11/05/25 – Gubbkvällen ger: En afton av manliga vispoeter Live: Emma T Åberg och My Göran

Cornelis_Vreeswijk

Gubbkvällen ger: En afton av manliga vispoeter Live: Emma T Åberg och My Göran
When
Wednesday, May 25, 2011
6:00pm - 18+
Where
Närkesgatan 8
Stockholm
Other Info
Gubbkvällen ger: En afton av manliga vispoeter
Live: Emma T Åberg och My Göran

Onsdagen 25 maj
18-00// 18 år
Fri entré till bar, 40 kr för båda konserterna

År 2011 fortsätter vi att återerövra gubben, fast på nya sätt. Vi bjuder upp till ett utforskande av den fredliga, lite salongsberusade och småputtriga gubben som lever inom oss alla, tillsammans med två liveakter som utifrån kvällens utvalda gubbar tolkar och omtolkar, samt presenterar sitt eget material.

Denna kväll fyller vi Högkvarteret med Den missförstådda vänsterkillen, Den svettige förföraren, Konstnären, Mannen, Myten, Misantropen. Sedan barnsben har vi varit omringade av rossliga toner om livet som ur skäggiga strupar framförts med smärta och självklarhet.

Cornelis Wreeswijk, Ulf Lundell, Thåström, Bob Dylan och andra pärlor ska nu tolkas av rålesbianerna My ”Vesslan” Göran och Emma T. Dragspel och sång blandas samman till en halvtimme i himlen, där alla får ha kuk o brustet hjärta. Mer bjuder vi på gubbar o missförstådda poeter i högtalarna hela kvällen.
-------------------------

Som vanligt bjuds det på rökig whiskey, gubbröra på knäcke och försiktig samt lite staplande pardans eller egen dans i ett hörn uppmuntras. Likaså något förvirrade men djupa samtal över Högkvarterets guldlackade bord. Alla gubbar välkomnas i källaren - unga, gamla, någonstans däremellan, kvinnor, män, något däremellan eller helt annat, brittiska gubbar, små gubbar, långa gubbar - alla gubbar!

« Back to the calendar

Comments are closed.