11/05/07 – EFTERFEST Feministiskt Forum 2011 Live: Britta Kåren, Zafire m fl.

Fem forum A3

Stormen

Stormen

Kalle Westerdahl "Människans bästa vän"

Kalle Westerdahl "Människans bästa vän"

Zafire

Zafire

EFTERFEST Feministiskt Forum 2011 Live: Britta Kåren, Zafire m fl.
When
Saturday, May 7, 2011
5:00pm - 20+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
EFTERFEST Feministiskt Forum 2011

Samtal: med Maria Sveland, Hanna Hellquist, Kalle Westerdahl och Sonja Schwarzenberger moderar.
Live: Britta Kåren, Zafire m.fl
DJ: Tiina Rosenberg, Billie

Lördagen 7 maj
17.00 – 01.00 (obs! öppnar tidigare!)
60 kr // 20 år

Denna kväll bjuds det till hejdundrande feministisk EFTERFEST med våra vänner från Feministiskt forum!

Vad vill en inte efter en dag som denna - fylld med debatt, möten och kunskapsutbyten på feministiskt forum - om inte helst att sluta upp tillsammans, fortsätta i stämning och kalasa! När kvällen kommer tar Högkvarteret över för vidare filosoferande, mingel och dans. Vänta dig ett baluns sällan skådat. Vi presenterar stolt bl.a. ett helt unikt samtal om kärlek, relationer och lycka i en perfekt kombination av humor och politik. Medverkande är MARIA SVELAND, HANNA HELLQUIST och KALLE WESTERDAHL. Kom i tid och se ett utdrag ur Westerdahl monolog “Människans bästa vän” innan samtalet. TIINA ROSENBERG ger oss gaydisco, DJ BILLIE afrikanska rytmer, ZAFIRE VRBA på scen med performance om surrogatmödraskapet, STORMEN kombinerar finstämda toner till Jenny Wrangborgs lyrik och BRITTA KÅREN rycker ut melodiskt när vi behöver det som mest. En kväll du för allt i världen inte vill missa!

PROGRAM

17.00 Portarna slås upp till Högkvarteret

18.30 “Människans bästa vän” Utdrag ur monologen med Kalle Westerdahl

19.00 Samtal: Maria Sveland, Kalle Westerdahl och Hanna Hellquist.
Sonja Schwarzenberger modererar

20.00 Live: Stormen

21.00 Performance: Zafire Vrba

21.30 Dj: Tiina Rosenberg

22.00 Live: Britta Kåren

23.00 Dj: Billie

-----------------------
MÄNNISKANS BÄSTA VÄN av och med Kalle Westerdahl

Vill man leva ensam och göra vad man vill? Eller är det en livskamrat man letar
efter? Delar av en komisk monolog om längtan efter närhet och skräcken för kärlek. Och hur det är att rasta en psykiskt sjuk schäfer.

VÄRLDENS MEST JÄMSTÄLLDA KÄRLEK OCH DEN (O)ÄNDLIGA LYCKAN + Utdrag ur monologen “Människans bästa vän”

I världens mest jämställda land har vi världens mest jämställda kärleksrelationer och givetvis är alla relationer så där härligt lyckliga? Eller? Vi utlovar en djupdykning i ämnet tillsammans med vår eminenta panel, bestående av inga mindre än Maria Sveland, Kalle Westerdahl och Hanna Hellquist. Fantastiska Sonja Schwarzenberger håller i rodret och guidar oss igenom denna snårskog av kärleksrevolutioner, fallgropar och föreställningar om den (o)möjliga jämställda kärleksrelationen.

Medverkande:
Maria Sveland, är författare som debuterade och slog igenom med boken “Bitterfittan”, senaste boken utkom 2010 och heter “Att springa”. 2011 vann Maria Sveland ROKS pris för Årets kvinnogärning.

Kalle Westerdahl, är skådespelare och just nu aktuell med sin monolog “Människans bästa vän” om kärlek, relationer och varför man gör som man gör och varför man är rädd för närhet samtidigt som det är det man längtar efter.

Hanna Hellquist, är 30 år och bor i Nacka med sin katt, Isa. Hon jobbar som programledare på Morgonpasset i P3 och skriver krönikor och kåserier i Dagens Nyheter. I våras debuterade hon som tv-programledare på SVT med “Jakten på Lycka”. 2009 släppte hon sin första bok, “Karlstad Zoologiska”. Hon har även pluggat genusvetenskap på Göteborgs universitet.

Sonja Schwarzenberger, är journalist, programledare, debattör och f d chefredaktör för Bang.

STORMEN
Stormen bjuder på lågmäld högljudd popmusik. Musikerna Helena Skar, Ellen Sundh och Emelie Askfelt skapar finstämda tolkningar av samtiden tillsammans med Jenny Wrangborgs dikter.

”Produktion av original” Performance av ZAFIRE VRBA
Mödrar kan vi vara allihop. Bland proteser, substitut och silikon får vi på en andlig resa uppleva hur vi alla kan vara perfekta surrogat.

Zafire Vrba är konstnär och artist med rötter i både feministisk porrproduktion och 90-talets porrmotstånd. Zafire har haft Stockholm som bas sedan 2009 men har stora delar av världen som arbetsplats.

DJ Tiina Rosengren
Det utlovas GAYDISCO från vår den smartaste, den argaste, den roligaste, den mångsidigaste, den mest bögförtjusta –Tiina.

BRITTAKÅREN: RYCKER UT TILL MÄNSKLIGHETENS FROMMA
Människan behöver en Britt. Närmare bestämt en kår av Brittor som rycker ut när behov finnes. Så det gör de nu. Med massa olika slags sånger om sådant som tröstar, bjuder på igenkännande eller bara är bra och kul helt enkelt. En sammansvetsad självsvängande trio bestående av gitarrer, bas, munspel, skrammel, handklapp och massor av stämsång.

DJ BILLIE aka Mildrit Seibes
”I will play south african house music and bit mix from other country too.”
Så enkelt är det, var säker på att dras med ut på det av afrikanska rytmer gungande dansgolvet när Billie ställer sig bakom skivspelarna. Shake what you mama gave ya.

« Back to the calendar

Comments are closed.