till 22.00, och efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning. Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

Välkomna till Semafor!

« Back to the calendar

Comments are closed.