11/05/05 – Semafor goes Epic med Hanna Nordenhök, Elin Boardy & Imri Sandström

semafor

Semafor goes Epic med Hanna Nordenhök, Elin Boardy & Imri Sandström
When
Thursday, May 5, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Semafor goes Epic

Torsdag 5 maj
18-00 // 18 år
20 kr

Salongen ordnas i samarbete med ABF Stockholm och Föreningen Idyll.

”Hursomhelst har obetydliga människors existens betydande konsekvenser här i världen”, skrev George Eliot i Middlemarch. I den svenska samtidslitteraturen blickar man tillbaka på den gamla goda tiden, och hittar en massa människor vars öden aldrig beskrivits. Men arkivpappren är oläsbara och artefakterna förfalskade, greppen metalitterära och språket poetens snarare än krönikörens.

Vilken sorts sanning är det den historiska romanen söker? Varför drömmer vi om svunna tider? Kan historiens marginaliserade inta sin rättmätiga plats på scenen i den nya historiska romanen? Hur spännande får en historisk roman vara? Semafor avslutar sin tid på Högkvarteret i episk stil, och bjuder in författarna Hanna Nordenhök (Promenaderna i Dalby Hage) och Elin Boardy (Mot ljuset) till en kväll om den historiska romanen.

Vår performanceartist Imri Sandström gör ett framträdande utifrån Sigrid Combüchens Spill - en damroman och vi presenterar den argentinska författaren Maria Negronis författarskap på svenska.

Välkomna till Semafor goes Epic!

------------------------
PROGRAM

18.00 Högkvarteret öppnar

20.00 - 22.00 Salongen pågår, efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning.

« Back to the calendar

Comments are closed.