11/05/03 – CINEMA QUEER presenterar – FORMNORM!

cinemaqueer_maj

CINEMA QUEER presenterar – FORMNORM!
When
Tuesday, May 3, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
CINEMA QUEER presenterar – FORMNORM!

Tisdagen 3 maj
Kl 18-00 (filmvisning 19.30)
50 kr // 18 år

När Nytorget står i blom och SOFO-invånarna satt på sig sina finaste vårsneakers väljer Cinema Queer att ta sig an temat FormNorm! Vi gottar oss i mönster, konfigurationer, former och genrer, allt för att undersöka vad filmen kan men kanske inte alltid får uttrycka… Kvällen till ära får vi finbesök från Göteborg av filmduon Clara Bodén och Mariken Halle. Under namnet Vapen och Dramatik skapar de film som vägrar att kompromissa och där genregränserna är av liten betydelse. Under kvällen visas KANSKE I MORGON, favoriten från Göteborgs Filmfestival som genom att fritt vandrar mellan dokumentär och fiktion både upprört och förundrat publiken. Kvällen avslutas med samtal kring filmskapande i allmänhet och formnormer och skaparfilosofi i synnerhet. Som vanligt finns öl till överkomliga priser och DJ med finfin musik i baren!

CINEMA QUEER?
Cinema Queer är filmklubben för oss som tröttnat på ytliga Hollywoodrullar och bokbaserade svenska deckare. För oss som inte nödvändigtvis anser att variation är synonymt med trådsmala tatuerade tjejer och unga deprimerade män. Hos Cinema Queer väljer vi filmer med annorlunda utgångspunkt. Där det konstiga, normbrytande uppmuntras och ramar och regler ifrågasätts. Klubben där film möter musik som möter konst som möter samtal som möter fest. Cinema Queer, en gång i månaden, på Högkvarteret! cinemaqueer.wordpress.com eller grupp Cinema Queer på facebook!

--------------------------
PROGRAM
HELLO WHERE AM I? (Clara Bodén, 2011, 3 min)
Med hjälp av mobilkamera skildras hur strävan efter att vara viktig kan te sig. En sammansmältning av dokumentära bilder och poetiskt berättande.
Regi, manus och foto: Clara Bodén
Producent: Clara Bodén och Mariken Halle

KANSKE I MORGON (Mariken Halle, 2011, 97 min)
”Jag undrade om jag kunde få filma dig?”.
Mariken Halle spelar sig själv i 2010års mest uppmärksammade avgångsfilm (Göteborgs Filmhögskola). Tillsammans med ett litet filmteam beger hon sig ut på gator och torg för att filma 109 personer, övertygad om att alla har något intressant att berätta. Men någonstans mitt i filmen börjar man ifrågasätta autenticiteten hos personerna framför kameran, och kanske också hos dem bakom. Middagar, parrelationer och märkliga polisspaningar avlöser varandra och skapat en överraskande och oavbrutet intressant undersökning av vad olika autenticitetsgrader har för verkan på publiken.
Regi och Manus: Mariken Halle
Foto: Clara Bodén
Producent: Mariken Halle and Clara Bodén

SAMTAL
Efter filmerna talar Vapen och Dramatik om ansvaret som filmskapare och om hur normer och konventioner inskränker oss. Vi får en inblick iden kreativa processen och inbjuds diskutera formmässiga möjligheter och mentala begränsningar eller andra frågor som väcks under kvällen!
Gäster: Mariken Halle och Clara Bodén.
Moderator: Melissa Lindgren.

« Back to the calendar

Comments are closed.