11/03/31 – IN THE ACT ger LIKE YOU SAID med Andrea Merkx, Malin Arnell & Just Like a Boy

in-the-act_A3_mars

Andrea Merkx "Rio in MIDI" http://cal.pnca.edu/events/64

Andrea Merkx "Rio in MIDI" http://cal.pnca.edu/events/64

Andrea Merkx "Rio in MIDI"

Andrea Merkx "Rio in MIDI"

Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

Just like a boy

Just like a boy

IN THE ACT ger LIKE YOU SAID med Andrea Merkx, Malin Arnell & Just Like a Boy
When
Thursday, March 31, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
IN THE ACT
- en nydanande scen för performance i gränslandet

Torsdag 31 mars
18:00-00:00// 18 år
50 kr

Med stöd av IASPIS, Kultuförvaltningen och ABF

LIKE YOU SAID - Lånade fraser och stulna scener
Med: Andrea Merkx (New York), Malin Arnell (Berlin/Stockholm), Just Like a Boy (Malmö)

IN THE ACT är en nydanande scen för performance, på Högkvarteret i Stockholm. Det är en internationell och interdisciplinär mötesplats tillägnad liveakten, det svårsålda och svårdokumenterade nuet, det som du måste vara där för att uppleva.

IN THE ACT presenteras sista torsdagen i månaden under våren, och bjuder dig på performanceverk, samtal och musik. Baren har naturligtvis öppet hela kvällen.

IN THE ACT sammanför varje kväll två performancekonstnärer och en liveartist, som verkar inom ett överlappande konstnärligt område men i olika geografiska rum. Utifrån ett tema och ledord som de delar ett intresse för och förhåller sig till i sitt arbete, möts de i ett utforskande på Högkvarteret.

LIKE YOU SAID är citatens och omformuleringarnas kväll. Det är en kväll av covers, lånade fraser, stulna scener, anammat språk och influerade bilder.

PROGRAM:
19.30 Andrea Merkx ››RIO IN MIDI‹‹

20.30 Malin Arnell, ››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹

21.30 Just like a boy

-----------------------
ANDREA MERKX
Andrea Merkx är konstnär och musiker, bosatt i Brooklyn, New York. Hon tog sin BFA från University of New Mexico 2000, och sin MFA från Hunter College, City University i New York 2006. Hennes verk har visats på ställen som Compact Space, LA, Jack Tilton Gallery, NY, the Elizabeth Foundation for the Arts, NY, Terminal 5, Bowery Ballroom och Irving Plaza, NY.

››RIO IN MIDI‹‹ är en performance i form av en föreläsning. Den smädar MIDI-formatets rigida tekniska begränsningar (standardiserade 1982) samtidigt som den undersöker skillnader i en serie anonyma covers av pophiten, Rio, av Duran Duran, som släpptes samma år. Föreläsningen presenterar sällsynta, kanske exotiska versioner av Rio, som samlats in från olika offentliga kataloger på internet. Den vill visa på distinkta skillnader i ett fåtal av dessa versioner av Rio och samtidigt undersöka MIDI-formatets roll i teknikskiftet till digital musik.

MALIN ARNELL
Malin Arnell är konstnär, verksam i Berlin och Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfack och har genomgått Whitney Independent Study Program i New York. Malin Arnell är en av grundarna av den feministiska performancegruppen High Heel Sisters (2002-2007) och 2005 var hon med och grundade föreningen JA! / the YES Association. Sedan 2010 är hon doktorand i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. www.malinarnell.org

››Jag befinner mig för ögonblicket i ett vitt tomrum och väntar på nästa ögonblick‹‹ (››I find myself at the moment in a white void, waiting for the next moment‹‹) är ett utsträckt performance som består av ett antal mindre till- av- på- hyllnings- ingrepp. Eventuella redskap: ett tennisracket, en spegel, ett glas vatten.

JUST LIKE A BOY
Just like a boy är Maja Karlssons nya musikaliska projekt. Maja Karlsson uppträdde under många år som artisten Le Bombe med sin skruvade pop på svenska. Med JUST LIKE A BOY skriver hon för första gången på engelska och bygger ofta sina texter kring startpunkter av citat, klichéer och ready-made-begrepp. www.maja-k.com

-----------------------
IN THE ACT kommer tillbaka varje månad, med nya storslagna internationella och svenska konstnärer, nya musiker, nya teman, samtal och akter.

IN THE ACT drivs av Högkvareret i samarbete med Imri Sandström. Imri Sandström är konstnär och arbetar med text, ljud video och performance. Hon har en MFA från Umeå Konsthögskola och Det Kongelige Danske Kunstakademi samt en ettårig master i ljudkonst från Dramatiska institutet. www.imrisandstrom.com


« Back to the calendar

Comments are closed.